Zobacz pełną wersję : jak zmniejszyć męskie sutki ?
thomas1709
02-12-10, 00:27
Witam.
Jestem 22 letnim facetem, ok 184cm wzrostu. Mam problem ze swoimi sutkami, są one dość duże i odstające, niewiem wogóle czego się wpierw złapać aby to zlikwidować ;/ Co prawda mam lekka nadwagę ale to chyba nie ma z tym nic wspolnegp. Jest to dla mnie uciążliwe, wstyd rozebrać się na Basenie czy na plaży. chciałem zaznaczyć że problem ten już mi dokucza od kąd pamiętam. Nie brałem nigdy żadnych sterydów.
Zauważyłem już kiedyś że gdy potrę mojego sutka, albo gdy jest mi zimno on maleje i robi się twardy. Czytałem już na różnych forach internetowych i niewiem czy to jest ginekomastia czy lipomastia ? Bardzo proszę o wypowiedzi ludzi mających coś w tym temacie do powiedzenia, kogoś kto już może miał zabieg, czy operacja jest refundowana czy też nie. Wszystkie sensowne wpisy mile widziane Jeżeli to nie ten dział to przepraszam, ale rzadko korzystam z forum. pozdrawiam
fallenursus
02-12-10, 01:36
foty daj.
Pod nabłonkiem brodawki sutka w tkance łącznej sa komórki mięśniowe gładkie. One właśnie pod wpływem pewnych bodzców jak;pocieranie, zmiany temperatury,pobudzenie seksualne,impulsy nerwowe, kurczą sie powodując zmiany tzn stwardnienie i wzwód brodawki. Reakcjami tymi nie musisz sie martwić. Tyle teorii. Odnośnie praktyki to tak jak napisał Fallenursus, daj foty.Ja od siebie dodam tylko że moim skromnym zdaniem 108 kg przy 184 cm to jednak jest sporo i to jest lipomastia. Czytam że od pewnego czasu chcesz schudnąć. Zamiast myśleć o operacji zmobilizuj sie do diety i ćwiczeń.
Ahh Hermann Ty nasz forumowy detektywie :)
Popieram Hermanna całkowicie dieta i trening ,bedzie lepiej ?
Mowisz,że masz tak od kiedy pamiętasz ,od zawsze byłes też troche otyły ?
Jak masz twarda grudke i cie boli to gino, ale skoro mowisz ze pod wplywem zimna sie kurczy to prawdopodobnie lipomastia. Zlikwidujesz jak schudniesz :]
Ja tez tak mam ze pod wplywem zimna trwardnieja to akurat chyba normalne :O
Też mam lipo i mnie to wkurwia ale jakoś sie przyzwyczaiłem do tego.
Jak schudniesz to pewnie zniknie , chociaż ja mam cały czas.
Też mam lipo i mnie to wkurwia ale jakoś sie przyzwyczaiłem do tego.
Jak schudniesz to pewnie zniknie , chociaż ja mam cały czas.
jak masujesz to niewiem dorzuc aeroby i mozesz troche kalorii obciąć.
a co polecasz na aeroby w domu? bo na siłce żadnego rowerka ani nic z tych rzeczy a w takim sniegu nie bede zapierdalał.
Jak mieszkasz w bloku to dymaj po schodach w dol i w gore
Moj sąsiad tak robi , plecak z cegłami i dzida parter czwarte i tak z 30min.
przynajmniej mu sie chce
mam to samo z sutami jest to wkurzające ale jak ważyłem 114 to było gorzej
w 4 miesiące zeszłem do 99kg i są trochę mniejsze a to kolejna motywacja ;P
Siłownia dobra na wszystko :D
Jak mieszkasz w bloku to dymaj po schodach w dol i w gore
chodzić tak jak wyżej napisał to i można, ale jak ktoś by mi biegał po klatce dzień w dzień to bym chyba nie wytrzymał :p jak większość sąsiadów raczej.
w domu jak masz miejsce może być skakanka.
A czemu bieganie w śnieg jak ma się dobre ubranie jest bardzo fajne, tylko trzeba się odpowiednio ubrać. Rok temu rano pamiętam biegałem to później cały dzień taki rześki byłem, że aż chciało się żyć
Rok temu jak robiłem redukcje tez biegałem :D
ale w tym roku jakoś mi sie to nie widzi , nic nie odsnieżaja a w 20cm śniegu nie fajnie się biega.
tez mam takie sutki i pewnie na cyklu z mono jak dojdzie masy to sie powiekszy:P
thomas1709
06-12-10, 18:24
4042 o to ja :)
4042 o to ja :)
ja pierdole : /
dużo pracy przed Tobą !!!
powodzenia
Tam jakiś dzieciak w tle patrzy jak pozujesz do lustra :D
aż tak jednak nie mam
ale weż się za siebie bo warto wiem z własnego doświadczenia ;P
thomas1709
07-12-10, 00:21
prosto się powie ;/ już ćwiczę 3 miesiące, 3 razy w tygodniu i zero efektów ;/ może mi ktoś stwierdzić czy to lipo czy gimo ?
fallenursus
07-12-10, 00:30
Zjebana dietajak efektow brak.
Juz jednego takiego ziomka przerobilem na czlowieka.
Tu trzeba samozaparcia i cierpliwosci a osiagniesz to co zamierzasz.
fallenursus
07-12-10, 00:30
Zjebana dietajak efektow brak.
Juz jednego takiego ziomka przerobilem na czlowieka.
Tu trzeba samozaparcia i cierpliwosci a osiagniesz to co zamierzasz.
thomas1709
07-12-10, 00:38
więc co doradzisz ?
fallenursus
07-12-10, 03:19
http://www.e-gym.pl/showthread.php?25141-Chce-i-moge...by-Pusia poczytaj ten temat. mozesz spokojnie udezyc do Pusi na pw, tylko daj mu kilka tygodni czasu, bo dodatek do WoW wlasnie wyszedl i chlopak zarabia na samochod:)
thomas1709
07-12-10, 13:16
acha, czyli możliwe jest że on mógłby ułożyć jakąś dietę ?
fallenursus
07-12-10, 14:03
nie. najpierw cos od siebie musisz dac.
sa podwieszone tematy w dziale dieta,trening,suplementacja. jest wystarczajaco kompetentnych ludzi, ze jak ulozysz sam diete i trening to ci poprawia jak popelnisz bledy. lepsza satysfakcja jak sam cos zrobisz niz wsadzisz dupsko na gotowe.
nawet tematu nie przeczytales co ci dalem linka. bys dosc duzo rzeczy juz wiedzial:(
thomas1709
07-12-10, 14:39
oczywiście że przeczytałem, co prawda może nie dokladnie bo w pracy jestem, i widziałem tam że jakaś dietka tam jest
od siłowni same sutki Ci nie zejdą... zacznij biegać, samo zaparcie, dobra dieta, dobry sex... i zapierdalaj!