Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Godziny posiłków w diecie na masę.

AdamJPM
13-01-11, 21:44
Witam.

Buduję dietę na masę mięśniową krok po kroku. Przyjąłem 2,5g/kg białka 5,5g/kg węgli i 1g/kg tłuszczy. Chciałbym zapytać o najodpowiedniejszą ilość posiłków i ich czas. Pierwszy posiłek o 9.30 będę jadł, a ostatni najpóźniej 23.00. Treningi o 19.00 mam, posiłki przedtreningowe maja miejsce o 18.30, a potreningowe o 21.00. Pragnę dodać, że po treningu biorę węglowodany Carbo Olimpu co obecnie się nazywa CarboMax. Z odżywek białkowych OPTIMUM 100% Whey Gold Standard. Proszę uwzględnić pory dla dni treningowych i wolnych od treningu.

luo
13-01-11, 22:14
Wątpię, że codziennie będziesz wstawał z łóżka i kładł się spać o tej samej porze. Jedz co 2.5-3.5 godziny. Śniadanie od razu po przebudzeniu, przedtreningowy posiłek ma być jakieś 90 minut przed treningiem, od razu po treningu ładujesz to carbo+białko i po 30-40 minutach normalny posiłek

slim shady
13-01-11, 23:12
5-6 posiłków, a czas pomiędzy nimi zależy od tego co spożyjesz i czasu trawienia, ale średnio 3-4 h czasami mniej

AdamJPM
13-01-11, 23:40
Wątpię, że codziennie będziesz wstawał z łóżka i kładł się spać o tej samej porze.
Zawsze wstaje o tej samej i niemal zawsze o tej samej porze idę spać. A posiłek przedtreningowy jem chwile po 18 i jade na trening, który sie zaczyna ok 19. Inaczej się nie da.
Jak rozkładać zawartość posiłków? Mam tu na myśli czy więcej białka i węglowodanów przed treningi czy po trenigu, a może wszystkie równo?

Giro
14-01-11, 00:21
Białka rano, po treningu i na wieczór najwięcej. Węgle rano i po treningu najwięcej. Tłuszcze do każdego posiłku z wyjątkiem po treningowego.

D3
14-01-11, 12:28
Kolego Ty się w dziale doping o dekę pytasz, a tutaj o GODZINY posiłków? Pomyliło Ci się chyba co pierwotne a co pochodne.

AdamJPM
14-01-11, 13:29
A co ma jedno z drugi skoro jest w innej sekwencji czasowej. Pytać źle, to po co te forum?

D3
14-01-11, 13:47
Jak nie wiesz o jakich porach na bombie masz jeść i w tym celu musisz to konsultować z innymi to lepiej nie zabieraj się za saa w ogóle, bo więcej szkody niż pożytku będzie.

AdamJPM
14-01-11, 13:54
Ja się nie pytam a pory jedzenia na bombie, tylko bez ssa. Utrzymując Twój ton wypowiedzi, nie pisz odpowiedzi do wątku skoro nie potrafisz pomóc/doradzić.

D3
14-01-11, 13:57
Ja się nie pytam a pory jedzenia na bombie, tylko bez ssa. Utrzymując Twój ton wypowiedzi, nie pisz odpowiedzi do wątku skoro nie potrafisz pomóc/doradzić.

Czyli z tego wynika, że na bombie wiesz jak jeść i o jakich porach, ale bez saa już nie wiesz w jakich porach masz jeść? :-D

LOL kończę tą błyskotliwą wymianę zdań i good luck.