PDA

Zobacz pełną wersję : kontuzja a cykl

polo
18-12-10, 17:35
jestem po drugim strzale omki e4d 250mg
złapałem kontuzje bicepsa prawego
zaczeło się w niedziele ale mogłem trenować caly tydzień , podczas treningu na triceps go odczówałem i ogólnie nomstop, dziś podczas zwyklego rzutu śniegiem cala ręka mnie boli az promieniuje do palców.....
co mam zrobić ??? przerwać cykl i dopiero zacząć go znowu po 10 dniach od ostatniego strzalu ?? ostatnia inijekcja byla w środe

jakieś rady proszę pilnie o pomoc

fallenursus
18-12-10, 17:39
jaka to kontuzja? nierozumiem, wiazadla pozrywane?zrob przerwe sobie od silowni z 5 dni, nic ci sie nie stanie a moze pomoze a przy okazji wolnego idz do lekaza to ci powi co masz.

polo
19-12-10, 20:54
boli mnie biceps blićej stawu łokciowego i promieniuje az do palcy, teraz jest troche lepiej, nie promieniuje

jak z omką zrobić
dotychczas były tylko dwa strzały e4d
czy pr\zerwać cykl i kontynuować go dopiero za ok 10 dni ??

Lukaszr0
19-12-10, 21:07
Biceps do palców ? To chyba nie biceps, ewentualnie uszkodzony staw/więzadła. Rób okłady lód/altacet na bolące miejsce. Ewentualnie jeżeli to staw idź sobie ze 3-4 razy do komory całościowej powinno pomóc. Trudno stwierdzić co to jest, napisz coś więcej. Cyklu nie przerywaj, zrób sobie przerwę jak radzi fallen, jak nie pomoże to dopiero przerwij.

polo
19-12-10, 21:18
tylko dwa strzały zrobiłem narazie , może przerwać omke na 10 dni ?? bo nie moge nawet klaty ćwiczyć
Aktulalnie biore leki przeciwzapalne ,, nimensil''
znalazłem w domu naklofen w strzałach, jest to lek przeciwzapalny w zastrzykach co dziennie to sie daje i od jutra sobie to będe brał , nie powinno być żadnej interreakcji z omą ???

vold
19-12-10, 23:25
bez silowni kilka dni,

omka z żadnym z tych leków nie będzie kolidować,

daj jakieś tabletki przeciw zapalne,

proponuje czymś smarować,

ht
20-12-10, 09:05
proponuje odstawic. i tak dopiero poczatek cyklu.

MAXIMUS 2
20-12-10, 09:08
e tam Ht niech nie wymięka maść na łapę oma do karabinu i na bój.

D3
20-12-10, 10:03
e tam Ht niech nie wymięka maść na łapę oma do karabinu i na bój.

Nie zgodzę się. Jak to dopiero początek cyklu to bym odstawił cykl na później i odpoczął od siłowni parę dni + zalecenia kolegów powyżej. Co innego jakby to była 1/2 czy 3/4 cyklu to zmienia postać rzeczy. Drugi argument który przemawia za tym, żeby był time off to taki, że jak zaczniesz cisnąć na maksa ciężary (a tak właśnie by było za niedługo na początkach bomby) to dopiero może mu się sytuacja pogorszyć. MAXIMUS 2 źle radzisz w tej sytuacji.

MAXIMUS 2
20-12-10, 10:09
Kolego Narg poniosło mnie troszkę masz racje jak ma mieć potem problemy to jestem za to napisałem tak troszkę w żarcie ale tak nawiasem mówiąc jak bym ja patrzał że mnie gdzieś tam coś boli to więcej bym w domu siedział niż na siłce chciałem chłopinę na duchu podnieść

D3
20-12-10, 10:11
No i fajnie :)

polo
20-01-11, 18:21
u mnie już załamka ............
5 tydzień wszystko zajebiście i znowu kontuzja
nadgarstek.......... nie moge nic juz nawet za hujaa sie złapać:(

5 dzień sie przechodzi nic
wogóle nie moge odwrócić ręki nawet bez ciężaru bo blokuje to silny ból. zdjęcie rtg było i nic lekarz smaruj i nic
chyba musze zakończyć cykl

grzesiek k
20-01-11, 20:03
siema polo...
miałem ten sam problem tylko ze bez cyklu saa,zakonczyłem trening na około tydzien w tym czasie codzienne rozgrzewanie i naciąganie nadgarstka kup też opaski wygrzewające(dużo pomogły)jak nie opaski to smaruj mascia tez wygrzewajaca.stosowałemtez wtedy glukozamine lub jesli masz wiecej kasy kup animal flex swietny srodek.polecam tez takie kuracje jak:moczenie w lodowatej wodzie i gorace okłady na przemian 2x dziennie.Po 2tyg.ból minął całkowicie choc teraz na kazdy trening biore bandaz elastyczny dla pewnosci,
pozdro

polo
20-01-11, 20:16
nie mogę zrobić nawet pompki .......
biore preparat z glukozaminą itp mam ściągacze , w tym problem ze nie moge odwrócić ręki do pozycji dłoniowej ......
cykl dokończe, narazie moge trenować tylko nogi i plecy i brzuch o innych ćwiczeniach nawet nie ma mowy nawet z najmniejszym obciążeniem

jestem na 5 tyg omki i winstrol czeka

grzesiek k
20-01-11, 21:05
inne partie moga isc ale rece zostaw w spokoju bo moze byc jeszcze gorzej.rozciagaj stopniowo codziennie nie rób zadnych pompek itd poprostu masz sie regenerowac przez 2tyg,czasem tak bywa ale zdrowie na 1miejscu.
jesli wrócisz do treningów juz to przed kazdym treningiem rozgrzewaj nadg.sztanga i małe obciazenie takie cwiczenia jak na przedramiona az zaczna miesnie palic.

ht
20-01-11, 22:01
a jak mowilem zeby przerwac cykl to mnie nie sluchales...

KowalX
20-01-11, 23:16
nie mogę zrobić nawet pompki .......
biore preparat z glukozaminą itp mam ściągacze , w tym problem ze nie moge odwrócić ręki do pozycji dłoniowej ......
cykl dokończe, narazie moge trenować tylko nogi i plecy i brzuch o innych ćwiczeniach nawet nie ma mowy nawet z najmniejszym obciążeniem

jestem na 5 tyg omki i winstrol czeka
Idź do lekarza niech ci porządnie usztywni. Przeciwzapalnie dobrze działa altacet.

polo
21-01-11, 11:34
a jak mowilem zeby przerwac cykl to mnie nie sluchales...
wtedy był prawy biceps

teraz lewy nadgarstek ;)

w ostatniej serji na klatke, przycisło mnie i walczyłem z duszącą mnie sztangą i tak nabawiłem sie kontuzji nadgarstka............

D3
21-01-11, 11:53
wtedy był prawy biceps

teraz lewy nadgarstek ;)

w ostatniej serji na klatke, przycisło mnie i walczyłem z duszącą mnie sztangą i tak nabawiłem sie kontuzji nadgarstka............

To Ty ciśniesz na klatkę bez asekuracji czy jak?

grzechu-82
21-01-11, 17:17
Miałem podobny problem (stara odnawiająca się kontuzja),też nadgarstek. Dobrze go rozgrzewaj , i nie idź na duże ciężary ( wiem, że na cyklu o to trudno), może lepiej zastosuj metodę wstępnego zmęczenia mięśni przez 2- 3 tyg jeśli nie chcesz przerywać cyklu, i coś na stawy też się przyda. Taka moja luźna propozycja.