Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tetralysal

flutebox
08-01-11, 23:24
Witam, czy jest sens brać ten antybiotyk tylko przez 2 tyg. z tego co czytam na necie to ludzie stosują go po parę miechów... mnie go kiedyś dermatolog przepisał i miałem sobie go kiedyś wziąć więc zacząłem od dzisiaj, tylko nie wiem czy warto stosować go tak krótko... bo jeśli nie to sobie odpuszczę...
Jak ktoś miał do czynienia z tymi tabsami to proszę o wypowiedzenie się w tej kwestii.

luo
09-01-11, 00:24
Brałem go jakieś 2 lata temu przez 4-5 miesięcy, poprawa w stanie cery spora, nawroty trądziku były ale znacznie łagodniejsze.
Z tego co mi wiadomo to minimalna kuracja powinna trwać chyba 3 miesiące, więc możesz sprzedać;)

Wiki
09-01-11, 10:06
Brałem dwa razy, raz krótko (ok. 3tygodni) i raz długo (3miech). Mi się poprawiło już po pierwszym tygodniu. Tylko, że jak brałem pierwszy raz, przez 3tygodnie, to po pewnym czasie syfy znowu wróciły. Dopiero jak brałem przez 3 miesiące, to zniknęły i nie ma ich do tej pory :P. Brałbym dalej, bo jak masz wysyp to jest sens.

//
chociaż dokupiłbym do tego jeszcze jedno opakowanie, jak da rade.

luo
09-01-11, 10:27
Jedno opakowanie będzie za mało na pewno, bo tak jak napisał Wiki trwałe ofekty będę dopiero po dłuższym leczeniu. Jakie bierzesz dawki? Jak będziesz to brał dłużej to kup jakieś probiotyki, bo szkoda zdrowia

flutebox
09-01-11, 10:44
mam 2 opakowania, biore 2 tab. Jedna rano, druga na wieczor. Starczy mi to na 16 dni. Nie mam wysypu zadnego, raczej cos od czasu do czasu jesli chodzi o twarz ale na plecach mnie denerwuja bo tam troche czesciej wsykakuje cos wiec moze sobie wezme przez te 16 dni, nie powinno to zaszkodzic a noz widelec delikatnie bedzie lepiej.

seras666
09-01-11, 11:02
jak nie masz wysypu to nie widze sensu brania, no ale twoja decyzja, na pojedyncze davercin jest bardzo dobry.

Sosna91
09-01-11, 11:44
Tetralysal bardzo często dermatolodzy przepisują a jak wiadomo te środki na bazie tetracykliny działaja tylko w czasie ich brania, są przypadki że komuś pomogły bo są różne rodzaje trądziku, nie mniej jednak jest to antybiotyk i faszerowanie się nim 2-3miesiące jeśli nie ma sie twarzy jak pizza jest bez sensu.

Brałem 2lata temu przez 3-4miesiace nie pamietam juz bo wtedy mialem spory problem z trądzikiem na plecach, pomógł na miesiac pozniej juz wracal, jak odstawilem było to samo,

idz do dermatologa niech Ci wypisze taki roztwór który robią w aptece na recepte, kosztuje 5zł nie ma nazwy, tylko sklada sie z 3środków ale nie moge sie doczytac bo lekarz pisał ;] posmarujesz i znikaja jak szalone.

flutebox
09-01-11, 12:12
to pierdole nie biore bo 2 tyg. To za malo a pare miechow nie bede sie faszerowac. Nie mam geby jak pizza, bardziej chodzi mi o gorna partie plecow zawsze jakies 5 podskronych bombek sie znajdzie, z czasem przejdzie, przyjdzie lato slonce wypali :) musze uspokoic swoje erotyczne mysli to bedzie okej :)

Wiki
09-01-11, 12:20
Ten antybiotyk jest bardzo łagodny, mogą go brać nawet dzieci przez długi okres - to są słowa lekarza, z którym rozmawiałem o tym leku :).
Więc "faszerowanie się" to trochę wyolbrzymione stwierdzenie w tym wypadku ;P. Aczkolwiek faktycznie nie ma sensu brania jeżeli nie masz sporego wysypu.

Sosna91
09-01-11, 13:34
No ja bym się z tym nie zgodził, znam ludzi co brało go dość długo, skutki uboczny są spore ale nie dotykają każdego, żółcenie zębów doznał mój znajomy.

do tego pamiętam jak 2lata temu wziąłem go koło godziny 19stej a poszedłem na impreze i piłem wódke ale nie dużo to nad ranem mi myślałem że żołądek wywali na wierzch a przez 2dni miałem dziwne uczucie w żoładku, wiadomo jest napisane ze nie wolno przy nim pić alko.

2 tygodnie nie dadzą Ci nic, brałem 1,5roku temu Solutab czy jakos tak przez 10dni a to tez podobny antybiotyk ale tylko na tyle mi go dermatolog wypisal to byla poprawa przez tydzien brania a pozniej jeszcze mocniejszy powrót,

teraz mi samo przeszło i mam od czasu do czasu jakąś pizdeczke.

flutebox
09-01-11, 15:38
tez jestem zdania ze to z czasem samo .!przechodzi jak bylem mlodzianem mialem duze probelmy z syfami, wydalem kupe kasy itd. Nic nie pomoglo tylko czas tak tez bedzie i w tym przypadku z plecami. Anytbiotyk odstawiam, wzialem tylko jedna tabletke. Wypisalem sobie davercin plyn i bede miejscowo jakies zmiany przecierac bo okres wysypu mam juz dawno za soba. Dzieki za wypowiedzi, sogi beda pozniej bo pisze z telefonu. Pozdro

fallenursus
09-01-11, 16:01
http://allegro.pl/hit-z-usa-na-wypryski-zestaw-proactiv-nowy-krk-i1401573257.html
a nie jakies antybiotyki

a tu masz recenzje wszystkich lepszych produktow na pryszcze.
http://www.10acne.com/exposed_reviews.html