Zobacz pełną wersję : trening RZEŹBA
Witam chciałem zaczerpnąć waszej opinii
ułożyłem tu plan na rzeźbe na 6 tyg wiem ze jest bardzo napięty i mało w nim czasu na regeneracje ale celem jest rzeźba a nie masa.
PONIEDZIAŁEK
Plecy
Biceps
Przedramie
WTOREK
Klata
Triceps
Brzuch
ŚRODA
Cwiczenia aerobowe (bierznia, rozciąganie)
Barki
Nogi
CZWARTEK
Plecy
Biceps
Przedramie
PIĄTEK
Klatka
Triceps
Brzuch
SOBOTA
Cwiczenia aerobowe (bierznia, rozciąganie)
Barki
Nogi
A wiec jak zauważyliscie z pewnością cwiczenia powtażają sie cyklicznie czyli poniedziałek z czwartkiem, wtorek z piątkiem i sroda z sobotą. I w ten oto sposób chcem ćwiczyc każdą grupę miesnową 2 razy w tygodniu, lecz z każdym innym cyklem nie powtarzac poprzednio wykonywanych ćwiczen np. worek klatka (płaska, wyciskanie stangielek skos, rozpietki) klatka piątek (skos w góre, skos w dół, wyciskanie sztangielek na płaskiej, wyciskanie na maszynie schmita), oraz moge podac do przykładu nogi gdzie w srode bede wykonywał naprzemian różne ćwiczenia.
prosze rozsądne opinie na temat tego planu bądz umieszczajcie swoje inne propozycje oraz spostrzerzenia
z gory dzieki
Program na rzezbe trwa nawet do 6 tygodni,tak jak ty tez napisałes-każdą grupę mięśniową trenujemy nawet 2 razy w tygodniu. Treningi krótkie, bardzo intensywne(przerwy pomiędzy seriami zmniejszamy do 60-30 sekund) z dużą różnorodnością ćwiczeń(dodajemy więcej ćwiczeń izolowanych, jak np. rozpiętki w leżeniu, krzyżowanie linek wyciągów, ćwiczenia na maszynach treningowych).Można stosować superserie, serie łączone, serie potrójne, gigantserie(powyżej 3 ćwiczeń na tę samą grupę wykonywanych w minimalnych odstępach)-oczywiście w miarę zaawansowania ćwiczącego. Na większe grupy mięśniowe wykonujemy 12-9 serii, na mniejsze10-7 serii-ilość powtórzeń nie mniejsza niż 10-12.Dobre połączenie to wykonanie po treningu siłowym treningu aerobowego(30-45 minut). Oczywiście jest to tylko bardzo ogólny zapis, a od tych zasad są odstępstwa, ponieważ każdy organizm reaguje inaczej na te same bodźce. I tak w rzeczywistości, każdy powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do dalszych prób wypracowania tego programu.To powinno ci wystarczyc,a wiec bierz sie do roboty :wink:
HashMan, plan do dupy!!
Jak chcesz robić rzeźbe tonapewno masz stażu ponad 8mies.!!
Więc bez super serii nie ma co układać planu!!
Aeroby robisz po każdym treningu beztlenowym.
Ćwicz pięc razy w tyg. krutkie intensywne treningi i 30min.na rowerku bądź bierzni.
pzdr.
HashMan, plan do dupy!!
Jak chcesz robić rzeźbe tonapewno masz stażu ponad 8mies.!!
pzdr.
Starzu mam juz 3 lata i tu nie chodzi o mój starz tylko o starz osób które mi pomagaja ułozyc ten plan, a wiec moze bys zaproponował jakies lepsze rozwiązanie, janosz7 ?? czekam na propozycje
HashMan, todobrze!! Znaczy że mase już masz :mrgreen: Napisałem tak bowiele ludzi chce robić rzeźbe a nie mają co rzeźbić :!:
Myśle że takie rostawienie:
pon:klatka+triceps
wt:nogi+barki
śr: plecy+kaptury
czw:klatka+barki
pt: biceps+triceps
I oczywiście po każdym treningu aeroby!!
pzdr.
ale czemu biceps tylko raz ??
bo kazda partia miesni przy jakims stopniu intensywnosci cwiczen potrzebuje okreslona ilosc dni, na regenarcje, jak wiemy miesien rosnie, czy tez rozwija sie gdy odpoczywa (poprzedzony oczywiscie bodzcem-wysilkiem) a najlepiej podczas snu. rob jak uwazasz.
ale czemu biceps tylko raz ??
Sorry pomyliłem się wrzuć go przed kapurami.
Tak myślałem nad tym połączeniem i może coś takiego jeszcze do wyboru:
pon: klatka+triceps+barki
wt: plecy+kaptury+biceps
śr: nogi+barki+kaptury
czw: klatka+triceps
pt: plecy+biceps
Możesz sobie pokombinować bo jest sporo opcji :mrgreen:
pzdr.
wt: plecy+kaptury+biceps
śr: nogi+barki+kaptury
czw: klatka+triceps
pt: plecy+biceps
Możesz sobie pokombinować bo jest sporo opcji :mrgreen:
pzdr.
Własnie ten trening jest dla mnie bez sensu biorąc pod uwagę np poniedziałek:
-dwie duże grupy mięsniowe
-jedna mniejsza
-jak wiadomo na rzeźbe powinno sie robic conajmiej po 10-12 serii z 12-16 powtórzeniami
-i oczywiscie jakies 4, moze 5 cwiczen
a wiec popiersze sam trening trwał by jakies 3 godziny
prosze o pomoc a wiec zerknijcie na początek postu i dopiscie cos w miare rozsądnego
Gdzie ty tutaj masz dwie duże partie??
Pamiętaj że w tym planie każdą partię robisz dwa razy a toznaczy, że treningi są lekkie aby mięśnie mogły sie zregenerować!! Łączysz wszystko w super serie, serie łączone, gigant serie i siedzisz max. dwie godz. łącznie z aerobami!!
To mają być intensywne treningi.
pzdr.
po co wy sie tak kłucicie kto madrzejszy on juz ma juz trening rozpisany :neutral:
Przecież on chce na rzeźbę.
Pon: klata Bic
Wt: Plecy uda
Śr: Tric kaptury przedramie
Czw. Barki łydki
Pt: Klata bic
Sob: Tric kaptury przedramie
Niedziela wolne
Brzuch codziennie.