PDA

Zobacz pełną wersję : 18lat 186cm wzrostu 60kg potrzebna natychmiastowa pomoc

Garszczok
01-03-07, 01:17
Witam wszystkich

Nie znalazlem nikogo kto by byl w takim stanie jak ja wiec postanowilem zalozyc osobny temat

Mam ogromny problem. Mam 18 lat 186cm wzrostu i tylko 60kg wagi :( Maiłem robiony szereg badań i wszystkie wyszły pozytywnie (czyli nic mi nie dolega z strony zdrowia).
Chce coś z tym zrobic poniewaz jak sami mozecie sobie wyobrazic jestem bardzo szczuply, doszlo do tego ze laski zazdroszcza mi figury a to mnie bardzo boli. chcialem sie was poradzic odnoscie diety, odzywek, suplementacji, wizyt w silowni, planu treningowego. Jestem calkowitym nowicjuszem i noja wiedza jest bardzo mala jezeli nie zerowa :( mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo jestem w stanie krytycznym

Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi, porady itp

Pozdrawiam

k.ubus18
01-03-07, 15:29
Widac ze jestes nowy.

Zapisz sie na silownie cwiczac planem ACT (znajdz w szukajce)
W dziale dieta znajdz odpowiednia dla siebie dietę na masę.

CO do odżywek czy jakich kolwiek suplementów - to CI zaszkodzi, jedynie mozer pomoc jak juz bedziesz musial swoja diete uzupelnic. Teraz sobie mozesz odpuscic.

Naucz sie techniki wykonywania cwiczen(poczytaj troche w necie) i wszystko bedzie szlo gladziudko.

Garszczok
01-03-07, 18:42
w sumie juz zakupilem odzywke ktora mi polecil czlowiek ktory cwiczy kilka lat i ma wlasna silownie.... dzisiaj zaczolem ja brac wedlug jego wskazan... jest to odzywka gigant mega mass opakowanie 7kg 30%bialko 70% wegiel ... jak ja juz zaczolem brac i ja kupilem to przeciez jej nie odstawie;p ale czy np. jak ja biore to mam zaczekac troche z silownia? tzn. 2 tygodnie i dopiero puzniej pujsc czy odrazu mam isc? przepraszam za takie pytania ale sami wiecie ze moja masa nie jest za ciekawa i chce to jak najszybciej zmienic wszystkimi dostepnymi srodkami :) chcialbym przybrac okolo 20kg :)
Sprawdze ten plan ACT
Dzieki za odpowiedz :)

(...)
01-03-07, 19:06
po pierwsze RZADNE odżywki nie dadzą nic bez treningu, po drugie uważam że za wcześnie bieżesz, po trzecie 20kilo masy mięśniowej to KILKA lat pracy, a jak chcesz coś na szybko to zmień dyscyplinę

Garszczok
01-03-07, 19:23
no wedlug mnie to tylko w ten sposob moge przytyc i jednoczesnie miec ladne cialo... ja moge i kilka lat pracowac w sumie zle napisalem raczej to pytanie powinno brzmiec.... jak przyspieszyc maxymanie przybranie masy?.... a wlasnie czy palenie tytoniu przeszkadza? czy nie ma zadnego wplywu?

Razer
04-03-07, 16:13
Garszczok odstaw palenie a przytyjesz ok 10 kg :) Potem idź na siłownie i się wyrobisz.
Pamiętaj, że bez własnej masy ciała będziesz wyglądał śmiesznie po siłowni :) Twoja mięśnie będą suche. PZDR

HashMan
04-03-07, 19:09
moim zdaniem musisz zaczac chodzic na siłownie niezwazając na swoj wygląd, nie przejmuj sie opiniami innych na siłowni bo jak wiadomo niektórzy mogą sie podsmiewywac ale Te koksiki wcale lepiej kiedys nie wyglądali

popierwsze musisz obrac dietę, która pozwoli czy przybrac na masie,
po drugie odżywki, jezeli juz sie na nie decydujesz to ok tylko pamiętaj ze to nie jest tani interes, ten giga mass jest jaknajbardziej wskazany
następną rzeczą o która powinienes zadbac to stawy, przez to ze jestes wysoki i masz niedobory wagi stawy po kilku tygodniach ćwiczen mogą odmówic posłuszenstwa a nikt przecierz nielubi kontuzji. a wiec polecił bym odżywke ultra join therapy w swoim składzie ma wszystko co potrzeba.

po spożyciu tego massa opisz swoje rezultaty,

Garszczok
05-03-07, 14:10
dzieki za odpowiedz :) no wlasnie sie strasznie boje isc na silownie w taki mstanie jakim jestem :( boje sie ze beda sie ze mnie smiac i beda glupie komentarze :(

[ Dodano: 05-03-2007, 13:13 ]
napewno napisz wszystko jak skoncze sesje z ta moja odzywka..... w sumie juz teraz czuje sie lepiej po niej....nie ze zaczolem czus ze tyje czy cos takiego ale jakos lepiej mi jest tak jakby organizm poprawil swoja prace........bede w tym temacie wszystko wypisywac ... jezeli cos sie bedzie zmieniac :)