Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : do poszukiwaczy?

Fehu
06-01-11, 23:27
Zajmuje się ktoś poszukiwaniem "skarbów"
ogólnie chodzi mi o detektory - co polecacie na początek powiedzmy 300-400zł mógłbym jakoś wyskrobać na ten cel
wiem, że porządny sprzęt kosztuje w tysiącach -ale od czegoś zacząć trzeba? prawda?
ogólnie bardzo się wkręciłem w tą tematykę i nie zależy mi na "zyskach"
po prostu mieszkam na terenach po niemieckich , gdzie były prowadzone działania wojenne - więc myślę że byłoby warto pochodzić po lasach

Sosna91
06-01-11, 23:42
myślę że szkoda kasy choć ostatnio gdybym miał taki sprzęc sporo bym zarobił bo z 2miesiące temu spuszczali u mnie w okolicy dokładnie w nad zalewem w Sielpi wode, a nie robione to było od parunastu lat, latem jest tam mnóstwo turystów, rowerki wodne itp.

Ludzie łazili i bez sprzetu i też znajdywali co nie co, z tego co sie zorientowalem to głownie zegarki, telefony, łańcuszki, wiadomo elektronika szmelc ale łańcuszki,obrączki kolczyki to wszystko troche warte

wpisz "zalew sielpia" w google to zobaczysz jak to wyglada ; )

FLOW
06-01-11, 23:47
400 troche za mało.. na allegro dobry sprzęt chodzi po 800 zł potem podeśle ci linka
chcesz zarobić to jedziesz na plaże nie ma opcji żebyś czegoś nie znalazł

Sosna91
06-01-11, 23:48
prędki Ci się to nie zwróci, latem po plażach smigać moze coś wpadnie w ręce ale nie zawsze o dużej wartości.

sts
07-01-11, 08:40
myślę że szkoda kasy choć ostatnio gdybym miał taki sprzęc sporo bym zarobił bo z 2miesiące temu spuszczali u mnie w okolicy dokładnie w nad zalewem w Sielpi wode, a nie robione to było od parunastu lat, latem jest tam mnóstwo turystów, rowerki wodne itp.

Ludzie łazili i bez sprzetu i też znajdywali co nie co, z tego co sie zorientowalem to głownie zegarki, telefony, łańcuszki, wiadomo elektronika szmelc ale łańcuszki,obrączki kolczyki to wszystko troche warte

wpisz "zalew sielpia" w google to zobaczysz jak to wyglada ; )
Wpisałem w google i pokazało cycki http://www.google.pl/webhp?rls=ig#rls=ig&hl=pl&source=hp&biw=1024&bih=577&q=zalew+sielpia&btnG=Szukaj+w+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=a1e82c651317d057
4134

kubaCK
07-01-11, 09:48
bo tam jest duzo cyckow w sezonie letnim.

Fehu
07-01-11, 10:14
400 troche za mało.. na allegro dobry sprzęt chodzi po 800 zł potem podeśle ci linka
chcesz zarobić to jedziesz na plaże nie ma opcji żebyś czegoś nie znalazł

szukam używanego sprzętu. - zapomniałem dodać.
nie chce chodzić po plażach ! interesują mnie pozostałości po dawnych mieszkańcach moich ziem.
mam znajomka co zbiera odznaczenia etc. - ale ogólnie nie rozmawiam z nim na te tematy bo się słabo znamy i wątpie żeby sobie chciał konkurencje robić, a słyszałem
ze wiele ciekawych rzeczy znalazł

mtm
07-01-11, 11:44
e tam i tak nic nie znajdziesz , tu chodzą w nocy po plaży w lecie i szukają kolczyków,pierścionków itd . Gadałem z takim gościem mówił że większość przypadków do kapsel od piwa . A tak pozatym jaki procent ludzi nosi złoto na plaże .

Fehut nie macie nic tam innego do roboty ?