Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wypioty chce się przy wyciskaniu

sts
13-11-10, 14:11
witam piszę w sprawie znajomego który ćwiczy od nie dawna przy wyciskaniu wszelkiego typu na płaskiej,skosie bierze go na wymioty co to może być i dla czego jak zaradzić. Posiłek przed treningiem je 1 godź.

wiek 21
waga 82
175 wzrost

hubi1910
13-11-10, 14:30
Miałem podobnie jak on też mi się chciało rzygać przy wszelkiego rodzaju wyciskaniu tylko że u mnie to była zgaga :P brałem jakiś czas ranigast i minęło ;) Może twojego kolegę też dopadał zgaga ;)...

Hermann
13-11-10, 21:40
Sts zapytaj znajomego czy nie miał ostatnio urazu głowy, jakiegoś potłuczenia czy wypadku. Wzrost ciśnienia śródczaszkowego może powodować tego typu sytuacje. Zgaga to co innego raczej rufluks żołądkowy. Jak był potłuczony niech robi badania, mógł mieć wstrząs mózgu i stąd te komplikacje. Jak nie był potłuczony i nie ma innych objawów obniżyć ciężar , nie ćwiczyć z pełnym żołądkiem, nie wiadomo jak wielki ten posiłek. Poobserwować jak sie nie zmieni do lekarza.

sts
13-11-10, 22:12
urazu głowy nie miał ale ma stresującą prace i się stresuje może od tego?.Ja tak miałem na myśl o szkole zawsze.

Micek185
14-11-10, 15:17
jesli ten posiłek pzedtreningowy jest obfity to godzina to za mało minmum 1,5godz przed treningiem,później
druga sprawa ciężary-może za dużo ładuje na sztangę?
po trzecie przerwy między seriami-jesli sa za krotkie trening bedzie zbyt intensywny i efekt bedzie zawsze taki sam
nastepna sprawa być może ma jakieś problemy z żołądkiem?niestrawosć lub inne objawy?

sts
14-11-10, 17:07
posiłek raczej obfity o problemach z żołądkiem nigdy nic nie wiedział raczej nie było. Przerwy jakieś 1,5min.

Micek185
14-11-10, 17:28
to masz odpowiedz,posilek niech je wczesniej min 1,5godz przed tr.i przerwy wydłuzy d minimum 2min