Zobacz pełną wersję : Primobolan+prop+turanabol
Witam!!!
Planuję cykl jakościowy (to będzie mój 2 cykl-pierwszy był boldek+cypio),który wyglądałby następująco:
1-15 Primobolan 400-500mg/ew(strzały co 3,5d-200-250mg)
1-15 Propionat 150mg/eod
6-14 Turanabol 50-60mg/ed
16-17 prop tapering
Wiek 38
Waga 86
Staż 4
Typ budowy endomorfik
Przyjrzyjcie się temu cyklowi chodzi mi głownie o dawki i długość trwania,a może coś poprzestawiać np.tura od początku a nie od połowy.
Proszę nie wrzucać tekstów typu :"masz waloną primę" "kupic oryginał to jak wygrac 6 w totka" "prima to kosmetyk" to samo tyczy się turanabolu---sok mam 100% nie chce ciągnąc dyskusji na ten temat.
Czy jest sens brania wyższej dawki primy czy 400mg wystarczy?
jesli orginal masz to dawka bedzie ok,
prop zacznij od mniejszej dawki i systematycznie zwiekszaj o 25mg do nawet 200mg
a zamiast tury daj masteron i cykl jak malina,
jesli orginal masz to dawka bedzie ok,
prop zacznij od mniejszej dawki i systematycznie zwiekszaj o 25mg do nawet 200mg
a zamiast tury daj masteron i cykl jak malina,
Lg dzięki za poradę.
Co do masteronu to raczej nie chciałbym go brać,drostanolon jest pochodną DHT,tesciu konwertuje do DHT takze miałbym w cyklu 2 x DHT,nie mam juz 20 lat i musze uważać na prostatę.
Mogę oczywiście brać proscar lub propecję ale ona działa tylko na propa nie zadziała w przypadku mastera.
Jeżeli chodzi o propa to masz na myśli np.początek 75mg/eod i zwiększać co strzał o 25 mg czy co tydzień o 25mg.W pierwszej opcji (25mg co strzał ) już pod koniec pierwszego tygodnia dochodze do 150mg.
Dawkując 200mg/eod zapodaję 700mg na tydzien nie za duzo? -myślałem o 500mg na tydzien nie chce łapać za dużo wody i fatu(wszystko zależy głównie od michy ale wierz mi ja naprawdę łatwo łapię tłuszczyk-dla przykładu na cyklu bold + cypio aby w miarę zachować poziom tłuszczu w organiźmie jadłem B-4,2g/kgmasy ciała W-3g/kgmc T-0.75g/kgmc aeroby 4-5x w tyg.50 min. rano jak tylko spróbowałem zwiększyć wegle od razu łapałem fata a dieta jak na moją wagę uważam że nie była wcale wysoko kaloryczna.
Czym sugerujesz się proponując dawkę 700mg/ew?
o 25mg nie co strzal ale rowno co kilka tyg - np co 3-4tyg zwiekszasz dawke o 25mg
fallenursus
22-01-11, 14:48
a czemu nie enan zamiast propa tez bity razem z prima po 250-300 c3d?
ostatnio wcinalem ture, efekt bardzo zadowalajacy, ale moje flaki powiedzialy w koncu nie i musialem odstawic po niecalych 5ciu tyg.
jesli spoko reaguja twoje bebechy na mete to bedzie zadowolony z tbola.
hcg dalbym podczas cyklu w malej dawce.
z kolei moj ziomal zadowolony z wynikow i zero ubocznych po turze,
a opcja z enanem tez ok, z 10tyg enan i dalej prop,
albo jesli ma isc jedynie prop to mozna dac jeszcze opcje do 8tyg stala dawka i dalej podbijanie, opcji jest kilka
u mnie na turze wytrzymywali 2-3 tyg. tak ze cos w tym jest ze ryje bebechy...
Czy dawał ktoś zdjęcia turanabolu?
a czemu nie enan zamiast propa tez bity razem z prima po 250-300 c3d?
ostatnio wcinalem ture, efekt bardzo zadowalajacy, ale moje flaki powiedzialy w koncu nie i musialem odstawic po niecalych 5ciu tyg.
jesli spoko reaguja twoje bebechy na mete to bedzie zadowolony z tbola.
hcg dalbym podczas cyklu w malej dawce.
Ostatni cykl był z cypio i teraz chciałem zapodac propa częściowo aby nabrać większego doświadczenia,poobserwowac organizm jak zareaguje na propka(wiem jaka jest reakcja na cypio) każdy kolejny cykl daje mi wiecej informacji.
Wiadomo więcej kłucia ale czego nie robi się dla wiedzy i mięśni - sami wiecie!!!
Metę brałem tylko raz w życiu i było to 10 lat temu weszła jak masełko ale jak napisałem było to 10 lat temu,nie mam pojęcia jak organizm zareaguje teraz na tbola.
Super że podesłaliście kilka pomysłów.
Mam jeszcze pytanie co do tego podbijania dawek.Lg team chodzi ci o to ze po pewnym czasie blokują się receptory i jeżeli cykl będzie np.trwał 16 tyg. to po prostu po 10 tyg.zwyczajnie marnuję "soczek"?A jak zapodam większą dawkę po połowie cyklu to ruszę jeszcze trochę receptory?
O to chodzi czy masz coś innego na myśli?
Propek to krótki estr więc nie kumuluje ,okres połowicznego wynosi ok.28-30 godz.więc nie jestem pewien czy zajedzie mi receptory.
u mnie na turze wytrzymywali 2-3 tyg. tak ze cos w tym jest ze ryje bebechy...
A kiedy brali tą turę przed posiłkiem czy po?
Jeden znajomy tez ją łykał i jak brał na pusty żoładek(myslał że w ten sposób poprawi wchłanianie) to miał niezłe jazdy.Zmienił czas brania i poprawiło sie.
Każdy jest inny i inaczej reaguje.
Pożyjemy zobaczymy.
blokuja sie po wszystkim co podajesz z zewnatrz, ale poki w org krazy syntetyk wszystko ok,
powyzej gdzies 8-10tyg propa przestaje sie czuc wiec podbija sie dawke,
wrzucalem ture z razaka kiedys
fallenursus
22-01-11, 20:54
popewnym czasie poprostu przestaniesz isc do przodu. samopoczucie stanie sie normalne rowniez. organizm sioe przyzwyczai do wysokiego anabolizmu i bedzie uwazal to za normanle i przestanie rosnac.
na porpie szybciej sie to dzieje jak na dlugoestrowych testach bo kumulacja jest o wiele szybciej.-dlatego lg pisze zeby zwiekszac stopniowo dawki. dla mnie jest bezsensem kluc dupsko co dwa 2 przez 16 tygodni:) no ale kazdy ma jakies wlasne zboczenia..
nie wiem co myslisz ze inaczej zareagujesz na test, skoro prop/cyp/enan/mix/dekanoat etc...niczym sie nie roznia jak obetniemy ester:)
popewnym czasie poprostu przestaniesz isc do przodu. samopoczucie stanie sie normalne rowniez. organizm sioe przyzwyczai do wysokiego anabolizmu i bedzie uwazal to za normanle i przestanie rosnac.
na porpie szybciej sie to dzieje jak na dlugoestrowych testach bo kumulacja jest o wiele szybciej.-dlatego lg pisze zeby zwiekszac stopniowo dawki. dla mnie jest bezsensem kluc dupsko co dwa 2 przez 16 tygodni:) no ale kazdy ma jakies wlasne zboczenia..
nie wiem co myslisz ze inaczej zareagujesz na test, skoro prop/cyp/enan/mix/dekanoat etc...niczym sie nie roznia jak obetniemy ester:)
Ogólnie masz reacje....ale to jest w 100% prawda.
Testosteron jest testosteronem tego nie da sie zaprzeczyć czy to będzie prop enan czy cypio.
Wiadomo że estry dodawane sa po to aby wydłużycz czas wydzielania testosteronu- o ile się nie mylę jak wstrzyknąłbyś czysty testosteron to po 10 min.było by już po nim.
Logiczne że właśnie długie estry powodują kumulację a nie krótkie(dotyczy to nie tylko teścia).Kumulacja powoduje nasilenie skutków nieporządanych estro i woda.
Chcę robić jakościowy cykl więc zależy mi na jak najmniejszej ilosci tłuszczu i wody-jak napisałem wczesniej najważniejsza jest dieta i cardio ale uważam że rodzaj estru także wpływa na końcowy efekt-może się mylę nie wiem dlatego napisałem że chce sprawdzić jak zareaguje organizm na propa.
Dopinam znowu dietę ,ustawiam aeroby na takim samym poziomie jak na cyklu z cypio i widzę czy jest różnica.
Następna sprawa jeżeli estry nie miałyby żadnego wpływu na efekt końcowy to czemu wszyscy "omkowicze" i "sustanowcy" mają taki "pięknie" zalany wygląd- nie wnikam w ich dietę a ( te same osoby) po cyklach na krótkich estrach wygladają o niebo lepiej.
Jest jeszcze wyjście żebym rzeczywiście zaczął od cypio i w połowie cyklu zamienił go na propa , ale powiem szczerze ze mam wielką ochotę spróbować wrzucić samego propka.Wtedy albo uzyskam to co chciałem albo dam d...y.
Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi i porady.Taka dyskusja pomaga w planowaniu cyklu i to bardzo.
Czyli posdumowywując najlepiej by było pociągnąć propka np.stałe dawki do 8 tyg. 400mg/ew a później podbić np.na 600-700mg/ew do konca cyku + tapering.
lub
enan/cypio do połowy cyklu dawka 400-500mg/ew później przejście na propka ale w wyższej dawce niż enan/cypio.
Błąd w pierwszym zdaniu powinno byc ....ale to nie jest w 100% prawda.
fallen masz racje, jeden woli dlugie estr wbic jednego dnia 5-10ml i miec spokoj na caly week a inny dziabac po 1-2ml ed, no kazdy ma inaczej i tyle,
opcja do 8tyg stala dawka propa i dalej wzwyz co 25mg wydaje sie najrozsadniejsza jesli chcesz leciec propa caly cykl przez tyle tyg,
Lg team dzieki wielkie spróbuję według twojej metody.
jakie primo i jaki prop masz?
jakie primo i jaki prop masz?
Prima będzie z EC,prop z EC lub z KingLabs lub z Phoenix-u(nie ma znaczenia )
Dopiero będę kupował,ten cykl jest planowany za kilkamiesięcy teraz jestem w trakcie cyklu na boldzie i cypio.
king labs bolacy jak cholera. wez phoenixa. EC w pl same waly. tak ze srednio masz dobrane te srodki:)
Słuchaj nie wiem jak to wygląda u ciebie .Ja zamawiam od tego gościa długi czas(dla siebie i dla innych) jak na razie nie miałem żadnych fake'ów od niego .
Miał primkę z Scheringa turecka ale jak się o nią zapytałem to usłyszałem jedno "nie kupuj" wychodziła drożej niż z EC po przeliczeniu ampułek na flakon więc w jego interesie (finansowym )było mi ją wcisnąć jako dobry towar.
Facet wyznaje zasadę że jak kupię u niego "wałka" to straci klienta.
Te same opinie słyszałem na temat Oxandrolonu-nie kupisz oryginałów ,99% to wałki itp. Kupiłem u niego zapodałem REWELKA!!!!
Nie mogę dać sobie głowy uciąć za gościa ale jak do tej pory sprawuje się wzorowo.
Jezeli twierdzisz ze EC to same wałki to być może masz rację -nie mam wielkiego doswiadczenia w sokach ale dla przykładu teraz korzystam z boldka i cypio z EC efekt jak dla mnie laika bardzo dobry (6 tydz.cyklu waga poszła z 78,3kg na 87,6 pomiar dzisiaj BF skoczył mi z 11,3% na 13% więc bardziej niż OK w pierwszych 3 tyg.wywaliło mi trochę syfów teraz w normie ,kabelki ładnie wyszły na zewnątrz-PO PPROSTU JESTEM ZADOWOLONY).
Nie mieszkam w Polsce,z gościem handluję nawet na takiej zasadzie że kilkakrotnie zostawiałem u niego nadpłaconą kasę(np.terminy cloma ,provironu i nolvy były krótkie zapłaciłem ale zrezygnowałem z dostawy ze względu na te terminy przydatności ,po kilku miechach dzwonię gosciu dosyła wszystko za free,nie ściemnia nie kombinuje-co ja bym mógł mu zrobić nie opłaca mi się jechać do Polski nawet po 600 czy 800PLN.
Jezeli EC to wałki to z jakiej firmy proponujesz primkę?
Dopytam sie może bedzie mi mógł załatwić.
kolego jak po 6 tyg na boldzie poszedles 9 kg to napewno masz walka:) cypek i bold dlugie estry a ty tyle kg zrobiles?? zmiena dila bo cie robi w chuj az milo...
Za dużo masy w tak krótkim czasie?
Nie odpowiedziałeś jaką primke polecasz.
Prima będzie z EC,prop z EC lub z KingLabs lub z Phoenix-u(nie ma znaczenia )
Dopiero będę kupował,ten cykl jest planowany za kilkamiesięcy teraz jestem w trakcie cyklu na boldzie i cypio.
powiem ci tak - jak chcesz juz bic to EC to napisz do producenta niech da ci namiar do nablizszego dystrybutora ich srodkow i od niego zamow, polskie ec to tak jak chlopaki pisza - podroba, i producent sie od nich odcial juz dawno temu,
zreszta wejdz na stronke producenta i zaobacz jak obecnie wygladaja orginalne produkty EC,
co do primy - balkan, bayer jesli masz pewne dojscia,
prop testolic, pewny testovis (zerknij w temat falena jak odroznic podrobe)
fallenursus
23-01-11, 16:36
Czy dawał ktoś zdjęcia turanabolu?
http://img534.imageshack.us/img534/4020/img246j.jpg
:P
ja wrzucalem razaka,
kiedys widzialem tez turka
daruj sobie primkę w pl nie dostaniesz tego co ma być w środku nawet primka bałkana jest robąna
EC sobie daruj jw cała tą firmę.
Stracisz nie potrzebnie kasę.
prop najpierw apteka testovis , testolic potem undery razak, atomic alchemia, db pharma, ,phoenix,, razak
powiem ci tak - jak chcesz juz bic to EC to napisz do producenta niech da ci namiar do nablizszego dystrybutora ich srodkow i od niego zamow, polskie ec to tak jak chlopaki pisza - podroba, i producent sie od nich odcial juz dawno temu,
zreszta wejdz na stronke producenta i zaobacz jak obecnie wygladaja orginalne produkty EC,
co do primy - balkan, bayer jesli masz pewne dojscia,
prop testolic, pewny testovis (zerknij w temat falena jak odroznic podrobe)
Lg jeszcze raz wielkie dzieki!!!
Co do EC to te nowe etykiety sa chyba od niedawna ponieważ w grudniu 2010 byłem na stronie producenta i nie było żadnej informacji na ten temat.
Co do dojścia pewnego to teraz już niczego nie jestem pewien HT napisał ze mój diler robi mnie w c...ja - sam nie wiem co mam o tym myśleć .
Uważałem że mam we flakonie boldka m.in.dlatego ze powiedzmy do 5 tyg.nic wielkiego się nie działo (oczywiście przyrosty były ale to wszystko kładłem na konto cypio) a od 5 weeka tak mi ruszyło apetyt ze muszę się bardzo hamować aby nie siedzieć ciągle przy talerzu stąd myślałem ze boldek właśnie zaczyna się rozkręcac-bo z reguły bold wpływa mocno na apetyt( prawie wszystkie soki wpływają ale to charakterystyczna cecha szczególnie dla boldka).
Nie wiem czy jest taka możliwość ale jak będziesz mógł odezwij się do mnie na PW-mam parę pytań poza forum.
to juz ty najlepiej powinienes wiedziec czy twoj dil jest ok w stosunku do ciebie czy tez nie,
nikt ci tego nie uswiadomi,
mozesz sam pisac PM do kogo chcesz kilkajac w nazwe usera i nastepnie Pryw wiad