PDA

Zobacz pełną wersję : szybka regeneracja

polo
06-01-11, 23:27
po treningu biceps triceps, pod prysznicem oblewamy rękę bardzo zimną wodą a następnie gorącą i tak powtarzamy tak kilka razy
poprawia to przepływ krwi w mięśniu

miałem sporą przerwę w treningach , poszedłem na siłke i zrobiłem biceps i triceps ,
No cóż jutro na pewno będą zakwasy......... więc zastosowałem to polewanie zimną i na zmianę gorącą wodą ale tylko u jednej ręki aby sprawdzić na ile to jest skuteczne ....

Na drugi dzień w ręce polewanej zimną/gorącą wodą prawie nie odczułem zakwasów, natomiast w drugiej były one o wiele większe

Proszę o wypowiedz na ten temat

Sosna91
06-01-11, 23:36
ja kurde jak zaczynalem cwiczyc do roku moze 1,5 to zakwasy miewalem a teraz to jakos rzadko... ;(

mtm
07-01-11, 11:54
placebo

CIASTECZKOWY POTWOR
07-01-11, 12:56
polweanie zimna woda moze zmniejszyc stan zapalny niestety mniejszy stan zapalny to mniejszy przyrost
mega bol tez nie jest dobry
trzeba czuc ze sie wczoraj czy przedwczoraj w przypadku duzych grup robilo trening

sts
07-01-11, 22:29
ja nigdy nie mam zakwasów jedynie w 2007 jak zaczynałem. no może raz na ruski rok na cyckach a tak to wcale.

Adamkrol
08-01-11, 20:38
Ten sposób z zimną i ciepłą wodą jest dobry , robili mi go w klubie jeszcze za czasów kiedy grałem w nogę .
A zakwasy to dla mnie codziennośc .