Zobacz pełną wersję : Co po treningu ?
Od dłuższego czasu gdy wracam do domu po treningu ide do sklepu i kupuje kefir/maślanke i przegryzam to bułką jakąś. Czy dobrze robie ? do tej pory była tylko woda i nic więcej. Dodam, że treningi itp są pod wzrost masy.
Jeśli źle to co mogę jeść po treningu o ile moge poki nie dojde do domu ?
slim shady
02-11-10, 10:39
źle robisz
po treningu potrzebujesz białka szybko wchłanialnego, a maślanka/jogurt/twaróg nie są szybko wchłanialne
jeśli masz to wypij odżywkę białkową
Chcę_być_wielki
02-11-10, 10:48
banany banany banany banany banany
tyle że ja nie mam żadnego gainerka i nie używam żadnych odzywek białkowych. Co mogę kupić i wypić w sklepie procz bananow? może coś w stylu Danmleko?
banany banany banany banany banany
a co one dają ? :)
jeśli chcesz naturalne żarcie, dobre będą wafle ryżowe z miodem
jeśli masz możliwość to jakiś isolat z carbo.
RockyBalboa
02-11-10, 17:56
a co banany nie nadaja sie?
ja jem je odrazu po treningu ,20-30 min pozniej normalny posilek
z koleji ponoc uzupelniaja one glikogen w watrobie a nie w miesniach sam juz niewiem
a owoce typu rodzynki?
Jak piłke trenowałem to kazali jeść banany bo coś tam one szybko uzupełniają :) ale wolałbym coś wodnego. Czyli pytam się czy coś w stylu jakiegoś mleka albo coś może być ?
slim shady
03-11-10, 19:55
Lepsze jest zjedzenie miodu/wafli ryżowych + np. pierś z kurczaka
chodzi wam o uzupełnienie glikogenu, jednak zjedzenie banana nam w tym za bardzo nie pomoże, jest to długotrwały proces (18-24 h) lepiej spożyć bezpośrednio źródło białka albo kombinacja białka i węgli a potem solidny posiłek
Pixum napisałem Ci już, że produkty mleczne nie są za dobrym wyborem po treningu, po treningu siłowym musimy dostarczyć odpowiednie aminokwasy aby wykorzystać odpowiedź hormonów
Jak piłke trenowałem to kazali jeść banany bo coś tam one szybko uzupełniają :) ale wolałbym coś wodnego. Czyli pytam się czy coś w stylu jakiegoś mleka albo coś może być ?
tak naprawdę nie ma się co tak bardzo przejmować tym uzupełnianiem glikogenu, bo on się będzie odnawiał przez dłuższy czas, ale ja proponuję po treningu miód/carbo + aminy/isolat/hydrolizat, ale nie żadne tam banany ;p
mefisto888666
04-11-10, 18:35
A co myslicie o polaczeniu wegli prostych(carbo) i monohydratu kreatyny?
Czy lepsze niz carbo plus serwatka?
A moze carbo serwatka i kreatyna w jednym szejku:D?
moim zdaniem po treningu lepiej białko które się szybciej wchłonie 30-45min, serwatka trochę dłużej się wchłania, więc bardziej isolat/hydrolizat
a co do połączenia to czemu nie, niby dużo osób mówi że najpierw krete odczekać i później szejka, ja stosowałem i tak i tak i nie widzę różnicy, więc jak już wolę wszystko razem :)
Rademenes78
08-11-10, 09:40
Po treningu Fizogen Mass Cycle
Rademenes78
08-11-10, 12:55
Następnie węglowodany o wysokim IG
Mastershammer
09-11-10, 18:14
Zjedz sobie porządną garść rodzynek i będzie git.Ale proponuje 50-60grCarbo+40gr białeczka.Ja po treningu piję takiego szejka +5gr krety+5gr Bcaa+5grArgininy.
Rademenes78
10-11-10, 10:37
Zjedz sobie porządną garść rodzynek i będzie git.Ale proponuje 50-60grCarbo+40gr białeczka.Ja po treningu piję takiego szejka +5gr krety+5gr Bcaa+5grArgininy.
Suplemację z kreatyny robisz przez cały rok?
nie chcesz odzywek to daj rozgotowany ryz z porcja miesa.
Mastershammer
11-11-10, 15:04
suplemację z kreatyny robisz przez cały rok?
prawie :):):):):):)
Rademenes78
11-11-10, 20:35
prawie :):):):):):)
Jak tam twoje nerki
Rademenes78
11-11-10, 20:41
I na pewno działa na miarę twoich oczekiwań
bartosz111
12-01-11, 12:17
Witam swoim pierwszym postem.Pytanie mam takie
Zaczynam ćwiczyć przed 9 rano, o 8 jem pierwszy posilek , po silowni pije glukoze zmieszana z woda, i po tym po okolo 25 minutach jem drugi posilek -gotowana piers plus ryz i jakies warzywka , w ktorym momencie wypic bialko i jaka ilosc najlepiej?bialko to blade suplements osiemdziesiatka (tak bynajmniej napisane :) ) pzdr i dzieki za odp z gory
slim shady
12-01-11, 19:33
załóż własny temat
Od razu po treningu węgle proste+odżywka białkowa, po 30-60 minutach normalny pełnowartościowy posiłek z tłuszczami
po 30-60 minutach posiłek z tłuszczami
http://www.yourfalsereality.com/resources/final+retouched.jpg
Nie rozumiem twojego zdziwienia;] Nie tylko ja tak uważam. Węgle proste razem z serwatką uzupełnią straty spowodowane treningiem, także jak najbardziej można polać ryż łyżką oliwy
Nie wiem jakie wy tam łyżeczki w tej polsce pijecie http://forum.animalpak.pl/images/smiles/7.gif, ja jem ok.15gr na posiłek i uważam że w tym posiłku warto odstąpić z tłuszczu na koszt pobudzonego metabolizmu .
bartosz111
12-01-11, 22:36
nie chcialem zasmiecac forum kolejnym pytaniem stad podpiecie sie tutaj, dzieki za odp
Przyznać sie no , kto jeszcze wsuwa tłuszcz po treningu ?
a r g u m e n t y
Jakie masz argumenty aby wywalać tłuszcz z posiłku, szamanego godzinę po treningu?
tłuszcz spowalnia wchłanianie innych składników odzywczych głównie biłka którego po treningu potrzebujesz aby odbudowac uszkodzone podczas treningu mięśnie.
po treningu otwiera się tzw okno anaboliczne kiedy organizm najlepij przyswaja wszelkiego rodzaju pokarm,po co to psuć?
psuć? 15gramami tłuszczu? jak tam chcecie Micek te Bartoszyce to miejscowość położona w okolicach Opola?
dałem ci odpowiedz wyżej po treningu najlepsza opcja są ww proste i szybko wchłanialne białko
węgle uzupełniaja energie a białko odbudowuje uszkodzone włókna mięśniowe.tłuszcz jest ciężko dostępnym źródłem energii(względem ww prostych czy nawet złożonych)więc najlepiej jest go nie dodawac do posiłku po treningowego.
aha raczej nie:)
http://maps.google.pl/maps?q=opole&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Opole&gl=pl&ei=JvYwTdP5KpHDswa-xOH4CQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CBoQ8gEwAA
Troszeczke z innej beczki... Z treningu wracam okolo 9-9.30 wieczorem. Co jesc wowczas? Ile wegli, ile bialka? Waze 87kg i chcialbym deko przytyc. Do tej pory pilem gajnera okolo 60g wegli i 25 gramow bialka po czym zjadalem serek wiejski (jakies kolejne 25g bialka) z jogurtem i jagodami (znow jakies 20g wegli). Biorac pod uwage cala moja diete waga raczej stala niz rosla, moze bardzo powoli rosla. Teraz zmienilem pije troche wiecej gajnera okolo 120 wegli i 50 bialka (zalecana dawka). Ide spac oklo 10.30, czy powininem cos jeszcze jesc czy sam gajner wystarczy? Czy moze wypicie Kazeiny przed snem byloby lepszym pomyslem? Prosze o pomoc, z gory dzieki.
Gainera możesz wypić po treningu ,a przed snem zjadłbym jeszcze twaróg z oliwą.
ja jak trening kończę 20.15-30 to piję białko + carbo/miód 50-80g, a po powrocie zjadam 100g ryżu + 200g mięsa + 150g warzyw + oliwa i tłuszcz nie zalewa
Sam gainer nie dostarczy Ci odpowiednich wartości odżywczych, nie wiem czy masz tendencję do "łapania" tłuszczu, jeśli nie możesz spokojnie wypijać tego szejka po treningowego i po powrocie ok 22.00 zjadać normalny posiłek, trochę z obniżoną ilością ww + mięso i sporo warzyw, a np w nocy jeśli się budzisz wypijać kazeinę (sam osobiście nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale z tego co wiem sporo osób tak robi), a jeśli już się nie budzisz w nocy to nic tam w nocy nie dopijać.
Moim zdaniem sam szejk po treningowy to za mało, normalny posiłek obowiązkowo zjeść trzeba
Budzenie się w nocy po to żeby wypić kazeinę jest bez sensu. Jeśli budzisz się za potrzebą to przy okazji możesz wypić jakiś shake.
Utarło się, że na noc tylko kazeina, równie robrze można zjeść jaja, czy mięso z tłuszczami.
Imo. od razu po treningu serwatka/hydrolizat obowiązkowo, jeśli chodzi o węgle to zależy od celu, 40-60 minut po tren normalny posiłek
Odkopuje .
z MD, George Farah pisze że ODPUSZCZENIE węgli po treningu to większy poziom hormonu wzrostu . A jeśli chcemy podnieść poziom hormonu wzrostu trzeba trzymać sie z dala od wszystkiego co podnosi poziom insuliny . Tym samym nie dochodzimy do maksymalnego stanu anabolicznego jeśli ładujemy węgle odrazu po tr .
Dlatego podczas redukcji wyrzuca się potreningowe węgle proste. Insulina zresztą też jest hormonem anabolicznym czyż nie?
HGH bez insy na wiele się nie zda. Insa jest bardzo ważnym hormonem anabolicznym. Pomijam już ,że po spożyciu białek też się ją stymuluję. Podczas redukcji nie trzeba wywalać węgli prostych,ale można wszystko zależy od danej redukcji i samej osoby ją stosującej.
Mi teraz kończy się carbo i planuję jeść rozgotowany biały ryż + 1-2plasterki ananasa dla smaku i białko. Zawsze szło carbo+białko dlatego chcę zmienić, będzie ok,nie?
dexterinio
01-06-11, 19:42
zamiast ananasa lepszy banan - wiecej potasu ma