Zobacz pełną wersję : Chory staw barkowy jak poprawić jego kondycję?
gianttiger2
04-03-07, 20:53
w klasie 2 gimnazjum miałem wypadek na rowerze i z dużą siłą upadłem na prawy bark póżniej przez długi okres czasu strasznie mnie bolał niemogłem prawie że ruszć reką i niestety nie poszedłem z tym do lekarza i do dzisiaj cośmi z tyłu stawu barkowego przeskakuje nie jest on stabilny ostatnio zaczeło mi sie robić coś bodobnego w lewym barku strasznie dużo w wakacje pływałem czy ktoś mi możę poradzić jakieś ćwiczenia powiem uczciwie że mnie to wkurza bo nawet pompek nie mogę robić bo boję się że może mi się to pogorszyć czy ktoś by mógł mi pomóc , jak ćwiczyć ten bark? jakie srodki można brać(tylko nie mówcie o glukozaminie)
Stary jedyna zecza ktora mozesz zrobic to pojsc do lekarza bo nawet jesli ktos poceci ci np. omnadren poniewaz przez retecje wody w stawach pozwala cwiczyc bez bulu jednak to ci nie pomoze bo nie mozesz do kaca zycia szprycowac sie koksem
Watpie by ktos zdecydowal sie udzielac ci rad jakie cwiczenia powinenes wykonywac mysle ze zadnych dopuki nie skozystasz z wizyty u lekarza Byc moze masz przestawiony staw barkowy nieleczone moze prowadzic do trwalego kalectwa a tego bys chyba nie chcial!!!
Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia :wink:
gianttiger2
04-03-07, 22:17
byłem ostatnio u lekarza polecił krio i ćwiczenia ze stopniowym obciążeniem ale boję się że to nie pomoże a chciałbym poćwiczyć bo widze że spadła mi siła
To sa dwie mozliwosci albo zeczywiscie to ci przejdzie jesli zaczniesz cwiczenia ale rechalibitacyjne ktore z silowymi nie wile maja wsopolnego i dlatego ten lekarz potraktowal cie tak "lekko"
Albo idz do lekarza bo ten najwyrazniej spieszyl sie na urodziny cureczki albo do kochanki i splawil cie czym predzej bo przeciez jego nie boli!!! :lol:
gianttiger2
05-03-07, 22:49
wiesz co poszedłem do jenego z lepszych i nie można powiedziec ,że potraktował mnie lekko zrobił mi usg zrobiłem rtg napisał że jest to zapalenie błony maziowej ale w usg nic nie wyszło ogulnie ani w rtg może rezonans wykaże ale taka jest prawda że nasza medycyna i tak nie potrafi jasno określić i zdiagnozować pewnych schorzeń
Hmmm. to przykro mi stary ale nie umiem ci pomoc :oops:
ja też nie pomogę, niestety.