Zobacz pe軟� wersj� : Wios這 podchwytem do oceny
Chcia豚ym abyscie ocenili moja technike wios這wania podchwytem.
Zalezy mi na tym, poniewaz po wios這waniach czuje pompe w odcinku l璠zwiowym kregoslupa przy odchyleniu sie do ty逝 i nie wiem, czy to dobrze? czy to 幢e?
Ponizej link do filmu (sory za jakosc, chociarz nie jest najwazniejsza..)
http://gnk1993.wrzuta.pl/film/1VhIVBdYWf4/niema_lipy
jakby� nagra� to z profilu to by這by ok... ja robi� tak 瞠 g這w� trzymam w g鏎ze i patrz� do g鏎y albo przynajmniej przed siebie a nie lata mi jak u kuk造 i chyba mniej si� pochylam do przodu ale ci篹ko stwierdzi� bo mo瞠 to by� z逝dzenie... filmik z profilu da豚y jasno嗆 :) i staram si� to robi� nieco wolniej, bardziej panowa� nad ci篹arem :)
Nie jestem jakim� specem ale mi jeden kaban pokazywa� to 獞iczenie i znacznie r騜ni這 si� od twojego.
Przede wszystkim doci庵aj sztang� do samego brzucha ,a po 2 spr鏏uj w chwili gdy sztanga dotyka brzucha spojrze� w powoli w g鏎� i dopiero opu軼i�.
fajna dupa: ) :P z boku by wyglada這 lepiej ale ok ...
O陶kej.. gdy nastepnym razem bede robil plecy to nagram z profilu lecz niestety szybko to nie nastapi bo;
- Jestem chory
- 4 dni temu odebra貫m cylinder i niemam czasu zeby porzadnie zjesc poniewaz calymi dniami przesiaduje w garazu (skladam motocykl) wiec silke na ten czas odpuscilem
-Przez MC i bieganie po treningach czuje b鏊 w kolanie i kuleje ;/
Mam nadzieje, ze po jutrze zaczne juz pakowac, wiec za 4 dni beda plecy.
瞠by porz康nie zje嗆 wystarczy 10min przerwy :)
ale zeby to ugotowac trzeba o wiele wiecej ;d
wolnickee kolano boli to jakis slad po operacji?
zaakcenuj spi璚ie w szczytowej fazie poprzez 軼i庵ni璚ie 這patek do siebie, g這wa lekko ku g鏎ze.
wolnickee kolano boli to jakis slad po operacji?
1 lipca mia貫m rekonstrukcje wiazadla krzyzowego lewego kolana. Niby po 9 miesi帷ach mia貫m w 100% wr鏂ic do sportu ,ale jak narazie to albo lekarz spierdoli� robote, albo kolano juz nigdy nie bedzie normalne..
Pobiega貫m z 10 dni i teraz ostro boli jak sie dotkne i lekko kuleje na te noge ;/
My郵e sobie, zeby w marcu zrobic sobie rezonans to bedzie wszystko wiadome...
W豉snie przez to kolano nie moge robic MC ani cwiczyc n鏬, dobrze ze cwiczylem je przez 3 lata bo by造by patyki ;/
po operacji n鏬 nie robi貫s?
Po 1 za du瞠 obci捫enie
po 2 plecy staraj si� mie� r闚nolegle do pod這gi jak nie dasz rady to mo瞠sz mie� lekko ku g鏎ze ale tw鎩 k徠 jest za du篡
po 3 staraj si� nie rusza� g這w� , g這wa neutralnie.
a i w momencie gdy masz sztange przy brzuchu 這patki 軼i庵nij i przytrzymaj
A TAK NIE NALE玆 WIOSΜWA� !
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bPbU5CBRQa0
Po 1 za du瞠 obci捫enie
po 2 plecy staraj si� mie� r闚nolegle do pod這gi jak nie dasz rady to mo瞠sz mie� lekko ku g鏎ze ale tw鎩 k徠 jest za du篡
po 3 staraj si� nie rusza� g這w� , g這wa neutralnie.
a i w momencie gdy masz sztange przy brzuchu 這patki 軼i庵nij i przytrzymaj
r闚nolegle do pod這gi nie,przesadzi瘭e�,lekko ku g鏎ze ale nie prostopadle do pod這gi bo sobie kuku zrobi w odcinek l璠德iowy mo瞠 nie wytrzyma� np ci瞛aru 120kg,bo ja np takim robi貫m.
to jak z tym katem bo ja robi� podobnie jak wolnicki. k徠 oko這 45 stopni
Wolnicki 這kcie bli瞠j tu這wia,nie odchylaj ich tak na zewn徠rz,plecy prosto bo si� garbisz,k徠 w miare dobry ni瞠j nie ma sensu schodzi�.
Rafio tak Wolnicki ma dobry k徠 tylko musi plecy wyprostowac ,najlepiej jak przy martwym ci庵u znale潭 sobie jaki� wysoki punkt i sie wpatrywac w niego.
Micek wszystko zalezy oczywiscie od ciezaru, jesli wioslujesz duzym ciezarem to jasne ze kat bedzie inny.. on tam raczej nie ma tyle wiec kat moglby byc mniejszy. Pami皻ajcie 瞠 zmiana k徠u ana簑j患 innnym stopniu prac� mi瘰ni. Co do glowy to napewno nie szukamy odniesienia.... g這wa ma by� w pozycji neutralnej.
nie bede si� juz sprzecza� r鏏 jak uwa瘸sz.
Ja nakladam 60-80kg i sie klade na lawke skosna
ja tak robilem jak bylem po operacji i nie moglem stanac na noge. wed逝g mnie na stojaco jest trudniej i angazuje sie w to chyba wiecej miesni.
Sama pozycja wios這wanie jednor帷z w oparciu o 豉wk� wymusza pozycje :) Ja te� nie mam zamiaru sie sprzecza� :) Pozdro
i w豉snie w tym r霩nica ;] gdybym mial wios這wac sztanga tak jak hantlem gdzie r瘯� opieram sie o 豉wke to niestety polecia豚ym na pysk. wios逝jac hantlem masz punkt podparcia wiec mozna pozwolic sobie na pozycje tu這wia poziom� do pod這gi
Pioter1994
26-01-11, 17:53
A TAK NIE NALE玆 WIOSΜWA� !
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bPbU5CBRQa0
To nie wygl康a na wios這wanie tylko bardziej na podrzut sztagi do brzucha stoj帷.
opcja z 豉wka jest bezpieczniejsza jak masz problemy z kr璕os逝pem. Wiadomo 瞠 wios逝jac sztang� nie dasz rady sta� r闚nolegle do pod這gi ale najlepiej jak ten k徠 jest najmniejszy im wi瘯szy tym masz wi瘯szy ucisk na dyski....
Ja widz� 瞠 kolega poni瞠j ma k徠 oko這 45 stopni i sadz� 瞠 tak nalezy wykonywa� to 獞iczenie. That's all.
http://www.youtube.com/watch?v=zq5eBuxKsMY&playnext=1&list=PL0B786E2213EDDCF4&index=11
wios這 hantlema na 豉wce to lipa,lepiej oprzec si� o stojaki do hantli abo cos podobnego z przodu i machac o wiele wygodniejsza pozycja:)
wios這 hantlema na 豉wce to lipa,lepiej oprzec si� o stojaki do hantli abo cos podobnego z przodu i machac o wiele wygodniejsza pozycja:)
i tu si� z tob� zgodze ;q :D
obiecywa貫m wczesniej ,ze wrzuce film z profilu, ale do dzisiaj pakowa貫m sam i nie sz這 nigdzie telefonu ustawic, zeby sie nagra這 w dobrym swietle. dzisiaj cwiczylem z kumplem to nakrecil dwa filmiki;
t-bar
http://www.youtube.com/watch?v=K8zm8CeYa3U
oraz wios這 nachwytem
http://www.youtube.com/watch?v=WPdhTfvKapw
i ma造 bonus w formie zdj璚ia na pompie po dzisiejszym treningu
http://img706.imageshack.us/f/zdjcie1493.jpg/
Jak zwykle - sorry za jakosc... ale nic nie poradze.
Pioter1994
17-02-11, 19:49
Ile za這篡貫� na tego T-bar'a?
PS: Widz� 瞠 masa dalej to przodu :D
Ile za這篡貫� na tego T-bar'a?
PS: Widz� 瞠 masa dalej to przodu :D
60kg, hehe z mas� sie dziej� jakies kosmiczne rzeczy ;/. 3 tyg robi貫m redukcje, waga spad豉 3kg ,z r彗 zesz這 ~1cm ,z pasa 2 ale za to uros造 barki i klata.
Teraz mam zamiar masowac do maja- moze uda mi sie wbic t� magiczn� 40stke ;d i w czerwcu zrobic za� lekk� redukcje.
na obu filmach ci庵niesz 豉pami nie plecami,na wio郵e sztang� ci庵niesz za bardzo wysuni皻a do przodu,sp鎩rz na sw鎩 film jeszcze raz sam to zauwa篡sz.musisz jeszcze popracowac nad czuciem mi窷ni wiem 瞠 ci篹ko jest dobrze poczuc prace plec闚 bo wiele os鏏 ma z tym problemy dlatego spr鏏uj na poczatek "na sucho"spr鏏owac spinac miesnie plec闚 lub w lustrze patrze� jak pracuj� mi窷nie,spr鏏uj tez zrobi� wios這 na sztywnych lokciach(oczywi軼ie ma造 ci瞛ar ok 20-30kg tak aby tylko pr鏏owac poczu� pracujace mie郾ie) powoli b璠zie lepiej:)
chyba masz racje, bo po treningu plec闚 czuje pompe tylko w pobli簑 bark闚 i troche na motylach. nastepnym razem spr鏏uje tak jak radzisz - samymi plecami sci庵a� ci篹ar
wiesz jak ja si� uczy貫m?mai貫m dwie hantle takie z 15kg sztuka,stawa貫m przodem do lustra i wykonywa貫m wios這 chwytem m這tkowym idealnie widac co jest 幢e dobry spos鏏 to tez wiso這 hantl� bokiem do lustra bez koszulki mo瞠sz tez spr鏏owac.
spr鏏uje, tylko lustro przewiesze troche nizej.