PDA

Zobacz pełną wersję : Masowy trening redukcja tłuszczu

bubi94
16-11-10, 23:59
Witam waże 72 kg przy wzroście 172 cm chciałbym dobić do 80 kg ale masę mieśniową a nie tłuszczową...i do tego spalić ten tłuszcz co mam.Chodzę 3-4 razy w tyg na trening Muay Thai. oraz raz lub dwa w tyg na silownie. i moje pytanie czy przez te treningi MT spalę dużo tłuszczu?czy mam robić diete na redukcję?czy mogę robić na siłowni trening na masę?czy mogę kupić odżywkę mutant mass oczywiscie to za jakis miesiac lub 2. Staż na siłowni 4 miesiące teraz miałem miesieczna przerwe.Czy można połączyć mutant massa z carbomaxem?tzn nie ze zrobic mix tylko czy zażywać oba te suple

Sir_Lukasz
17-11-10, 13:25
zależy Ci żeby być dobry fighterem ... czy żeby być ciężkim fighterem?

Jedyną opcją jaką widzę dla Ciebie to trening FBW dwa razy w tygodniu / do tego oczywiście MT

dieta ustawiona na + bilansu energetycznego

mógłbyś wstawić swoją fotę , pomogło by to oszacować jaki jest skład Twojego ciała.. ile masz mięsa a ile tłuszczu...

jednoczesne spalanie tłuszczu i budowanie masy jest możliwe, ale wymaga doskonałej znajomości własnego orgaznizu

więc jeśli jesteś na początku drogi, to wybierz cele które są łatwe do osiągnięcia... albo masa, albo redukcja tłuszczu

Patriot
17-11-10, 16:18
ile masz około tłuszczu? (jeśli nie wiesz jak sprawdzić to kalkulator BF sobie zobacz, to i tak przybliżone tam dane będą) ale podaj mniej więcej orientacyjnie i tak jak wyżej jeśli się nie wstydzisz możesz dać swoją fotkę wtedy jeszcze łatwiej będzie pomóc

bubi94
17-11-10, 16:34
BF - 23% masa tłuszczu 17 .no to chyba mase zrobię zależy żeby być ciężkim z mułami nie takim leszczem z zajebista klata nie mającego siły tylko takim przybitym

bubi94
21-12-10, 13:59
odpowie mi ktoś czy nie? i teraz tak od przyszłego roku ide na siłownie od stycznia i myśle że jakieś pół roku - rok więcej nie a poźniej MMA i chce mieć trochę masy do mma ale też nie za dużo czy jak mam 172 cm to moge ważyć 85? i jakis trening na mase mógłby mi ktoś przedstawić mój staż to jak pisałem wczesniej 4 miesiące teraz to juz 6 miesiecy

Patriot
21-12-10, 14:22
[QUOTE=bubi94;387371 zależy żeby być ciężkim z mułami nie takim leszczem z zajebista klata nie mającego siły tylko takim przybitym[/QUOTE]

:)

tu nie ma na co odpowiadać nawet..