Zobacz pełną wersję : "Coś" na pamięć
Witam. Mam takie pytanie co moglibyście polecić z jakiś środków na poprawę pamięci dla osoby powyżej 50roku życia? Nie chodzi mi o jakieś konkretne lekarstwa z apteki tylko,że tak powiem profilaktycznie. Chociaż jeśli znacie jakieś lekarstwa zarówno apteczne jak i środki "profilaktyczne" to moglibyście wymienić i jedne i drugie i jakąś opinie na ich temat jeśli znacie :)
pozdrawiam
Moze to co napisze pomoze Tobie w jakims stopniu. Pamiec czlowieka dziala podobnie do pamieci RAM. Im czesciej ja odswiezasz tym dluzej trzyma. Dla przykladu patrzac na kolor czarny skad wiemy ze jest czarny? bo codziennie odswiezasz komorki, ktore zapamietaly to. Zeby lepiej zapamietac postaraj sie znalezc znaczenie jakis sens i powtorz kilka razy. Im wiecej emocji tym wiecej komorek zaleje sie enzymem a im wiecej komorek tym szybciej sobie przypomnisz :)
Flow chyba nie zrozumialeś pytania ?
Memotropil!!!! Najlepiej 1200mg
na recepte , ale bez problemu wyudzisz , mamuśka mi recepte zalatwiała
ten lek wzmaga działanie środków pobudzajhących ośrodkowy uklad nerwowy (amfa kawa efedryna )
jeśli szybko chcesz sie czegoś nauczyć to efedryne kup , ( tussipect lub w czystej postaci od dila )
efedryna - koksy to jedzą zeby schudnąć hehe
ohhhhhh kocham alchemie umysłu :)
napisałem dla osoby powyżej 50roku życia, trudno żebym dla rodziców efedryne kupił na poprawę pamięci.
sorki nie doczytałem , Tylko memotropil, substancja czynna piracetan
sorki nie doczytałem , Tylko memotropil, substancja czynna piracetan
po raz kolejny pytam, czemu ludzie sie wpierda.... miedzy vodke a zakaske nie czytajace calego pytania??
Lecytyna o ile dobrze kojarzę poprawia funkcje mózgu i układu nerwowego, poprawia pamięć.
Patriot odbierz PW. Masz kilkadziesiąt leków wraz z opisami. Decyzje podejmiesz sam , ale uważam że 50 lat to nie jest wiek kiedy sie traci pamięć. Idż z bliską Ci osoba do lekarza, nie daj Boże aby były to początki czegoś poważniejszego. Im predzej tym lepiej. Może to być skutek nerwicy. Oceń, przemyśl, zadecyduj. Trzymaj sie.
wielkie dzięki :)
właśnie mi nie chodzi o takie środki jak pisałem "typowo apteczne", tylko bardziej coś typu lecytyna itp, ale na tym co mi podałeś znalazłem sporo ciekawych rzeczy i to mi wystarczy, jeszcze raz wielkie dzięki :)
kubaakorona napisał :
po raz kolejny pytam, czemu ludzie sie wpierda.... miedzy vodke a zakaske nie czytajace calego pytania??
co ci nie pasuje ?? co masz do piracetanu ?? nie wiesz co to jest zapewne to poczytaj sobie , dopiero sie wypowiedz...... i nie kozacz skoro nie masz zielonego pojęcia