PDA

Zobacz pełną wersję : Kłopoty z odżywianiem

Mosin
17-01-11, 19:58
Generalnie już tak od 2-3 miesięcy mam kłopoty z odżywianiem. Objawia się to głównie tym ,że gdy jem szczególnie rano ( ale nie koniecznie ) nagle podczas jedzenia pojawia się odruch wymiotny i już nic nie mogę wcisnąć. Ciekawostką jest to ,że gdy tak mam to prawie zawsze podczas jedzenia węglowodanów ( makaron, chleb razowy, musli ). Dodatkowo zauważyłem ,że gdy np. przytrzymuję w zębach szczoteczkę do zębów lub trzymam w zębach rękawiczkę gdy czegoś szukam w kieszeniach mam również odruch wymiotny. Nie wiem co z tym zrobić, niestety moje śniadanie często kończy się na płynnych odżywkach :/

CIASTECZKOWY POTWOR
17-01-11, 20:08
kwestia psychiki nic wiecej

Mosin
18-01-11, 20:02
Nie wątpię...
Może jakieś porady ?

luo
18-01-11, 20:43
Jedz wolniej albo popij co jakiś czas wodą to raz,
co jakiś czas jedz coś innego na śniadanie dla odmiany, coś co będzie Ci smakować to dwa,
Wszystko leży w Twojej głowie, także przed jedzeniem śniadania nie nastawiaj się od razu, że będzie Ci podchodziło. Po prostu nie myśl o rzyganiu

Micek185
19-01-11, 00:10
na jakiś czas odstaw diete,zaczniej jeśc dobrze przyprawione jedzenie tzn smaczne nie suchy ryż mięcho itp,może byc tak że jestes przejedzony,nie mysl tyle o kaloriach jakiś czas daj sobie na spokój z reżimem powinno byc dobrze:)

KowalX
19-01-11, 00:57
Idź do lekarza, możesz mieć problem ze śluzówką żołądka lub dwunastnicą. Do tego czasu dodaj suplementację witaminą C , możesz też dodać bakterie fermentacyjne.