PDA

Zobacz pełną wersję : Odzywki a trening ! ? ! ?

nowyadept
04-03-07, 00:50
Od samego poczatku napisze ze jestem tu nowy (z reszta napewno towidac) i jesli gdzies taki temat, albo podobny istnieje to z gory przepraszam i prosze o przekierowanie jakies.

Mianowcie gnebi mnie problem co do przyjmowania odzywek (i jakich odzywek).

TZN> nie chodzac na silownie, tylko cwiczac "jakas" sztuke walki kilka razy w tyg plus bieganie, mozna uzyskac jakiekolwiek efekty (czy to w sile czy w masie) stosujac odzywki???? I czy do tego wymagana jest NIEWIADOMO JAKA DIETA???? Ogolnie rzecz biorac chodzi mi o to czy stosujac np nitrobolon2, lub podobna odzywke EWENTUALNIE laczana z czyms mozna osiagnac widoczne efekty czy raczej nie warto inwestowac.

Jesli mozecie to podajcie ewentualnie jakie odzywki (inne) mozna stosowac. W ostatecznosci jakies dwie odzywki (laczane). I jeszcze mala prosba....jaka odzywke najlepiej stosowac by zwiekszyc wytrzymalosc (biorac pod uwage 4h treningu, zeby tak zwanie "nie odpasc" lecz miec zapas energii?????

Z gory wielkie dzieki. Za utrudnienia, przepraszam...

jonasz7
04-03-07, 10:30
Nie da się umięśnić tylko na odżywkach i trening bez ciężarów :twisted:
Takich odżywek nie ma!!
Ale jeżeli chodzi tobie o coś co da tobie dużo energi to może speed7 albo jakiś inny stymulator, bądź jakieś suple na pobudzenie np. żeń-szeń, guarana, kofeina etc.
Popatrz sobie na sklepach opisy produktów!!
pzdr.

Raskus
04-03-07, 10:32
Nitrobolon 2 czy odzywka podobna jest dla Ciebie zdecydowanie za MOCNA!

Dieta jakaś musi być, można osiągnać coś napewno. Poczytaj co pisze na ulotkach odżywek dla kogo są polecane.

Zalezy jaki masz cel itp.

nowyadept
04-03-07, 12:43
A biorac pod uwage to ze na treningu (z reszta 4h 2x w tyg, poza tym dwa trenigi 2h plus bieganie i ewentualnie"cwiczenia domowe" z hantelkami) dane partie miesni sa uzywane, nie uzyskam zadnych efektow? Wiadomo ze slilownia to silownia, a to inna forma cwiczen (sztuka walki) i nie ma raczej porownania. I czy naprawde nic a nic nie osiagne? Wiadomo "osiagne" co chce i wogole. Ogolnie rzecz biorac zalezy mi na tym zeby poprostu dane partie miesni (najczesciej i najwiecej uzywane) byly wzmacniane, "napompowane" ogółem widomo o co chodzi. Wiadomo jesli mam kupic jakies odzywki za niewiadomo ile $$ i nie uzyskac efektow to raczej nie oplacalny interes.

DZIEKI za poprzednie infO.

jonasz7
04-03-07, 15:05
nowyadept, przy takich ćiczeniach nie będziesz wielki byku, ale raczej wysportowany!!
Ćwicz sobie tymi chantelkami dwa razy w tyg.
pzdr.

nowyadept
04-03-07, 16:10
Czyli pozostaje mi tylko NAJWYZEJ cos na wzmocnienie (wytrzymalosc) i tu pojawia sie nastepny problem, poniewaz szukajac czegos na wydolnosc, zwiekszenie sily najczesciej pojawia sie nitrobolon, dlaczego on jest dla mnie za mocny, badz dlaczego mam go nie stosowac? A jezeli nawet nie chodzac na silownie bede go uzywal to jakie beda tego "skutki" (jak tak to mozna wogole nazwac) czy jednym z takich skutkow bedzie to ze zrobie sie "klucha", nie wiem, piszcie sugestie....

Czy na "moje" bieganie dobra bedzie odzywka: olimp speed extreme?, olimp thermo shape? i t p...tauryna czy coś trec-a?? Wiem i rozumiem, ze przy kazdym produkcie pisze: co i jak i dla kogo i dlaczego, ale raczej powtarzaja sie zalety produktow, co polecacie, moze cos w wlasnych doswiadczen?

jonasz7
04-03-07, 16:18
nowyadept, napewno ma być to produkt bez kreatyny!!
pzdr.

nowyadept
04-03-07, 20:28
Dlaczego nie moze byc kreatyny? Wytlumacz, jesli mozesz. Sa jakies skutki uboczne?

PS> skoro nie moge brac odzywek do treningu, wiec moze cos na silownie? Trzeba by bylo sie zapisac... nastepnie rozpisac

Punisher
04-03-07, 21:46
Jak chcesz mieć dużo energii to może jakieś Energetyzery, o to Ci chodzi?

nowyadept
04-03-07, 22:01
Tzn chodzi mi o to

Po pierwsze zeby miec jakis zapas energii, w koncu to 4h trening

Po drugie skoro mam 4h trening to raczej miesnie beda uzywane i chcialem jakos je "podbudowac" stosujac jakas odzywke, zeby troszke poszlo w mase, troszke w rzezbe, czy cos,czy gdzies, czy jakos. Po prostu skoro cwicze "sztuke walki" i dodatkowo jakis bieg, hantelki w domu to raczej warto sie umiesnic jakos jakas odzywka, ale pisza ze to nieosiagalne, ze nie warto i t p i t d....

Czyli ewentualnie jakies dwie odzywki i na zapas energii i na "budowanie". Prosze o rady....

jonasz7
04-03-07, 22:51
nowyadept, kup sobiejakiś energetyzer!!
Kreatyny nie jeść bez treningusiłowego bo po pierwsze szkoda kasy, a potrugie pojawiają się samoistne dość bolesne skórcze.
pzdr.

nowyadept
04-03-07, 23:03
No dobra, a skoro bym chcial cwiczyc na silowni to jak by wygladal plan? Cwiczylem przez wakacje (okolo 2 mce) i czy terazwracajac (po tej przerwie) do treningu na silownie odrazu moge przyjmowac jakies (jakie?) odzywki, zeby uzyskac dobry efekt?

[ Dodano: 04-03-2007, 23:05 ]
Mam okolo 170cm wzrostu, 66kg i tyle. I czy musze koniecznie miec jakas diete zeby przyjmowac odzywki, czy dieta jest po to zeby "wyciagac" jak najwiecej z uzywania odzywek. Czy nie stosujac diety, lecz sotsujac odzywki mozna uzyskac dobry efekt?

jonasz7
05-03-07, 15:17
nowyadept, plan to ACT!!
A dieta to podstawa!! potem suplementy i odżywki!!
pzdr.

1987
07-03-07, 14:20
jak nie masz czasu na siłownie to rób sobie chociaz pomki wieczorem!! Napewno cos osiągniesz!!!!