Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Złamna ręka,co robić

Maniuś14
21-12-10, 13:51
Witam,
w sobotę złamałem prawą łapkę,dokładine piąta kość śródręcza i jestem uziemiony.Założyli mi gips na 6 tygodni mineło juz pare dni i nie wiem co robić z treningami i dietą.Siedze w chacie i dostaje depresji .Mój staż to około 1,5 roku systematycznych treningów.Siedze teraz przy kompie i jem czekolade bo nie chce mi się stosować diety skoro nie mogę pójść na trening.Nie wiem gdzie się udać co robić załama kompletna a tu jeszcze święta i sylwestra.Myślałem o biegach no ale teraz śniegu w lesie po kolana,sam nie wiem,pomocy,pozdrawiam.

FLOW
21-12-10, 15:15
nie chce mi sie czytać treści ale po tytule proponuje odejść od komputera i udać się do lekarza :)

DTX
21-12-10, 15:39
Gdzieś czytałem, że warto stosować kreatyne, zeby uniknąc spadkow.

KowalX
21-12-10, 16:10
Zmniejsz kaloryczność i się nie załamuj boś nie baba tylko facet.

Sosna91
21-12-10, 16:35
nie chce mi sie czytać treści ale po tytule proponuje odejść od komputera i udać się do lekarza :)

nie wiem komu chcesz zaimponować.

FLOW
21-12-10, 16:46
nie wiem komu chcesz zaimponować.

czy piszac na tym forum chcesz komus imponowac bo ja nie mialem takiego zamiaru

polo
21-12-10, 16:56

jeśli nie chce ci się czytać to się nie wypowiadaj,

FLOW
21-12-10, 17:31
już za poźno... ale obiecuję, że przy najbliższej spowiedzi o tym wspomnę

Hermann
21-12-10, 18:27
Półtora roku temu rozpocząłes na dobre dbanie o swoją kondycje i zdrowie. Miałes nadwage i opone która Cie gnębiła.Kupiłes wtedy rower stacjonarny i pedałowałes 5 razy w tygodniu. Nie widze przeciwskazan abyś nie robił tego nadal. Wspominasz że siedzisz przed kompem i zajadasz sie czekoladą. Błąd. Przy tendencji do tycia nawet sie nie obejrzysz jak wrócisz do nadwagi.Skąd ta depresja? Masz 32 lata i nie będziesz już zawodowcem ale ćwiczyć rekreacyjnie będziesz i zapomnisz o kontuzji.. Jeżeli rozsądnie podejdziesz do sprawy, nie będziesz sie rwał do cięzarów i co najwazniejsze nie będziesz boksował przynajmniej przez jakiś czas ,wszystko wróci do normy. Po 6 tygodniach należy ocenic czy wszystko sie dobrze zrosło a potem rozpocząć ćwiczenia rehabilitacyjne.Powrót na siłownie rozpoczniesz od niedużych cięzarów i ćwiczeń na maszynach. Kupisz sobie specjalny usztywniacz za pare złotych , rehabilitant Ci doradzi,pomoże to uniknąć kontuzji. Odnośnie ćwiczeń przez te kilka tygodni to mysle że wiele zalezy od Twojej inwencji. Jest wiele ćwiczeń które nie koliduja z ta kontuzją. Nie jest to żadna poważna wada która wyeliminowałaby Cie z życia sportowego. Nogi masz zdrowe. brzuch zdrowy. Ogólne ćwiczenia plus rozsądna dieta i bedzie git. Poczytaj w necie o ćwiczeniach izometrycznych , wiem że to tylko namiastka ale może sie przydac .Link jest tylko przykładem który wpadł mi w oko, ćwiczenia musisz dobrac pod siebie. I nie bądż rura i nie pękaj hehe wężykiem, wężykiem.!! Pozdrawiam i uważaj na świąteczny apetyt. Po żarciu na rowerek albo pół godzinki truchcikiem. Trzymaj sie.

http://www.burnbrain.republika.pl/izome.htm

CIASTECZKOWY POTWOR
22-12-10, 00:21
sie wtrace bo mnie zalamales ta czekoladka.a mianowicie nogi zdrowe wiec maszyny daja rade
brzuch tloczysz aeroby na rowerku tloczysz
ten czas mozesz wykorzystac na docinke przy wysokiej podarzy bialka i aerobach i niskich weglach
A ta polowa ciala ktora jest zdrowa to cvwicz ibica trica i barka to zapewni mniejsze spadki
nara

Maniuś14
22-12-10, 20:25
Ok!!! dzięki wszystkim za słowa otuchy i mobilizacji.Zaczne ruszać się po świętach może ból będzie mniejszy ,bo narazie to złamnie mnie boli i przy ruszaniu reką nawet w łokciu czuje lekki ból i gips narazie strasznie przylega i trochę ciśnie bo dłoń cała napuchnięta aż palce posiniały,pozdrowionka dla wszystkich i Wesołych Świąt!!!!