Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z drukarką MP610

Giro
15-12-10, 19:02
Panie i Panowie mam problem z drukarką ;)

Zakupiłem dziś tusze (zamienniki) czarny 8 i czarny 5. Jak chce wydrukować coś z Worda lub w pdf-ie, to nie da rady. Da się drukować tylko na kolorowo. W paincie zrobiłem całą czarną stornę, i gdy klikam "Drukuj", strona się drukuje ale w odcieniach szarości. OCB??
Sprawdzałem ustawienia, wszystko jest ok. Miał ktoś podobny problem?? Dodam że w tej drukarce są dwa czarne tusze, bo jeden jest normalny, a drugi to jakiś fotograficzny czy coś takiego :P Brałem pod uwage, że dysze są zapchane, ale tak to by nie drukowało mi całej strony na szaro. Prosze o pomoc. Pozdro

mtm
15-12-10, 19:07
te tusze takie frajerskie robią , daj spokoj .

Giro
15-12-10, 19:08
zawsze śmigało bez problemu właśnie na tych zamiennikach...

seras666
15-12-10, 19:45
sproboj wyczyscic dysze poprzez program drukarki, pokombinuj z drukowaniem strony testowej sproboj w innym programie wydrukowac. canona niestety nie uzytkowalem wiec ciezko mi powiedziec

Giro
15-12-10, 20:18
wcześniej czyściłem dysze przez programy drukarki, kilkanaście stron testowych itd. i nic...

fallenursus
15-12-10, 21:27
Wyciagnij kolory. Obadaj czysam czarny ci wydrukuje.

Giro
16-12-10, 20:08
Jak wyciągam kolory to drukarka w ogóle nie chce działać. O co tu chodzi?? Kombinowałem już na wszelkie sposoby. Czytałem gdzieś na necie, że jeśli to wina dysz, zakup nowych to wydatek rzędu, nawet do 300zł ;/ a drukarka kosztowała dwa lata temu 600zł...