Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : urazy

mefisto888666
27-11-10, 17:18
Witam
Rys historyczny: zaczynalem z bardzo slabej pozycji na silowni, jednak po jakims czasie poczulem ze potrzebuje adrenaliny, przez przypadek zapisalem sie na bjj, bardzo wciagnelo...
nNiestety urazy, np ostanio uszkodznei stawu łokciowego przez dzwignie, mam problemy z zakonczeniem walki...
Zastanawiam sie czy po prsotu nie zrezygnowac z bjj bo moze jakis powazniejszy uraz dac sie na dobre we znaki...Z drugiej strony jakos nie moglbym bez tego zyc...Ciagly agresor, dodam ze nie mam innych zajec...
Doradzcie jak radzicie sobie z tego typu urazami oraz polaczeniem siłki ze sportami walki.Pozdrawiam

KowalX
27-11-10, 17:48
Rozciągniecie, dobra rozgrzewka, należy być wypoczętym oraz mieć partnera sparingowego na poziomie. Na stłuczenia dobry jest altacet.

mefisto888666
27-11-10, 18:33
ale mi gruchnela lapa podczas dzwigni...Kurwa;/

kubaCK
27-11-10, 19:54
ale napisz dokladnie co sie dzieje? boli caly czas? kup altacet jak radzi Kowal, tylko ten w zelu. dobrze sie rozgrzewaj przed treningiem, to podstawa. co do sparing partnera to wiadomo ze z 1 w kolko nie bedziesz sparowal ale jak widzisz ze technika konczaca wchodzi to klep a nie siluj sie. chociaz wiem sam, ze swojego doswiadczenia ze nie chetnie sie odklepuje nawet na glupim treningu.

mtm
27-11-10, 21:32
Japoniec by nie odklepał <hardcore>
Poprostu umów sie z sparing partnerem że dźwignie kończycie odrazu bez szarpania ... na przyszłość .
A teraz masz przejebane .

mefisto888666
28-11-10, 15:12
hmn ja lekko czuje bol w jednym miejscu, kurde myslicie ze to przejdzie?
a dokladnie co sie dzieje, czasami czuje bol jak ruszam w reka wpewnje plaszczyznie i nic wiecej,prosze o jakies rady i pozdrawiam
moze zakonczyc dla wlasnego dobra przygode z bjj?

kubaCK
28-11-10, 17:13
swojego czasu jak sparowalem codziennie mialem bardzo zmeczone rece. na koniec treningu prze okrutny bol w obu lokciach. tyle ze w moim przypadku przemecznie, za duzo treningow, za mala regeneracja. jak zmniejszylem ilosc treningow wszystko wrocilo do normy. Ciebie pewnie boli od za mocno wyciagnietej balachy. odpusc treningi dopoki nie przejdzie i smaruj lokiec. nie trzeba rezygnowac. jak bol ustapi nie probuj uciekac z techniki konczacej tylko klep odrazu, jesli boisz sie o kontuzje.
p.s zagadaj do fallena, kiedys podawal mi nazwe suplementu ktory pomaga w regeneracji stawow...

mefisto888666
28-11-10, 18:17
ja treningi bjj przeplatam z silownia,silownia jest priorytetem, nie chce miec urazow ktore wyeliminowalyby mnie z silowni
cwicze 3 razy na siłce, 3 bjj ale mysle zeby sie nie przetrenowac bede ciwczyl 2 razy bjj

kubaCK
28-11-10, 19:57
dieta, suplementacja i wszystko da sie pogodzic. silke daj 3 razy, bjj 2 i wszystko bedzie ok.

KowalX
28-11-10, 21:08
ale mi gruchnela lapa podczas dzwigni...Kurwa;/
No gruchnęła ,dlatego napisałem co robić. Nie wiem co za treningi macie,że piszesz o ciągłych kontuzjach. Jeśli coś poważnego zwyczajnie wybierz się do specjalisty,a nie na forum pytasz.

mefisto888666
28-11-10, 21:18
bylem na ortopedii, nic mi nie powiedzieli, dali voltaren na stluczenia i wszystko
a z tego forum dowiedzialem sie naprawde wielu ciekawych rzeczy ktore mi pomogly

KowalX
29-11-10, 00:01
bylem na ortopedii, nic mi nie powiedzieli, dali voltaren na stluczenia i wszystko
a z tego forum dowiedzialem sie naprawde wielu ciekawych rzeczy ktore mi pomogly

Weź altacet :p

mefisto888666
29-11-10, 00:27
znalazlem arcalen;d

KowalX
30-11-10, 02:09
Tym razem wybaczam,ale ten jedyny raz :p

mefisto888666
19-12-10, 10:47
teraz mam uraz zeber ?sam nie wiem, napie... ostro.Nikt mnie nie obil, ale zaczalem lepiej sie skrecac, robic balache itp, moze to od tego...Albo przetrenowanie, bo 3xbjj i 3x silka to jednka za duzo jak na tydzien;]Ez smarowac plus cos uciskowego?

kubaCK
19-12-10, 12:15
rozgrzewaj sie to nie bedzie problemu.

polo
22-12-10, 00:39
jak zle naprawde to środki przeciwzapalne , naklofen nimensil etc

polo
22-12-10, 00:39
każdy lekarz powie

smaruj i odpoczywaj

Miskowiec
14-01-11, 11:08
Ja dorzucę swoje 3 grosze. Miałem podobny problem z łokciami . Moim błędem było to że po 2 tygodniach przerwy od treningów gdy ból troszke ustał znów zacząłem ćwiczyć i już po 1 dniu ból stał się jeszcze większy. Bolało mnie do tego stopnia że miałem problem z naciśnięciem klamki od drzwi. Zrobiłem sobie dłuższą przerwe do czasu kiedy ból zniknął całkowicie (2 miesiące) W tym czasie używałem wcześniej wspomnianego altacetu + glukozaminy (jedni mówią że te tabletki wogóle nie mają sensu ale co mi szkodziło spróbować , zależało mi na szybkim "naprawieniu łokci" , lecz potem mama mojej dziewczyny dała mi maść o nazwie "EUCALYPTAMINT". Polecam ją każdemu , wygrzewa dużo intensywniej niż altacet.( i ma fajny eukaliptusowy zapach ;) )
Tyle że nie wiem czy jest na naszym rynku ponieważ ten żel wysłał jej brat ze stanów. Więc jeśli ktoś ma możliwośc , rodzinę za granicą sugeruję popytać bo maść moim zdaniem jest naprawde dobra.

pozdrawiam