PDA

Zobacz pełną wersję : częstsze podawanie środków o długim okresie działania......

piuras86
06-11-10, 10:43
Mimo że niektóre leki są związkami o długim okresie działania (czyli długo utrzymują się w organizmie)
mają również określony czas najwyższej skuteczności (dają wiekszego kopa)
Np. Cypionat i Enantan Testosteronu osiąga szczyt swojej skuteczności na 5 dni po wstrzyknięciu.
Oznacza to, że najmocniej działanie leku odczujesz właśnie w tym czasie.Później związek
jst nadal aktywny, jednakże jego efektywność zaczyna spadać .......Aby zwalczyć
zjawisko "szczytów" i "dolin" wystepujące przy dozowaniu jednorazowym,sugeruje się podzielenie dawki tygodniowej na \
3 lub 4 mniejsze.To powinno wywołać kilka mini" szczytów"pojawiających sie przez cały tydzień,co ostatecznie
ustabilizuje poziom testosteronu we krwi......

MD 2008r GRUDZIEŃ Autor Dave Polumbo

g-kick
06-11-10, 12:39
ale o co chodzi ?? pytasz czy ta metoda jest ok czy to stwierdzasz ??? kilku szczytów to nie wywoła (bo to niemożliwe) tylko spowoduje mniejsze wahania stężenia.
ps cypio ma szczyt dzien pozniej od enana dniach bo jest dłuzszym estrem. Częste kucie ma jedną poważna wade - powstawanie tanki bliznowatej - wg mnie przy enanie i cypio iniekcja 2 x w tygodniu jest w zupełności wystarczająca.

piuras86
06-11-10, 15:44
Stwierdzam ...... czy enan czy cypio brałem 3x w tyg . lepiej to odczuwam niż bym brał 2x week

2x wygodniej ...ale jak kto uważa ....

Sosna91
06-11-10, 15:53
według mnie nie ma co tak przesadzac i 2x\week wystarczajaco, ale co kto lubi

lg team
07-11-10, 11:36
ogolnie znana metoda, przynajmniej ja zawsze za tym bylem - inj 2-3 w tygodniu jesli chodzi o testosterony,
dd czy bold wystarczy week inj

vold
08-11-10, 08:53
Takie testo jak enant, cypio to 2 razy w tyg całkowicie wystarczają,

bicie enana co dwa dni podobne jest do bicia propa 2 razy dziennie,

wyciągcie wnioski sami :)