Zobacz pełną wersję : jakie mono i czy robić nasycenie?
wzrost: 171cm chyba
waga:82kg
staż:ponad 2lata będzie gdzieś
cel:zwiększenie masy mięśniowej i siły
no więc tak...jakie mono wybrać...liczyłem ze na 8tygodni wyjdzie mi około 600g,więc puszka powinna mieć minimum 600g
A drugie moje pytanie to czy robić nasycenie?dodam ze jedyne co brałem to mono rok temu...
Na oku mam fitmax creapure które polecił mi mtm
Patrzyłeś jak z ceną stoi creapure uniwersala? Bo w fitmaxie masz na 10g proszku 8g mono+2g tauryny
Zrób bez fazy nasycenia ale ładuj więcej niż te 10g dzienie.
universal 500g kosztuje około 55zł a 100g około 90zł...a fitmax 67zł za 600g
universal to nie creapure - zwykłe chinskie mono , kup fitmaxa albo optimum wg mnie najlepsze kreatyny , a optimum kosztuje nawet w granicach 30 zł za 300 g
tylko żadnej tam fazy nasycenia nie rób :)
w dnt dawaj z 10g
w dt 10-15
ja w dt daje 15 , na czczo, przed i po treningu
universal to nie creapure - zwykłe chinskie mono , kup fitmaxa albo optimum wg mnie najlepsze kreatyny , a optimum kosztuje nawet w granicach 30 zł za 300 g
Na allegro posługują się tytułem creapure przy kreatynie universala. Natomiast na stronie producenta jest napisane tylko, że produkowana jest w niemieckiej fabryce.
"The best creatine monohydrate is manufactured in Germany. Our creatine monohydrate powder is a German creatine that’s so pure, it’s patented."
http://www.universalnutrition.com/store/html/product.cfm?id=41
Więc towar z chin nie jest na pewno. Chociaż dziwi mnie jedno, że producent podaje cenę 20,95$, a w PL można ją kupić za 45zł;d
no i właśnie to jest niepewne dlatego...a co sądzicie o vitalmax tej zielonej? Albo o dynamizer? Kolega też mówił ze bardzo dobra jest multipowera ale kosztuje 90zł za 600g
ale po co kombinujesz - masz najlepsze mono z optimum prawdziwe creapure ok 30 żł za 300 g a szukasz chooj wie czego
ale po co kombinujesz - masz najlepsze mono z optimum prawdziwe creapure ok 30 żł za 300 g a szukasz chooj wie czego
50zł 600g4127
no więc kupie tego optimum:) 19.99 za 300g +przesyłka(4zł najtańsza) więc kupił bym jakieś 2-3opakowania, ale narazie poszukam większego opakowania...cykl planowałem zacząć za tydzień góra 2
20zł 300g strasznie tania, producent podaje cenę 13,99$ za 300g czyli koło 40zł.
http://www.optimumnutrition.com/products/creatine-powder-p-234.html?zenid=cbf1f8a1a0d71d374910cdf91ede44be
Ciekawe skąd się biorą takie duże rozbieżności w cenach między rynkiem w PL, a np w USA skoro produkt jest ten sam? Czyżby cena była ustalana w dużej mierze poprzez popyt/podaż?
I jak to jest z produkcją Creapure, jest ona produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech, czy "sprzedają" oni też swoją licencję innym fabrykom, wraz ze sposobem produkcji, obejmując daną fabrykę kontrolą?
inne prawo cła i podatki dlatego masz różne ceny,eksport tej samej kreatyny czy innych produktów do USA i do Polski to całkiem inna bajka i koszta.
co do krety nie wime dlaczego każdy jest tak źle nastawiony do tej fazy nasycenia w sumie trwa kilka dni a moc krety czuć juz od samego początku normalnie trzeba troche poczekac aż sieknie,wiem wiem herezje ale mi pasowało jak wjebałem 25g pierwszego dnia siła maksymalnie w góre poszła od samego początku.a młody ciągle tyra klate żeby więcej weszło na gryf:)
fallenursus
01-01-11, 16:34
wjebałem 25g pierwszego dnia siła maksymalnie w góre poszła
http://imgcash4.imageshack.us/img204/6591/73793739.gif
4128 what's up madafaka?:p
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=optimum+creapure
19zł... nawet bym do tego nie podchodził
fallenursus
01-01-11, 17:16
czemu nie? u mnie 2kg tej krety kosztuje niecale 2hrs pracy
czemu nie? u mnie 2kg tej krety kosztuje niecale 2hrs pracy
zalezy ile masz za h?
micek a ja do niej chyba podejde :P
próbuj i napisz później gdzies recenzje tej krety.być może i dobra jest ale mnie cena odpycha.
fallenursus
01-01-11, 17:40
nie zapominajcie ze ceny w sklepach intrentowych sa srednio 50% taniej niz kupujac prosto od producenta.
nie zapominajcie ze ceny w sklepach intrentowych sa srednio 50% taniej niz kupujac prosto od producenta.
taniej czy drozej? ostatnio szukałem jednej odrzywki i na allegro kosztowała od 60 w góre a w sklepie k f d kosztowała 80 z kawałkiem
ja mam ta kreatyne i jest prima sort
patrzyłem dziś koło południa to jeszcze była ta w cenie 19.99 a teraz zostały tylko po 30 z kawałkiem:/
a co sądzicie o firmie dynamizer?
Przecież jest jeszcze w sklepach online np na k**.pl 25zł/300g
Spora obniżka albo podpucha, bo stara cena 59zł ;)
niektore firmy zrobily promocje gwiazdkową np czarny tez mial dla stalych klinetów 300 g po 19,9 zł czyli to zaden walek
No wiec znalazlem takie cos:
- stosowało sotatnio dwóch kolegów ( początkujący mówi ze siła poszła i ogólnie dobra jest) a taki drugi (co juz sie troche obrał) to mówi ze olimpu lepsza:P
- ta według innego mojego kolegi najlepsza ( tyl;e ze on ją chyba walił po dece na cyklach czy jakos tak
- a ta mi poprostu w oko wpadła
Universal za drogi w stosunku do ilosci(jesli sie myle to mnie przekonajcie)
No optimum(tez same drogie aukcje zostały np. 1000g 110zł
jeszcze raz bedziesz wklejał linki do stron nie związanych z forum - ban Molder (dostaje ciągle raporty od ********)
najtansza 100g universal na allegro
to jakis wynalazek
no i jescze myslałem o zielonym vital maxie..
No i wolał bym creapure niz zwykłe mono bo jest czystsze chyba ze to robi znikomą róznice
linki - Molder
LeBron23LBJ
06-01-11, 10:14
universala wcale nie jest droga, patrząc na inne ich produkty. Vitalmax zielony zawsze dawał u mnie rade. Szczerze, nie ma co wybrzydzac, wiele kreatyn brałem i każda działała. Dla mnie nie ma różnicy czy to vitalmax czy olimp czy universal.
no na cykl 8tyg bedzie mi potrzebne 560g + nasycenie czyli jeszcze 50g...chyba ze zrobie taki cykl ze kupie 500g i bede walił dawki i tak na oko łyzeczką...jak brałem mono to miałem 500g a starczyło mi chyba na 9tyg..tyle ze pouszka była prawie taka jak ta co universala 1000g
stare i sprawdzone mono vitalmaxa z zieloną etykietą... mówiłem kumplom to nie... kupili Olimpa i co ? i gówno :)
olimpu to napewno nie kupie...z vitalmaxem tez raczej sie nie przeonam chyba
LeBron23LBJ
06-01-11, 18:38
stary vitlamax wszędzie robił furore i nadal robi więc ja polecam zielonego. Sam nie dawno skonczylem na nim cykl :) Mają opakowanie po 900 gram bodajże
stary vitlamax wszędzie robił furore i nadal robi więc ja polecam zielonego. Sam nie dawno skonczylem na nim cykl :) Mają opakowanie po 900 gram bodajże
a ile ten cykl trwał i jakie osiągi ?
Optimum Micronized Creatine Powder chyba kupie...jest za 45zł + przesyła najtańsza 7.50zł za 600g. Chyba zeby tez kupował kolega to na dwoch bysmy kurierem wzieli to by było 16zł na poł
LeBron23LBJ
06-01-11, 21:58
siła sporo mi poszła, waga na pewno też coś, ale wiesz to już któryś z kolei cykl więc nie idzie tak jak na początku. Spokojnie możesz sobie kupić Optimum. Jak mówiłem, wiele firm ma dobre kreatyny. Do wyboru do koloru.
Młody pamiętaj w cenę danej odżywki idą też koszty opłacenia pracowników,firmy różnego rodzaju reklam,oraz sportowców którzy ją reklamują ,producent musi trochę zarobić na tym.