Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z ręką

Jacke5
04-11-10, 17:53
Z 1,5 miesiąca temu doznałem kontuzji ręki na skutek uderzenia w gruszkę bokserską ,a raczej jej nie uderzenia bo zamiast w nią walnąłem w blachę. Łapa mnie strasznie bolała ,ale okazało się ,że nie jest złamana. Na początku mocno bolało, teraz już niby ok ale praktycznie nie mogę się podciągać na poręczach i trzymać sztangi i hantelków ( da się ale boli ) gdyż boli mnie w nadgarstku ? Jak mogę rozciągnąć i wzmocnić rękę ????

Hermann
04-11-10, 18:30
W jednym temacie piszesz że trenowałeś aikido 2 lata a w następnym założonym za kilka dni piszesz że trenowałes aikido 5 lat. Kręcisz. Odnośnie ręki to jeżeli sie okazało że nie jest złamana to musiałeś robić prześwietlenie. Skoro robiłes prześwietlenie to zlecic je musiał lekarz on też pewnie zinterpretował wyniki i zalecił dalsze postępowanie. Oczekujesz porady jak rozciągnąć i wzmocnić ręke więc udaj sie do działu trening.

Jacke5
04-11-10, 22:18
Byłem na prześwietleniu lekarz powiedział ,że to nadwyrężenie.

PS Aikido trenowałem 5 lat

Budrys
06-11-10, 13:06
W jednym temacie piszesz że trenowałeś aikido 2 lata a w następnym założonym za kilka dni piszesz że trenowałes aikido 5 lat. Kręcisz.

Jesteś przenikliwy jak detektyw, albo prokurator. Hehe.

Jacke5
-nie wal więcej w gruszke bokserską po pijaku
-zrób RTG nadgarstka jeśli wcześniejsza klisza go nie objęła, albo jest niewyraźna
-jeśli to naciągnięcie masuj maścią Olfen-przeciwzapalna
-po powrocie na siłownie mając jedną łapke słabszą zakładaj na nią paski treningowe, z tym że to pomoże Ci tylko w sile chwytu, ale jeśli to faktycznie nadgarstek to paski mogą go jeszcze bardiej spiepszyć, więc nic nie rób na siłowni dopóki nie uwzględnisz trzech wcześniejszych wskazówek.