Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne objawy - nie umiałem mowic, kręciło mi sie w głowie

wolnickee
15-11-10, 18:49
A wiec bardzo dziwna rzecz mnie dzisiaj spotkała a wiec..:
Jezdziłem troche na motorze po torze, gdy wróciłem do domu rozebrałem sie i zjadłem zupe grzybową.
Poszedłem pod prysznic ,wyszedłem z od prysznica poszedłem do kuchni i zacząłem jakies brednie gadac do rodziców, wogóle nie mogłem wymówic ani jednego normalnego zdania, język mi sie tak plontał ,ze sam nie wiedziałem co sie dzieje i byłem w szoku.
Nagle pojawiła mi sie lekka mgła w prawym oku, zaczęło mi sie krecic w głowie - myślałem ,ze glebne.
Chwile posiedziałem w kuchni, próbowałem cos powiedziec ale cały czas mi sie wszystko plontało. Zmierzyłem cisnienie - jak zwykle od 2 lat 145/80. Polezałem na łózku 40 minut i juz normalnie mowie, mgła juz przeszla ,w głowie tez juz mi sie nie kręci, jedynie ból głowy pozostał. Ktos wie co moze byc ze mną nie tak? bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje.

Dominick
15-11-10, 20:24
Widocznie Jezusowi nie podoba sie ze uzywasz jego portretu jako avatar

Hermann
15-11-10, 20:38
Przyczyn może być tysiąc , począwszy od żle dobranego aparatu ortodontycznego, poprzez encefalopatie nadciśnieniową aż do tętniaka mózgu.Nikt przy zdrowych zmysłach nie udzieli Ci porady przez neta. W czerwcu skarżyłes sie na nadciśnienie, miałeś zadyszke wchodząc na 3 piętro.Doradzaliśmy Ci, obiecałes zrobić badania i wstawić na forum. Do tej pory tego nie zrobiłeś. W pażdzierniku miałes jakies bóle czy kłucia w piersiach, widze że tez to zbagatelizowałeś. Dziwie sie reakcji rodziców że nie wezwali pogotowia tym bardziej że jak wspominasz jadłes zupe grzybową. Pewne grzyby zawierają substancje działającą na układ parasympatyczny i mogą powodować podobne objawy.Jeżeli inni domownicy żle sie czują zupa = trucizna. Jeżeli tylko Ty sie pochorowałeś a inni zdrowi to znak że pora wziąć sie za badania i wizyte u specjalistów. Najpierw pediatra bo jestes małolat potem po kolei według zaleceń. Koniecznie neurolog.

wolnickee
15-11-10, 20:56
Masaz racje, zbagatelizowałem wczesniejsze objawy. W najblizszym czasie bede musiał wybrac sie do pediatry po skierowania do kogo trzeba.
W wieku 13 lat bardzo często bolała mnie głowa, miałem robione eeg i jakies badania na oczy, czy to nie od tego. Lekarze stwierdzili jedynie niedobór magnezu w organiźmie.

hans87
16-11-10, 14:34
Masaz racje, zbagatelizowałem wczesniejsze objawy. W najblizszym czasie bede musiał wybrac sie do pediatry po skierowania do kogo trzeba.
W wieku 13 lat bardzo często bolała mnie głowa, miałem robione eeg i jakies badania na oczy, czy to nie od tego. Lekarze stwierdzili jedynie niedobór magnezu w organiźmie.

z całym szacunkiem do ciebie, ale faktycznie glupio postępywałes bagatelizując te swoje problemy zdrowotne. Tak jak inni koledzy radzę ci iść do lekarza i zrobic badania. Opisz mu wszytkie objawy i podaj istotne szczegóły.
To faktycznie moze byc cokolwiek....... chociaz, wstępnie z tego co opisywales swoje problemy ze zdrowiem to wyglądasz mi na osobę cierpiącą na nerwice. Chociaz bez wstępnych badań nie można okreslac co rzeczywiscie ci dolega, wiec idz do lekarza.

wolnickee
16-11-10, 14:49
Dzisiaj byłem u lekarza rodzinnego. Dostałem skierowanie do neurologa, lecz nie bede czekał w kolejkach i w czwartek ide prywatnie. Dzisiaj juz nic nie zostało z wczorajszych objawów oprócz bólu głowy w tylniej lewej czesci, gdy nią poczepuje na boki lub sie schylam. Nawet o dziwo mam normalne cisnienie ,u lekarki miałem 125/80. Co do nerwicy to nie wiem za duzo w tym temacie, jestem raczej spokojny, chyba ,ze ktos naprawde mnie wku**wi jak wczoraj mama pytając "a moze zażywałes narkotyki"? No i juz z przyzwyczajenie skube sobie naskórek wkoło paznokci, nie potrafie sie tego oduczyc ;].
Jak narazie siłownia idzie na bok, dopóki nie zrobie z tym porządku.

CIASTECZKOWY POTWOR
16-11-10, 20:41
herman zadziwiasz mnie ze wszystko o wszystkich wiesz
A TERAZ NA TEMAT NERWICA WEGETATYWNA-najpewniej skoro eeg w normie
neurolog i psychiatra

wolnickee
16-11-10, 21:46
Zobaczymy co powie neurolog w czwartek. A psychiatrze juz podziękujemy, na pewno sie do niego nie wybiore chodźbym zdychał.

Hermann
16-11-10, 22:38
A dlaczego? Przeciez to jest anonimowe, badanie w pierwszej fazie polega na wywiadzie.Utarł sie srereotyp że do psychiatry chodzą jebnięci a to nie jest do końca prawda. Każdemu wariatowi wydaje sie że jest normalny. Nie jest to uwaga broń Boże do Ciebie, ale jak lekarz każe, masz iść.Psychiatrzy potrafia zdiagnozować wiele natręctw, nerwic, depresji które mają wpływ na inne funkcje organizmu. Mam nadzieje że nie będziesz musiał ale jak będzie trzeba - wstyd na bok.I nikomu nie musisz o tym meldować. To jest Twoje zdrowie i życie. A do Ciasteczkowego Potwora; zanim udziele komuś odpowiedzi musze go przeswietlić aby choć troche poznać gościa.Taki wywiad hehe

Mosin
17-11-10, 16:20
A nie brałeś jakiś koksów ? Kumpel miał coś takiego po "metce" od ruskich ( która nawet metką nie była jak się potem okazało )...

breku
17-11-10, 16:25
widzisz wolnickee... Herman w deliktatny sposób powiedział Ci że masz nierówno pod sufitem ;D a tak na poważnie jak miałeś jakieś problemy zdrowotne związane z depresją czy nerwicą, to lepiej zgłoś się do psychiatry.. to żaden wstyd.. u mnie w rodzinie jedna osoba ma nerwice i musi brać specjalne leki... jak by to zbagatelizowała to mogła już dawno pierdolnąć w kalendarz... Pamiętaj nie ma nic ważniejszego jak dbać o zdrowie!

breku
17-11-10, 16:26
A nie brałeś jakiś koksów ? Kumpel miał coś takiego po "metce" od ruskich ( która nawet metką nie była jak się potem okazało )...

chyba ta meta była robiona w piwnicy i rozcieńczana z domestosem ruskiej produkcji ;D a potem się dziwić ze zwidy miał

polo
17-11-10, 16:52
MOŻE TA ZOPA GRZYBOWA CI ZASZKODZIŁA BO ZJADŁEŚ GRZYBKI ZWIDKI (HALUCYNKI) I BREDNIE GADAŁEŚ :d

wolnickee
20-11-10, 11:12
A więc tak...
Od czwartku leże sobie w szpitalu, jak narazie miałem robione podstawowe badania (krew, mocz ,ekg, usg).
Aktualnie jestem na przepustce na weekend.
Od poniedziałku narazie czeka mnie - neurolog, psycholog, kardiolog, okulista i badanie holtera. Co będzie dalej to sie okaze.
Najbardziej wkurwiające jest to, ze kazdy lekarz który wieczorem robi obchód pyta sie co brałem ;d. Jak narazie dowiedziałem sie od Ordynatora, ze od kreatyny moge umrzeć :D:D:D:D a ja na to, ze umrzec moge od wszystkiego, wiec ocb?

hans87
23-11-10, 09:12
Jak będziesz mieć wyniki badań to daj znać. Chociaż wydaje mi się, że wyniki będą okej... a przyczyna leży w emocjach.
To, że ktoś choruje na nerwice nie oznacza, że jest psychiczny. Wiele ludzi ją ma bo to już jest choroba cywilizacyjna, często osoba nawet nie wie że ją ma.
Na zaburzenia emocjonalne (nerwica) chorują przede wszystkim ludzie wrażliwi(neurotyczni), ludzie którzy mają pewne uwarunkowania genetyczne(nerwowi), osoby po traumatycznych przezyciach i chorych związkach.
Depresja, Natręctwa, Lęki to wlasnie jest nerwica. Co do objawów to jest ich wiele, kłopoty z oddychaniem, z zołądkiem, bóle głowy i innych częsci ciała, zawroty, niepokój, problemy z koncentrajcą itp. itd.
Zaburzenia leczy sie psychotropami wyłącznie gdy są zaawansowane. Najlepszym sposobem wychodzenia z nerwicy jest psychoterapia i oczywiście wlasne zaangazowanie w poznanie i walkę z tą chorobą.

CIASTECZKOWY POTWOR
24-11-10, 11:11
psychiatra to taki sam lekarz jak okulista
A wiekszy wstyd to isc do proktologa niz psychiatry bo ten drugi nie zaglada w tylek
pozatym kazdy kojazy wizyte u psychiatry z pacjentem ktory musi od razu nocic koszule w zebach
70%spoleczenstwa cierpi na roznego typu zaburzenia psychiczne
Bo trzeba odrozniac zaburzenia od chorob
Pozdro

wolnickee
25-11-10, 15:01
A wiec tak :
wszystkie badania są ok, poza holterem ekg. Ciśnienie dochodziło nawet do 170. Wszystkie badania pozatym ok. (krew, mocz, ekg, eeg, okulista, psycholog, usg klatki piersiowej (serca))
Nadcisnienie odziedziczyłem drogą genetyczną, a kreatyna jeszcze troche je podniosła.
Mam łykac enarenal 1 tabs dziennie. Co do siłowni moge chodzić ale mają to byc jedynie luźne treningi.
Dzisiaj nie dostałem wypisu, bo mieli duzo roboty. Jutro bede miał wypis a z nim pewnie wszystkie wyniki badań i postaram sie je wrzucić.
Oczywiście mam ograniczać sól i zdrowo sie odrzywiac.