Zobacz pełną wersję : Odchudzanie i trening w domowych warunkach.
Witam, mam 18 lat i ważę 80kg przy wzroście 175. Na nowy rok postanowiłem w końcu schudnąć i troszkę wyrzeźbić sylwetkę. Ale nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać. W tamte wakacje zacząłem ćwiczyć na siłowni tzn ławka itp taka podstawowa minisiłownia domowa, ale po 4 miesiącach zrezygnowałem. Teraz nie mam już możliwości na niej ćwiczyć ponieważ sprzedałem ją i nie mam tymczasowo funduszy na zakup drugiej. I moje pytanie jak się zabrać wpierw za odchudzanie, jakie ćwiczenia, co robić żeby chudnąć. Może jakieś suplementy na spalanie tłuszczu. Bardzo bym prosił o jakąś pomoc z tym związaną ponieważ już nie wiem co mam robić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Bardzo bym prosił o jakąś pomoc z tym związaną ponieważ już nie wiem co mam robić.
Najwyraźniej wiesz co robić, bo bardzo inteligentnym posunięciem jest sprzedać sprzęt do ćwiczeń jak się chce odchudzić.
Podsumujmy więc:
- chcesz się odchudzić, ale sprzedałeś sprzęt do ćwiczeń
- chcesz się odchudzić, ale nie masz funduszy na zakup sprzętu do ćwiczeń
Ogarnij się najpierw, poczytaj trochę co z czym się je itd. Tematy podwieszone.
Zamiast spalaczy tluszczu kup karnet na silownie
Spokojnie chłopaki, wydaje mi się, że Kamcio chce po prostu schudnąć.
Wystarczy jak będziesz się zdrowo odżywiał, do tego więcej ruchu, bieganie rower. Musisz być sumienny, jedz 6 posiłków dziennie. Poczytaj podwieszone tematy z działu dieta, dorzuć do tego trening domatora i będzie dobrze
Pioter1994
13-01-11, 19:22
Na odchudzanie dobra dieta + bieganie. Wiem bo mój tata się odchudzał. Nie potrzebujesz żadnego karnetu na siłownię, wystarczy że najlepiej rano (na czczo) pobiegasz po mieście + odpowiednia dieta.
Znalazłem trening który będe stosował bo uważam że jest bardzo fajnie zrobiony, wytłumaczony i odpowiedni dla mnie na początek.
http://www.s.f.d.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cy ch__foty_str._12-t359947.html
Pioter1994
14-01-11, 19:17
znalazłem trening który będe stosował bo uważam że jest bardzo fajnie zrobiony, wytłumaczony i odpowiedni dla mnie na początek.
http://www.s.f.d.pl/plan_treningu_dla_os%c3%b3b_pocz%c4%85tkuj%c4%85cy ch__foty_str._12-t359947.html
"not found"