Zobacz pełną wersję : Złamna ręka,co robić
Witam,
w sobotę złamałem prawą łapkę,dokładine piąta kość śródręcza i jestem uziemiony.Założyli mi gips na 6 tygodni mineło juz pare dni i nie wiem co robić z treningami i dietą.Siedze w chacie i dostaje depresji .Mój staż to około 1,5 roku systematycznych treningów.Siedze teraz przy kompie i jem czekolade bo nie chce mi się stosować diety skoro nie mogę pójść na trening.Nie wiem gdzie się udać co robić załama kompletna a tu jeszcze święta i sylwestra.Myślałem o biegach no ale teraz śniegu w lesie po kolana,sam nie wiem,pomocy,pozdrawiam.
nie chce mi sie czytać treści ale po tytule proponuje odejść od komputera i udać się do lekarza :)
Gdzieś czytałem, że warto stosować kreatyne, zeby uniknąc spadkow.
Zmniejsz kaloryczność i się nie załamuj boś nie baba tylko facet.
nie chce mi sie czytać treści ale po tytule proponuje odejść od komputera i udać się do lekarza :)
nie wiem komu chcesz zaimponować.
nie wiem komu chcesz zaimponować.
czy piszac na tym forum chcesz komus imponowac bo ja nie mialem takiego zamiaru
jeśli nie chce ci się czytać to się nie wypowiadaj,
już za poźno... ale obiecuję, że przy najbliższej spowiedzi o tym wspomnę
Półtora roku temu rozpocząłes na dobre dbanie o swoją kondycje i zdrowie. Miałes nadwage i opone która Cie gnębiła.Kupiłes wtedy rower stacjonarny i pedałowałes 5 razy w tygodniu. Nie widze przeciwskazan abyś nie robił tego nadal. Wspominasz że siedzisz przed kompem i zajadasz sie czekoladą. Błąd. Przy tendencji do tycia nawet sie nie obejrzysz jak wrócisz do nadwagi.Skąd ta depresja? Masz 32 lata i nie będziesz już zawodowcem ale ćwiczyć rekreacyjnie będziesz i zapomnisz o kontuzji.. Jeżeli rozsądnie podejdziesz do sprawy, nie będziesz sie rwał do cięzarów i co najwazniejsze nie będziesz boksował przynajmniej przez jakiś czas ,wszystko wróci do normy. Po 6 tygodniach należy ocenic czy wszystko sie dobrze zrosło a potem rozpocząć ćwiczenia rehabilitacyjne.Powrót na siłownie rozpoczniesz od niedużych cięzarów i ćwiczeń na maszynach. Kupisz sobie specjalny usztywniacz za pare złotych , rehabilitant Ci doradzi,pomoże to uniknąć kontuzji. Odnośnie ćwiczeń przez te kilka tygodni to mysle że wiele zalezy od Twojej inwencji. Jest wiele ćwiczeń które nie koliduja z ta kontuzją. Nie jest to żadna poważna wada która wyeliminowałaby Cie z życia sportowego. Nogi masz zdrowe. brzuch zdrowy. Ogólne ćwiczenia plus rozsądna dieta i bedzie git. Poczytaj w necie o ćwiczeniach izometrycznych , wiem że to tylko namiastka ale może sie przydac .Link jest tylko przykładem który wpadł mi w oko, ćwiczenia musisz dobrac pod siebie. I nie bądż rura i nie pękaj hehe wężykiem, wężykiem.!! Pozdrawiam i uważaj na świąteczny apetyt. Po żarciu na rowerek albo pół godzinki truchcikiem. Trzymaj sie.
http://www.burnbrain.republika.pl/izome.htm
CIASTECZKOWY POTWOR
22-12-10, 00:21
sie wtrace bo mnie zalamales ta czekoladka.a mianowicie nogi zdrowe wiec maszyny daja rade
brzuch tloczysz aeroby na rowerku tloczysz
ten czas mozesz wykorzystac na docinke przy wysokiej podarzy bialka i aerobach i niskich weglach
A ta polowa ciala ktora jest zdrowa to cvwicz ibica trica i barka to zapewni mniejsze spadki
nara
Ok!!! dzięki wszystkim za słowa otuchy i mobilizacji.Zaczne ruszać się po świętach może ból będzie mniejszy ,bo narazie to złamnie mnie boli i przy ruszaniu reką nawet w łokciu czuje lekki ból i gips narazie strasznie przylega i trochę ciśnie bo dłoń cała napuchnięta aż palce posiniały,pozdrowionka dla wszystkich i Wesołych Świąt!!!!