Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kontuzja

Arcziq
30-11-10, 14:33
Witam.

Nie wiem czy odpowiedni dział, jbc proszę przenieść.

Mam następujące pytanie kiedys korzystam z siłowni regularne treningi wszystko dobrze mialem przerwe ok 6 miesiecy.

Ostatnio mialem maly wypadek wybicie barku 3 tygodnie w gipsie , chcialem wrócić poćwiczyć . jak by ktos mogl powiedziec po jakim czasie mozna wrócić i czy wysilki na silowni nie spowodują czegos co by zle wpłynęło na wybity bark .

PucuLeg
30-11-10, 17:10
Wybicie to nic az tak strasznego. Jesli dobrze sie czujesz, nie odczuwasz dyskomfortu podczas poruszania reka to powinno byc wszystko ok. Przed treningiem dokladna, solidna rozgrzewka i mozesz powoli probowac cwiczyc. Kiedy wybiles sobie ten bark? (temat bardziej pasuje do dzialu Zdrowie :p)

Arcziq
01-12-10, 15:57
Tez myslalem ze wybicie barku to nic groźnego,ale lekarze mowia ze taki uraz jest gorszy od złamania.Bark wybilem sobie 4 tygodnie temu.

Dzieki za odpowiedz.

luo
01-12-10, 16:58
Każda kontuzja może być groźna, a już w szczególności barku.. więc nie lekceważ tego!
Ja bym na Twoim miejscu trening na barki opierał na ćwiczeniach izolowanych głównie na maszynach, nie szalej z ciężarem (przy wyc leżąc na skośnej ławce również) no i oczywiście obserwuj siebie. Ja tak to widzę. Poczekaj może jeszcze wypowie się ktoś mądrzejszy odemnie.
pozdr.

Arcziq
03-12-10, 11:25
Dzieki wielkie za pomoc wczoraj bylem na kontroli i bede mial rehabilitacje laserowa i magnetyczna moze da .

Jeszcze raz dzieki.