Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak przeciwdziałać rozstępom?

xxmłodyxx
31-12-10, 18:33
Mam podatną skure na rozstępy i mam ich dużo:/ Narazie nie widzę sensu stosować jakichś maści wygładzających i rozjaśniających już istniejące bo i tak zadko mnie ktoś widzi bez koszulki i do tego będę teraz brał mono i napewno pojawia się nowe. Więc chciałbym temu jakoś trochę zapobiec...Stosować jakieś tłuste maście? Bo jak się smarowałem oliwką dla dzieci to raczej nie było efektu

mateohzp
31-12-10, 18:44
szybko puchniesz to i rozstępy sie pojawiają.

AKRO
31-12-10, 22:10
Zredukuj tkanke tłuszczową.

breku
31-12-10, 22:52
redukcja tkanki tłuszczowej nic nie da, tez tak próbowałem ale bez skutecznie, porostu skóra nie nadąża za przyrostem tkanki mięśniowej, ja jak byłem u dermatologa to przepisała mi witaminę E i jakąś maść na receptę robioną w aptece. Wiem od znajomego że jest taka maść jak cepan, ma nieprzyjemny zapach, ale fajnie poprawia elastyczność skóry

rafio83
31-12-10, 23:25
Witamina E + maqść na rozstępy

luo
01-01-11, 13:47
Po treningu pod prysznicem lejesz kilkakrotnie miejsca podatne na rozstępy na zmianę gorącą i zimną wodą, poprawi to m.in ukrwienie skóry. Dobrze też jakbyś od czasu do czasu "szczypał" palcami skórę tam gdzie masz/mogą się zrobić nowe rozstępy. Do tego oczywiście kremy głęboko nawilżające (dobre są na bazie mocznika, który głęboko nawilża i do tego złuszcza naskórek, sam swego czasu używałem robionego w aptece) sporo jest też kremów z elastyną i kolagenem. Raz na jakiś czas rób peelingi.

No i witaminy A C E d3

xxmłodyxx
01-01-11, 17:00
Po treningu pod prysznicem lejesz kilkakrotnie miejsca podatne na rozstępy na zmianę gorącą i zimną wodą, poprawi to m.in ukrwienie skóry. Dobrze też jakbyś od czasu do czasu "szczypał" palcami skórę tam gdzie masz/mogą się zrobić nowe rozstępy. Do tego oczywiście kremy głęboko nawilżające (dobre są na bazie mocznika, który głęboko nawilża i do tego złuszcza naskórek, sam swego czasu używałem robionego w aptece) sporo jest też kremów z elastyną i kolagenem. Raz na jakiś czas rób peelingi.

No i witaminy A C E d3

a co to jest ten peeling?

feelthekick
01-01-11, 18:26
oczyszczanie naskorka, czyli 'scieranie' starego, zrogowacialego. sa do tego rozne 'żele z cząsteczkami'

luo
01-01-11, 18:56
oczyszczanie naskorka, czyli 'scieranie' starego, zrogowacialego. sa do tego rozne 'żele z cząsteczkami'

Dokładnie, jest tego pełno, bierz tylko gruboziarnisty. Używaj 1-2x w tyg pod prysznicem w zupełności wystarczy

ana0609
02-01-11, 10:08
Na rynku jest wiele kremów które zapobiegają powstawaniu rozstępów . Pobudzają one skórę do produkcji kolagenu i elastyny przez co skóra jest bardziej elastyczna i nie ulega uszkodzeniu pod wpływem nadmiernego rozciągania . Są to kremy dla kobiet w ciąży . A ponieważ skóra mężczyzn nie różni się od skóry kobiet więc nie widzą powodu dlaczego nie miałyby te kremy działać także na was :)

xxmłodyxx
02-01-11, 12:44
a jakieś konkretne produkty? Nazwy i ceny?Jeżeli coś dobrego znacie to bardzo proszę o podanie

ana0609
02-01-11, 18:09
Bardzo dobry jest krem firmy Mustela ale on kosztuje ok 100 zł . Z innych trochę tańszych godnych uwagi są krem Gerber czy też Elastiq , one kosztują ok 30-40 zł .