Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta Dla Ucznia.

MozzarT
06-12-10, 22:01
Witam.

Mam skończone 16 lat i potrzebuję diety.
Aktualnie nie chodzę na siłownię ponieważ mam przerwę do połowy stycznia.

Chodzi mi o dietę przy której zrzucę trochę tkanki tłuszczowej.
Zależy mi żebym w szkole mógł zjeść 2 posiłki. Czyli:

1. Śniadanie.
2. Drugie Śniadanie
3. Przed obiadem 2 godziny.
4. Obiad.
5. Obiadokolacja.

Wzrost: 173
Waga: 70kg

P.S:
Szukałem i nic nie znalazłem.
Chodzi mi o dietę pod moją osobę.
:) Proszę o pomoc (:

Pozdrawiam.

Bobok
07-12-10, 18:18
Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się że waga 70 kg przy wzroscie 173 cm jest wporządku.

MozzarT
07-12-10, 18:58
Ale mam bardzo dużo tkanki tłuszczowej.

polo
07-12-10, 19:32
trenuj trenuj trenuj

Pioter1994
07-12-10, 20:57
Ja waże 76 przy wroście 171 i jest GiT.

Jeśli chcesz zrzucić tłuszcz potrzebna jest dieta redukcyjna ( obecnie byłem na takiej i zrzuciłem 4kg w miesiąć bez utraty a wręcz z przyrostem siły) + aeroby.

W dziale dieta masz wszystko co potrzebujesz. Obliczasz zapotrzebowanie i odejmujesz powiedzmy 300 kcal. Pod to roboisz posiłki, ograniczasz węglowodany i tłuszcze a dajesz przewagę białęk. Przykłądowe diety redukcyjne masz w podwieszonych. Jeśli o czyms zapomniałem to reszta ci napewno dopisze.

Giro
07-12-10, 21:59
Do autora tematu:

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne.

MozzarT
08-12-10, 16:08
4047 Proszę.

mtm
09-12-10, 00:24
A dieta dla ucznia to jakaś inna od normalnej , więcej białka sie je czy jak ?

ja tam zapotrzebowanie liczę tak wagax24 wynik x 1-1.5 w zależności od ilości treningów itp .

slim shady
09-12-10, 00:40
coś za dużo kalorii Ci wyszło, żeby przytyć, chyba że masz ciężką fizycznie robotę

mtm
09-12-10, 00:42
no prawie 4 tys nieźle .

MozzarT
09-12-10, 16:22
wyszło tak ponieważ mam 16 lat.. czyli jestem w fazie dorastania przy czym potrzebuje więcej kalorii..:)

LeBron23LBJ
09-12-10, 21:58
ludzie, walcie te śmieszne kalkulatory na liczenie zapotrzebowania. Skąd wiecie ile tracicie kalorii na treningu, czy chodząc po mieście? Nie da się określić trafnie ile spalamy, czyli nie da się określić ile potrzebujemy. Takie szacowanie jest bez sensu. Proponuje sprawdzony, lepszy sposób:

kolego przyjmij na 1 kg masy ciała 2,6 gramy białka, 3 gramy węglowodanów, 0,5 g tłuszczy. To na początek. Ćwicz na siłowni, rób aeroby i obserwuj ciało, wagę. Jeśli czujesz sie skrajnie słabo, dorzuc trochę węgli, jeśli waga nie spada - dorzuc aerobów, zmniejsz węgli, tłuszcze - KOMBINUJ!

Możesz wkleic foty, ocenie czy rzeczywiscie trzeba robic hardkorowa redukcje, bo po tym co podales ciężko mi uwierzyc.

slim shady
09-12-10, 22:17
wyszło tak ponieważ mam 16 lat.. czyli jestem w fazie dorastania przy czym potrzebuje więcej kalorii (http://www.e-gym.pl/)..:) ale bez przesady z taką dużą nadwyżką

kolego przyjmij na 1 kg masy ciała 2,6 gramy białka, 3 gramy węglowodanów, 0,5 g tłuszczy. To na początek. Ćwicz na siłowni, rób aeroby i obserwuj ciało, wagę. Jeśli czujesz sie skrajnie słabo, dorzuc trochę węgli, jeśli waga nie spada - dorzuc aerobów, zmniejsz węgli, tłuszcze - KOMBINUJ!

Uważam, że trochę za dużo białka, jak na ten wiek, bo i tak organizm w młodym wieku reaguje bardzo dobrze na aminokwasy.

KowalX
10-12-10, 18:07
Od 2 do 2,2g białka wystarczy.

ludzie, walcie te śmieszne kalkulatory na liczenie zapotrzebowania. Skąd wiecie ile tracicie kalorii na treningu, czy chodząc po mieście? Nie da się określić trafnie ile spalamy, czyli nie da się określić ile potrzebujemy. Takie szacowanie jest bez sensu. Proponuje sprawdzony, lepszy sposób:

Przyjmuje się ile średnio chodzi człowiek na godzinę, dolicza czas jak spędza na tej czynności i wychodzi dość bliska wartość ;)
Bez sensu jest co Ty podajesz ponieważ każdy zużywa inne pokłady energii więc bez sensu zakładać dla wszystkich tyle samo

KowalX
10-12-10, 18:15
O,5 tłuszczy zalecasz, chyba nie wiesz ile to jest, chcesz z niego zrobić wrak człowieka? Chyba na samych odżywkach by musiał lecieć.

LeBron23LBJ
10-12-10, 22:44
Od 2 do 2,2g białka wystarczy.

Przyjmuje się ile średnio chodzi człowiek na godzinę, dolicza czas jak spędza na tej czynności i wychodzi dość bliska wartość ;)
Bez sensu jest co Ty podajesz ponieważ każdy zużywa inne pokłady energii więc bez sensu zakładać dla wszystkich tyle samo

to sobie licz te śmieszny rzeczy. Średnio ile chodzi, a co ty mierzysz swoją prędkość jak chodzisz? I powiedz mi jeszcze ile zużywamy kcal jak myjemy zęby, bo zakładam że to też robisz, i ile zużywamy oddychając. To też liczysz?

co do tych tłuszczy podałem przykład i napisałem że ma obserwowac co sie dzieje!!! I doskonale wiem ile to jest.

Znajdź mi jakiegos kulturyste który sie bawi w te dziecinne kalkulatory.

PS. I co to jest współczynnik wysokiej aktywności? Wysiłek każdy mierzy swoją miarą

Giro
11-12-10, 11:58
LeBron jesteś w błędzie

da się obliczyć wszystko... - "worek Douglasa" ;)

MozzarT
13-12-10, 22:07
nie kłóćcie się tylko dajcie jakis przykład dietki :D

Pioter1994
14-12-10, 18:54
http://www.e-gym.pl/showthread.php?18162-Przyk%B3adowe-diety-na-redukcj%EA

lavie_89
15-12-10, 23:59
Słuchaj masz w dziale Dieta na górze Tematy które są założone specjalnie aby wyeliminować takie pytania. Jesteś uczniem, ok. Jedyne co musisz ustalić, bo w jaki sposób ,,przemycić'' jedzonko do szkoły, a jest to banalne. Zaopatrz się w komplecik plastikowych pojemniczków próżniowych dzięki którym będziesz mógł nosić w plecaku pożywienie i bezstresowo szamać na przerwach. Posiłek typu: Ryż brązowy 50g, Pierś kurczaka 150 g,
Warzywa: np. brokuły, to jeden z posiłków na redukcję który bezproblemowo pobierasz do szkoły. Śniadanie ogarniaj w domu, drugie śniadanie np. tak jak wyżej. ogarniasz w szkole, a na obiad załapiesz się również w domu. Nie zapominaj jednak o wysiłku fizycznym, który jest ci również potrzebny. Trening jest równie ważny jak dieta...