PDA

Zobacz pełną wersję : Kreatyna mono

FuraSM
01-12-10, 14:50
witam,
na rynku jest wiele rodzaji kreatyn po różnych cenach, chciał bym się dowiedzieć czym to się wogole różni, bo moim zdaniem przy prostej budowie mono każdy jeden proszek to to samo tylko inne opakowania i cena.. dużo się mylę?

głównie chodzi mi o te cztery produkty :
olimp mono 1250
universal creatine
NIE DAWAĆ LINKÓW DO INNYCH STRON NIE ZWIĄZANYCH Z FORUM! ZARAZ BEDA BANY LECIAŁY!

DTX
01-12-10, 16:00
http://www.e-gym.pl/showthread.php?29415-Czy-na-prawd%EA-quot-mono-mono-quot

luo
01-12-10, 16:37
Mono universala jest b.dobre, ale jak wiadomo creapure jest najlepszym monohydratem, co prawda trochę droższym. Z tańszych polecam mono ze sciteca

mtm
01-12-10, 16:43
No tak ale po co brać universala jak są tańsze i mają to samo w środku ?

Ninja165
01-12-10, 17:10
Universal brałem dopiero i nie polecam.
Bier Vitalmaxa połowe tansze i lepsze.

luo
01-12-10, 17:21
Universal brałem dopiero i nie polecam.
Bier Vitalmaxa połowe tansze i lepsze.

Efekt końcowy nie zależy tylko od krety, a jeśli dobrze widziałem to jest dużo pochlebnych opinii odnośnie universala.
Za cenę vitalmaxa można kupić lepsze mono ze sciteca

mtm
01-12-10, 17:29
Pewnie że tak , a po za tym Vitalmax nie ma w swojej ofercie creapure .

KowalX
01-12-10, 18:53
No tak ale po co brać universala jak są tańsze i mają to samo w środku ?

Masz pewność niskiego poziomu zanieczyszczeń.

FuraSM
01-12-10, 21:05
http://www.e-gym.pl/showthread.php?29415-Czy-na-prawd%EA-quot-mono-mono-quot

nic mi to nie mówi bo "ynglisz" u mnie na bardzo niskim poziomie ;)

co do universala to ja sobie osobiście bardzo chwaliłem jak jadłem, testowałem też tego olimpa ale zastanawiam się właśnie nad tym QNT z tego względu, że ten sklep jest niedaleko mnie więc za przesyłke nie płacę a 70 zł za 800g to wydaje mi się bardzo dobra oferta bym miał elegancko na prawie trzy cykle

mtm
01-12-10, 21:56
Masz pewność niskiego poziomu zanieczyszczeń.

Ok to oświeć mnie , Bo czym różni sie Creapure Universala od Creapure Fitmax'a (jeśli wychodzą z jednej i tej samej Niemieckiej fabryki )

KowalX
01-12-10, 22:04
myslał pewnie ze chodzilo Ci o tansza kreatyne, ale nie konkretnie o creapure :)

Dokładnie :)

Ok to oświeć mnie , Bo czym różni sie Creapure Universala od Creapure Fitmax'a (jeśli wychodzą z jednej i tej samej Niemieckiej fabryki )

Z tego co pamiętam,ale musisz sprawdzić ,bo nie wiem czy to w tej,ale chyba w Fitmax masz na 5g; 4g krety i chyba 1g tauryny ,a w Universal jest sama krete.

mtm
01-12-10, 22:05
Rozpatrywałem tylko creapure , a co do składu masz racje .

mtm
01-12-10, 22:18
No fakt zawsze możesz dosypac ciut wiecej by dobic do tego 5gramowego ładunku samego creapure . Chyba ze dosypuja jakiego gówna jak już towar wyjedzie z Niemiec .

mtm
01-12-10, 22:32
No są i co z tego ? Bo nie rozumiem przekazu .

mtm
01-12-10, 22:44
No można ;

Fitmax = opakowanie 600g (500 gram czystego creapure ) cena 75zł .
100 gram (czystego creapure)= 6.66(6) zł

Universal = 500g produktu/500gram creapure cena 50 zł .
100 gram = 5 zł

Zwracam honor Kowal .

Porównujemy wszystkie dostępne na polskim rynku ?

mtm
01-12-10, 23:09
Universal 100g- 10zł

Fitmax 100g- 13.6 zł

teraz ok ;)

Teraz pytanie jak przydatna jest tauryna w fitmaxie :)

KowalX
02-12-10, 15:02
Porównujemy wszystkie dostępne na polskim rynku ?

Myogenix creatine monohydrate 1000g wyrwiesz za jakieś 85zł lub 500g za jakieś 50zł.

Więcej nie znam w miare cenowo prócz tych co już były.

mtm
02-12-10, 15:42
A co powiesz o przydatności tauryny w fitmax'ie ?

g-kick
02-12-10, 18:30
ja wlasnie wyhaczylem 2 puszki po 300 g optimum od czarnego w dobrej cenie i porównując ją z universalem ktorego mialem troche stwierdzam ze universal leci w ciula bo na oko widac ze ma gorzej rozdrobnioną niż optimum , a co do tego ze mono to mono to kiedyś też tak pisalem/mówilem - ale to nieprawda niestety - zdarzalo sie ze po vitlamaxie mnie bolal brzuch a zadziwiające jest ze po optimum pomimo stosowania wiekszych dawek (15g) zero jakichkolwiek dolegliwości

KowalX
02-12-10, 20:28
z universalem ktorego mialem troche stwierdzam ze universal leci w ciula bo na oko widac ze ma gorzej rozdrobnioną niż optimum

Masz różne wersję kreatyn i czy to będzie 170 mesh czy 250 nie świadczy o jakości kreatyny creapure.
Sorry ,ale nie oni ją produkują tylko sprzedają pod swoją nazwą.

Tomi!
02-12-10, 21:26
jadłem i universala i vitalmaxa, subiektywnie rzecz biorac vitalmax lepiej wchodził..

KowalX
02-12-10, 22:03
a to czy w universalu siedzi prawdziwy creapure to juz inny temat

A sądzisz ,że ktoś byłby na tyle inteligent by płacić za licencję i ładować coś tańszego.

g-kick
02-12-10, 22:09
a to czy w universalu siedzi prawdziwy creapure to juz inny temat

ja po porównaniu z optimum twierdze stanowczo ze NIE

KowalX
02-12-10, 22:10
ja po porównaniu z optimum twierdze stanowczo ze NIE
A w jaki sposób to porównałeś?

g-kick
02-12-10, 22:15
organoleptycznie ?? gołym okiem widać inne rozdrobnienie , inny kolor - ta sama miarka i kreatyna universala 5g , kreatyna optimum 4 g na wadze - chyba cos jest nie halo nie sadzisz ???

g-kick
02-12-10, 22:31
a myslalem ze tylko ja zauwazylem roznice - wg mnie universal wyglada tak samo jak vitalmax - czyli made in china

mtm
02-12-10, 22:36
Made in Germany raczej , no ale moze Universal faktycznie lekki fake .

KowalX
03-12-10, 00:37
ładują do tego samego produktu co kiedyś aminokwasy (amino 2700) ztabletkowane białko, a to też nie jest zbyt inteligentne
i nie wiem czy universal płaci za licencję, widzialem kilka creapure, ten wyjatkowo sie roznil?
Za aminokwasy nie płacą licencji ,a jeśli chcą sprzedawać creapure tak, a z skw raczej nie byli by na tyle idiotami by narażać opinie jakości swojego produktu.
Jadłem różne ,a zjadam tylko creapure i dla mnie to samo działanie.

A co do wałowania produktów aminokwasowych może, nie wiem, nie jadam, można sprawdzić u każdego wrzucając do wody.

KowalX
03-12-10, 12:48
Nie mówię ,że nowy shock czy storm nie kopie ,ale tak robi znaczna część firm. Wypowiadam się tylko na temat creapure.
Co do do tych amino, skoro podali zmieniony skład to nie wiem w czym problem. Widocznie za mało im pieniędzy i żyłują ile się da.

organoleptycznie ?? gołym okiem widać inne rozdrobnienie , inny kolor - ta sama miarka i kreatyna universala 5g , kreatyna optimum 4 g na wadze - chyba cos jest nie halo nie sadzisz ???

A jaki miałeś kolor, bo mam przed sobą i jest biała. Jeśli na jednej masz tyle na drugiej tyle świadczy to tylko o sypkości.

KowalX
03-12-10, 13:54
masz racje w niczym nie ma problemu. kiedyś do amino 2700 dopsypali prohormonu DHEA i też wszyscy byli zadowoleni bo "kopały".
No tutaj to ewidentny wałek.

creapure ma tylko i wylacznie jedno rozdrobnienie 170 mesh i innego nie ma ze wzgledu na obostrzenia sanitarne (zbyt duża lotność-sypkość).

Lotna to się zrobi,ale nie powyżej 170 mesh może i być 200 i nieco więcej. Taki maja sposób wytwarzania ,bo więcej nie ma potrzeby. Każda kreta creapure ma wybite numery produkcyjne i Ultimate jej nie robi i zawsze można poprosić o wgląd do papierów,a jak nie to:
http://www.creapure.com/index.php?id=30
może tam uzyska się jakieś info.