PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta do oceny/skorygowania

JudoTeam
04-11-10, 09:23
O MNIE :
Waga: 75 kg (nie widać tego po mnie uwierzcie)
Wzrost: 179 cm
Staż treningowy na siłowni : 2,5 miesiąca
Staż treningowy na Judo : 2,5 roku
Budowa ciała : Mezomorfik

DIETA
1.Śniadanie 7.00
Mleko 3,2% + Płatki owsiane błyskawiczne 12 łyżek
2 jajko na miękka

2.Drugie śniadanie w szkole 11.00
Makaron 100g + owoce i orzechy (wszystko w jednym oczywiście)

3.Obiad 15-16 (w zależności o której wrócę ze szkoły)
Kasza gryczana 150g (1,5 torebeczki) + Potrawka z kurczaka(potrawka składa się z piersi kurczaka i warzyw)

4.Kolacja 19.30
Ryż 100g (jedna torebeczka) + Makrela wędzona bądź jakaś inna ryba

PLAN TRENINGOWY
1.PONIEDZIAŁEK : SIŁOWNIA - Klatka + Triceps 17.00

2.WTOREK : JUDO można uznać że nogi i brzuch 17.30

3.ŚRODA : SIŁOWNIA - Plecy + Biceps 17.00

4.CZWARTEK : JUDO 17.30

5.PIĄTEK: SIŁOWNIA - Barki + Kark + Przedramię

6.SOBOTA : SIŁOWNIA : SUPERSERIA - Biceps+Triceps

Proszę o ocenić i podpowiedzi co skorygować jeśli coś trzeba

ht
04-11-10, 10:10
1. malo posilkow. staraj sie jesc co 3 godz.
2. malo bialka w posilkach. (w drugim posilku zero)

JudoTeam
04-11-10, 14:51
Nie mogę jeść więcej posiłków
ponieważ jak wracam ze szkoły o godzinie 15-16 to mam obiad a o godzinie 17.00 - 17.30 mam treningi
a więc nie ma jak wcisnąć tego
a jeśli chodzi o danie drugie to trzeba coś skorygować
jakieś propozycje ?

rafio83
04-11-10, 16:48
Nie mogę jeść więcej posiłków
ponieważ jak wracam ze szkoły o godzinie 15-16 to mam obiad a o godzinie 17.00 - 17.30 mam treningi
a więc nie ma jak wcisnąć tego
Głupoty gadasz kolego, powiedzmy ze do szkoły masz na 8:00(teoretycznie) więc tak
7:00 wstajesz i I posiłek
10:00 II posiłek w szkole
13:00 III posiłek w szkole
16:00 obiad czyli IV posiłek
Po treningu V posiłek
I w zależności jaka przerwa pomiędzy posiłkiem po treningowym a snem możesz przed samym spaniem dać VI posiłek(białko + tłuszcze)
Nie mów ze sie nie da. Ogólnie dieta powyzej jest do dupy, jak ht pisze, poczytaj:

http://www.e-gym.pl/showthread.php?24351-Masa-Chcesz-mie%E6-wielkie-mi%EA%B6nie-Chcesz-by%E6-wielki-Wchod%BC-masujemy-!!!

JudoTeam
04-11-10, 17:17
To ja już nie wiem
Zaproponujcie co zmienic . ja już nie mam sił do tej je*** diet
Układam ja chyba już 5 raz

rafio83
04-11-10, 17:27
To ja już nie wiem

Kolego to dopiero początek a ty juz nie masz sił? Co będzie jak weźmiemy się za twój trening...?
Nikt nie ułoży diety za Ciebie, poczytaj link który Ci dałem, ułóż dietę i wklej ją tu do korekty.

Tyle w temacie...

Giro
04-11-10, 17:42
To ja już nie wiem
Układam ja chyba już 5 raz

http://www.e-gym.pl/showthread.php?29434-Dieta-na-masę-dla-początkujących-(łatwe-obliczenia-!-!-!)

Patriot
04-11-10, 20:40
O MNIE :

2.WTOREK : JUDO można uznać że nogi i brzuch 17.30

6.SOBOTA : SIŁOWNIA : SUPERSERIA - Biceps+Triceps

nie, nie można uznać, że to nogi i brzuch.

pomyśl, czy nie lepiej w sobotę zrobić nogi ? i coś tam walnąć trochę na łapy?
zrozumcie ludzie, że siła chociażby rąk będzie rosła jeśli będziecie robić takie ćwiczenia jak martwy, siady, wiosło
przykład? właśnie przed chwilą wróciłem z treningu, przez 2 miechy nie robiłem na ręce żądnych innych ćwiczeń poza dipsami i podciąganiem podchwytem. Tylko ciężkie siłowe treningi co tydzień +5kg siady/wiosło/martwy
dziś zrobiłem dla odmiany wyjątkowo 3ćw na łapy, supinacja 25kgx6, mlotki 30kg x5 (w osttanich seriach, z zachowaną techniką ostatni ruch trochę 'bujałem' ciałem) i co jakoś siła poszła w górę, bo dwa miechy temu bym nie dał rady. spróbujcie chociaż raz nie katować tych rąk a skupić się na partiach które zajmują 50% naszego ciała i wtedy zobaczycie dopiero jak siła pójdzie

co do diety, poszukaj w podwieszonych, bo przy treningach judo + siłka z taką dietą bardzo łatwo o przetrenowanie. potrzebujesz dużo dużo więcej kcal niż pochłaniasz

seras666
04-11-10, 21:38
nie, nie można uznać, że to nogi i brzuch.

pomyśl, czy nie lepiej w sobotę zrobić nogi ? i coś tam walnąć trochę na łapy?
zrozumcie ludzie, że siła chociażby rąk będzie rosła jeśli będziecie robić takie ćwiczenia jak martwy, siady, wiosło
przykład? właśnie przed chwilą wróciłem z treningu, przez 2 miechy nie robiłem na ręce żądnych innych ćwiczeń poza dipsami i podciąganiem podchwytem. Tylko ciężkie siłowe treningi co tydzień +5kg siady/wiosło/martwy
dziś zrobiłem dla odmiany wyjątkowo 3ćw na łapy, supinacja 25kgx6, mlotki 30kg x5 (w osttanich seriach, z zachowaną techniką ostatni ruch trochę 'bujałem' ciałem) i co jakoś siła poszła w górę, bo dwa miechy temu bym nie dał rady. spróbujcie chociaż raz nie katować tych rąk a skupić się na partiach które zajmują 50% naszego ciała i wtedy zobaczycie dopiero jak siła pójdzie

co do diety, poszukaj w podwieszonych, bo przy treningach judo + siłka z taką dietą bardzo łatwo o przetrenowanie. potrzebujesz dużo dużo więcej kcal niż pochłaniasz

co prawda to prawda ale wytlumacz to takiemu, nie zrozumie dopoki nie zrozumie na sobie wtedy zacznie dzialac.

piuras86
04-11-10, 21:57
do szkoły chodzi i nie ma jak jeśc posiłków ;/ ....... mozesz jeśc nawet co przerwe w mniejszych ilościach ........

ht
05-11-10, 08:11
hehe ja w pracy mam jedna przerwe a jem 2 posilki:) to w szkole nie wiem jaki problem jak masz przerwe co 45min.
1. jaja +platki owsiane
2-5 posilki.wegle (ryz. makaron kasza)+bialko (odzywka bialkowa, mięso)
6.twarog+platki owsiane

tak mniej wiecej ma wygladac twoj rozklad posilkow.

JudoTeam
05-11-10, 14:47
W szkole mogę zjeść jakieś danie np makaron czy ryż z czymś nie ma problemu
no ale nie będę brał do szkoły ziemniaków schabów i nie wiem jeszcze czego
Wiem że muszę pochłaniać dużo kcl około 3000

seras997

Co wytłumacz takiemu
Jakiemu ?? !!
nie mądruj się bo nie znasz sytuacji a się odzywasz ... "wytłumacz takiemu" rozbrajasz mnie !

Micek185
05-11-10, 14:58
panowie spokojnie nie zbaczac z tematu.

Judo:
sniadanie musisz zjeść tak duz e jak tylko dasz rade,po całej nocy jestes jak gabka która chłonie jedzenie,
płatki mleko+gotowane jajka
później weź do szkoły kanapki z wędliną i pomidorem ogórkiem itp
twój makaron,owoce,słonecznik itp co miałes w swojej diecie
obiad
posiłek przed treningowy np jakis shake owoc
potreningwot np rozgotowany ryż,mieso warzywa
kolacja albo twarog,albo brązowy ryż i twoja makrela

jak widzisz da się ułożyc coś na czym bedziesz rósł,w szkole jak w szkole jak casem cie stac to nawet kebaba możesz wciągnąc,hamburgera byle nie być głodnym
po drugie pamiętaj ze w zasadzie najwazniejszym składnikiem w twojej diecie łacząc sztuki walki z siłownią to węglowodany więc zadbaj aby ich było duzo w diecie zebys miał sile na treningi i odpowiednio się regenerował.nastepnie mięcho,dużo mięcha ale to napewno wiesz.
pozdro

Ps,chłopaki!
nie kazdy jest BB nie kazdy ma jak sie dopasowac pod reżim diety dlatego luzy troche nikt tu nie jest pro a drobne wskazówki moga być bardzo przydatne.bez spinek.
pozdro!

JudoTeam
05-11-10, 15:12
No to koledze naprawdę dziękuje..
Z tych kebabów i hamburgerów zrezygnuje bo mam problemy z trądzikiem a więc sobie odpuszczę
no ale dzięki wielkie . wiem już mniej więcej co robić .
A ponosi mnie bo jestem nerwowy . ale okey .

seras666
05-11-10, 16:15
"takiemu" znaczy ze nie jestes pierwszy ktory biadoli nad tym ze nie umie utrzymac diety. meliski sobie zaparz

JudoTeam
06-11-10, 10:22
Meliska nie pomaga
Pomaga tylko ciężki trening ;D
A z skąd wiesz że nie umiem utrzymać diety?
Ja nie umiem jej ułożyć tak aby była dobra

Giro
06-11-10, 11:12
Meliska nie pomaga
Pomaga tylko ciężki trening ;D
A z skąd wiesz że nie umiem utrzymać diety?
Ja nie umiem jej ułożyć tak aby była dobra

Napisz na ile dokładnie kcal ma być ta dieta. Napisz czego nie lubisz jadać... Na wieczór coś Ci wrzuce.

JudoTeam
06-11-10, 16:10
Z tego co mi inni podpowiadali to dziennie około 3000 kcl mam spożywać
Nie ma rzeczy których nie lubię.
Tylko jest taki mały problem że nie mogę jeść codzienni mięsa z piersi kurczaka ponieważ pierś nie jest tania.
Owszem mogę jeść codziennie mięso ale nie cały czas z kurczaka .. np 3 dni z kurczaka 3 dni z wołowiny itd
Śniadanie w sumie jest dobre : 650 ml mleka 15 łyżek owsianki + 2 jajka na miękko + jedna bułka.
Tylko nie wiem co dalej ... posiłek 2 i 3 raczej był by w szkole . a do szkoły wolał bym nie brać obiadów .. owszem mogę wziąć w pojemniku ryż makaron z jakimiś dodatkami .

Patriot
06-11-10, 16:45
wołowina kosztuje 2x tyle co kurczak ;p
kurczak to właśnie jedno z tańszych mięs
ja jem kurczaka i indyka i od czasu do czasu wołowinie, bo to właśnie ona nie jest tania
do szkoły ryż/kasza + mięso + warzywa, to żaden wstyd że się zdrowo odżywiasz, trenujesz to jest właśnie powód do dumy, a znajomi? co że będą się śmiać? pewnie, będzie dla nich sensacja 2-3dni a później będą to mieli w dup*e niech się zajadają swoimi hamburgerami
też pamiętam na początku to była sensacja, a później 3 kolegów jak narazie prosiło o pomoc w ułożeniu diety

RockyBalboa
06-11-10, 16:47
niemusisz tylko kurczaka jesc poproboj tez schabu,poledwicy,tunczyka z puszki ale z tym bez przeszady 2-3 razy w tyg
ja tez np nie lubie meczyc sie z pojemnikami i ryzami to biore 2 duze grahamy z 2 p grubymi kotletami z kurczaka albo schabu i prawie jak czikenburger

JudoTeam
06-11-10, 20:45
Znaczy się przepraszam bardzo
Nie wołowina a chodziło mi o wieprzowinę

rafio83
06-11-10, 22:33
Znaczy się świnka... :) Też jest nice!

JudoTeam
09-11-10, 22:06
Tak więc ja jem najczęściej wieprzowinę . i kurczaka . ale w większości wieprzowinę

JudoTeam
10-11-10, 06:18
Panowie
Jesteście w stanie mi jeszcze pomóc ?