PDA

Zobacz pełną wersję : dieta do sprawdzenia

RockyBalboa
31-10-10, 11:53
jako ze waga ciagle rosnie postanowilem dodawac do kazdego posilku tluszcze zeby te kalorie podbic
tylko niewiem czy troche warzyw nie za malo, ogolnie to wyglada tak:
1.200g owsianki 4 jaja ,magnez+b6
2.buła razowa z dwoma plastrami schabu pieczonego ok 100g+lisc salaty plaster pomidora+2 kapsulki galomega
3.buła razowa z dwoma plastrami schabu pieczonego ok 100g+lisc salaty plaster pomidora+2 kapsulki galomega
4.200g makaronu + 250g kurczaka\schabu + kilka brokolow,lyzka oleju lnianego - przedtreningowy
trening-w trakcie pije wode z cytryna i 200g miodu, a jak nie ma miodu to przed i po treningu 100g rodzynek
5.worek ryzu brazowego+250g kurczaka/schabu + pomidor
6.300g wiejskiego 2 lyzki stolowe lnianego
cos zmienic,dodac?

luo
31-10-10, 12:07
Dobrze Cię zrozumiałem? Rośniesz i chcesz jeszcze podbić kalorycznosc tłuszczami, w jakim celu?
Tłuszcze możesz dorzucac do wszystkich posiłków oprócz przed i potreningowego.
Magnez daj po treningu, ewentualnie przed snem.
Jeśli chodzi o warzywa to pewnie i tak nie będziesz jadł tych samych codziennie, staraj się je urozmaicać. Ja bym też trochę więcej ich dorzucił

RockyBalboa
31-10-10, 12:11
zle sie wyrazilem, nie rosne, tylko roslem, teraz juz jest coraz wolniej a prwie wohole,chyba dlatego ze nic do tej pory nie zmienialem a zapotrzebowanie roslo,tluszcze pilem tylko na noc,wiec teraz dobrze by bylo gdby bym dodawal je do wszystkich,nie zawsze udaje mi sie diete trzymac codziennie idealnie w 100% czasem wypadnie mi jakis posilek albo wpadnie jakis snikers albo dwa ogolnie coraz ciezej myslalem nawet zeby wlaczyc 7 posilek ale to juz nie dal bym rady za wolny metabolimz

luo
31-10-10, 13:17
Tak myślałem:) ale wolałem się upewnić.
Tłuszcze daj do wszystkich oprócz przed i potrengowego.
Nawet przy tych 4 jajach na śniadanie 1-2 łyżki oliwy możesz pić.
W 2 i 3 posiłku duże są te bułki? Możesz je smarowac masłem orzechowym czy nawet polewac po rozkrojonej bułce oliwą. Możesz też brać ze sobą do pracy/szkoły pestki, orzechy

RockyBalboa
31-10-10, 13:39
ok do sniadania dodam olej,bulki sa spore,zawsze tylko takie wybieram w szkole najwygodniej mi sie je je,ryz jak kiedys przynioslem to oczywiscie zostal porozrzucany po calej klasie,w szkole biore kapsulki z oleju rybiego wiec tu juz jest ok, teraz troche z innej beczki czy mieso mielone nadaje sie na masie?super mi smakuje z makaronem i nie jest drogie

Pero
31-10-10, 16:03
Zależy jakie kupujesz to mielone, jeśli takie już zmielone w opakowaniu to bym odradzał, idziesz do działu mięsnego i prosisz, żeby zmielili Ci tyle i tyle, takiego, a takiego mięsa.Czerwone mięso na masie bardzo dobra sprawa.

RockyBalboa
01-11-10, 11:26
wieprzowo wolowe, 16zl\kg swiezo mielone oczywiscie na miejscu tylko nigdzie nie moge znalesc tabeli wartosci dla niego

ht
01-11-10, 12:55
jesli waga stoi w miejscu to nalezaloby podbic kalorycznosc. dobre tluszcze do tego nadaja sie super:) daj oliwe z oliwek lub olej z perstek winogron. i obserwuj. czy masa idzie do gory jak z tkanka tluszczowa itp. pozdrawiam

luo
01-11-10, 13:51
Takie świeżo zmielone jest ok, bo widzisz co kupujesz. Karkówki czy odtłuszczonej łopatki wieprzowej też nie musisz sobie odmawiać. Przecież tłuszcze zwierzęce raz na jakiś czas również są dla nas potrzebne.

breku
01-11-10, 18:21
hmm teraz jest spadek temperatury co powoduje że nam jest zimno... analogicznie biorąc organizm bedzie próbował zwalczyc zimno poprzez przyspieszenie metabolizmu i spalanie takanki tłuszczowej. Aby nasz bilans był dodatni należy podnies poziom tłuszczy..
A tak na chłopski rozum, karkówka,wieprzowinka,schabowy... do tego witaminy i możesz cisnąć do przodu ; ]

ht
01-11-10, 21:22
ja bym stawial na zdrowe tluszcze: omega, olej z pestek winogron. oliwa z oliwek. mct.