Zobacz pełną wersję : katar
macie jakies szybkie sposoby na niego bo wiem ze leczony trwa tydzien a nie leczony 7dni ale jestem zdrowy a taki mnie dopadl ze teraz nosem nie moge oddychac tylko japą, wydmuchiwanie nic nie daje. normalnie uszy mi przytkalo przy okazji, wiadomo ze jest to połaczone,
wzialem jakis aerozol ale nic nie pomógł jeszcze, jest napise ze niektórzy odczuwaja poprawe dopiero po kilkunastu tygodniach, rzeczywiscie. to rownie dobrze moglbym go nie brać.
słyszałem o tabace dziala to? jutro mam kurde normalnie oddychac a nie sioprac nosem...
po prostu przej... sprawa gripex se weś mi pomaga 2 dni po 3 tabl i dasz rade
ma zniknac jutro a nie 2dni. do tego jestem zdrowy, robilem trening dzis normalnie, ale teraz przy kompie to musze japa oddychac, czytam ze tabaka pomaga to kupie jutro i zobaczymy czy cos da.
ma zniknac jutro a nie 2dni. do tego jestem zdrowy, robilem trening dzis normalnie, ale teraz przy kompie to musze japa oddychac, czytam ze tabaka pomaga to kupie jutro i zobaczymy czy cos da.
przez noc gripex by coś dał mi dawał od tabaki to zaczniesz kichać jedynie :)
nie mam gripexu chyba, mam polopiryne S a to raczej nic nie da, moze jakos usne a jutro kupie tabake
leczony 7 dni , nie leczony tydzień .
no napisał to dla tego bo jeden ch.. to daje pewnie.
Polopiryna zawiera tylko kwas acetylosalicylowy który spowoduje głównie zwiększone wydalanie wody przez skórę, więc pośrednio pomoże też na katar. Ale najlepiej kup jutro jakiś złożony preparat np fervex zawiera maleinian feniraminy który zmniejsza przekrwienie i obrzęk błon śluzowych, udrażnia przewody nosowe, hamuje odruch kichania i łzawienie oczu. Tabaka daje radę ale na krótką metę, no i o ile będziesz dał radę ją pociągnąć http://img831.imageshack.us/img831/4679/morda.gif Przed snem weź jeszcze tą polopirynę, do tego mleko z miodem i czosnkiem, powinno pomóc
Znalazłem na kompie coś takiego, może się przydać
7 sposobów na katar To prawda, że nieleczony katar trwa tydzień, leczony tylko siedem dni. Istnieje jednak mnóstwo sposobów, które pozwolą ci lżej znieść tę dokuczliwą przypadłość. Oto 7 metod - wszystkie są proste i sprawdzone. Przed snem pij herbatkę Gorący napar z kwiatu lipy i czarnego bzu znakomicie cię rozgrzeje. Zadziała jeszcze skuteczniej, gdy dodasz do niego łyżkę miodu, sok z połowy cytryny, szczyptę imbiru oraz kilka goździków. Jeśli bardzo dokucza ci zatkany nos, pij herbatkę z majeranku. Do filiżanki z wrzątkiem wsyp łyżeczkę tej przyprawy, przykryj i odstaw na 10 minut. Jedz też dania z czosnkiem, musztardą, chrzanem, pieprzem, cebulą - to udrożnia nos. Weź gorącą kąpiel Dodaj do wody aromatyczny olejek - najlepsze będą eukaliptusowy lub sosnowy. Po wyjściu z wanny dokładnie wytrzyj stopy, natychmiast włóż ciepłe skarpetki i połóż się do łóżka. Rozgrzewającą maścią z olejkami eterycznymi (np. Rubarom) natrzyj na noc piersi i plecy. Nawilżaj powietrze w pokoju Do nawilżacza lub kominka wlej kilka kropli olejku eterycznego - eukaliptusowego, miętowego lub sosnowego. Pozwól, by przez kilka godzin aromat olejków rozchodził się po pokoju. W ten sposób ułatwisz sobie oddychanie, a powietrze będzie zdezynfekowane i nawilżone. Sięgnij po leki, które łagodzą dolegliwości towarzyszące chorobie Pij dwa razy dziennie wapno musujące (np. Calcium C). Preparaty wapnia zmniejszają ilość wodnistej wydzieliny w nosie, obkurczają także naczynia krwionośne. Stosuj krople i spraye na zatkany nos. Wysuszają wydzielinę, zwężają naczynia krwionośne w śluzówce i likwidują jej obrzęk. Przestrzegaj zaleconych przez lekarza zasad dawkowania - zbyt częste używanie takich preparatów może nasilić katar, wywołać wtórny obrzęk, tzw. polekowy nieżyt nosa. Skuteczne są leki homeopatyczne - dostępne bez recepty i w pełni bezpieczne. Alium cepa, Aconitum lub Nux pomogą w pierwszej fazie kataru, potem zażywaj np. Kalium bichromicum. Przyjmuj je kilka razy dziennie, 5 granulek pod język. mam nadzieję że pomoże!!!! :)
Pij dwa razy dziennie wapno musujące
Chyba wapń :P ;)
@Sosna --> Witamina C coś tam pomoże...
Chyba wapń :P ;)
Faktycznie, nie chciało mi się poprawiać, więc po prostu skopiowałem;) ale i tak wiadomo o co chodzihttp://img831.imageshack.us/img831/4679/morda.gif
otrivin, tylko nie w kropelkach tylko taki psikany. Dobrze odetka kichawe
Można wziąć Rutinoscorbin 3x 6 tabl , sprawdzone na sobie katar mija po 2 dniach :)
jak sie polozylem na jedna strone to jedna dziurke mialem wolna wiec spalo mi sie dobrze teaz znow 2zatkane ale mniej niz wczoraj, nie bralem nic tylko cos do nosa znalazlem w apteczce to aplikuje, rutinosciorbin mam to zaraz sprawdze jak dziala ;]
Kup tabake:) ja polecam osobiscie,masz takie oddychanie;p ze bajka,tylko jak nie wciagles tego jeszcze to z poczatku duzo nie bierz,bo cie przymuli:) i nie za mocno sie zaciagaj,zeby ci za daleko nie wpadlo bo glupie uczucie,a tak to super puszcza zator:)Pozdrawiam