PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego forum schodzi powoli na psy...

Budrys
26-10-10, 19:24
Z naszego forum robi się jarmark. Ludzie zamiast czytać, pytać i doradzać, coraz bardziej lubują się w przepychankach słownych, negowaniu innych i olewniu tego co na forum wartościowe. Nie wiem co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, ale pewne jest że Dinozaur, albo hardworkOUT których wielu już nie kojarzy odeszli z tego forum bynajmniej nie dlatego że zrezygnowali z amatorskiej kulturystyki... Może więc zastanówmy się wszyscy co jest nie tak?

1. W dziale Zdrowie nie ma od miesięcy moderatora. Wielo-akapitowe posty które mogłyby kandydować do zajebistych referatów o zdrowiu (jak np. post "skolioza") po otrzymaniu 2 sogów i 3 komentarzy, nie podwieszone znikają i gubią się w gąszczu głupich pytanek.

2. Dlaczego gość o tak dużej wiedzy jak Dinozaur znika z forum wraz ze wszystkimi swoimi postami? No zadowolony to on chyba pod koniec swego pobytu na forum nie był... a może wqurwiły go ciągłe przegadywanki , wypowiedzi "pod publike" byleby wtrącić swoje trzy grosze i zarobić soga od głupszych niż sam autor

3. Co się dzieje z modami, a właściwie jednym jedynym do którego mam zastrzeżenia. Molder Dist. Prócz paru dobrych wypowiedzi cwaniakuje jak mało kto, OK, nie jestem tu subiektywny bo zaczepiał np. mnie wyjeżdzając z takim tekstem: cytat " to wytłumacz co to jest "rzeźbienie"
a co to jest redukcja

jak nie wyjaśnisz masz bana, ok? "
( http://www.e-gym.pl/showthread.php?30096-Aminokwasy&p=384105#post384105)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie mówie że jest ekstremalnie źle, dział testy odżywek albo nasze relacje gromadzą wielu ludzi którzy mają coś mądrego do powiedzenia, ale nawet tam znajdą się tacy którzy chcąc wcisnąć swoje 3 grosze z chęcią zburzą dobry klimat, a chyba nie o to chodzi na forum, prawda??

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jedyne co mi przychodzi do głowy to propozycja by nie robić z forum koszu na zużyte podpaski. Jeżeli komuś ktoś się nie podoba niech wyśle mu priva, maila, napisze przez GG. Na forum robi się spektakl pod tytułem "BO JA mam racje, wy nie" i okej, pod warunkiem że umie się coś sensownie zaargumentować i przyznać rację jeśli się okaże że jej się nie ma... Takie moje zdanie. Zamiast zasady "nie ważne co-byleby się wypowiedzieć" wprowadzmy co poniektórzy zasade "wypowiadam się jeśli faktycznie coś wiem i wnosze do tematu" a jestem pewien że żaden inny dobry user już nie opuści forum kasując swoje posty

Giro
26-10-10, 19:51
Dinozaur zrezygnował z niewiadomych przyczyn... a hardworkOUT okazał się internetowym znawcą...

Budrys
26-10-10, 19:55
tak z niewiadomych przyczyn, ale ośmielam się wnioskować że coś go chyba troszkę wkurzyło skoro tak dobre posty wykasował... A hardworkOUT ???? nie wiem o czym mówisz... On miał 16 lat stażu gdy ja dwa lata temu wchodziłem na forum... Jego posty nadal są w dziale trening. Przeczytaj np. "chudzielcy a plany na mase" ale może ja czegoś nie wiem...

fallenursus
26-10-10, 19:59
Czekaj..jak to bylo...aa juz pamietam:)
Chciales na sile udowodnic ze inhibit e dziala calkiem inaczej n.iz ci tlumaczyli bo tak napisal producent. Wiec wedlog twojego rozumowania tez nie powinienes sie wypowiadac:)

Budrys
26-10-10, 20:16
właśnie-bo tak napisał producent. A ja pisząc miałem to opakowanie w ręku, więc wybacz żebym negował słowa producenta które miałem przed oczyma (!!) a traktował jak wyrocznie słowa Moldera który, hehe, nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek ten inhibit stosował, ale darł się w niebogłosy żeby nie robić badań na poziom testosteronu bo inhibit w tym kierunku nie działa.

Poza tym sam zachęcałeś wcześniej do takich badań, (oczywiście rozumiem że tylko dla podpuchy), bo przecież nie dlatego że ci się poglądy zmieniły ;)

Ewentualny dalszy ciąg rozmowy przenieś na priv, nie spamuj tu prosze cie, bo nie o to w tym wątku chodzi...

Giro
26-10-10, 21:11
ale może ja czegoś nie wiem...

wiele rzeczy nie wiecie i tak już pozostanie ;)

ale dobrze że założyłeś ten temat, jest afera - jest zabawa :)

fallenursus
26-10-10, 21:41
Zaden ai nie podwyza testo.
Jak nie wiesz dlaczego to pubmed

luo
26-10-10, 23:42
Już sama nazwa inhibit (od inhibition) wskazuje że prepatat powoduje opóźnienie/zatrzymanie pewnej reakcji/procesu w organizmie.

No ale nie o tym jest ten
temat.

Bycie modem działu zdrowie to też jest pewna odpowiedzialność, za ludzi którym się pomaga. Do tego jak wspomniałeś te docinki, próby udowadniania, że jest się ''lepszym'', posty/rady (bezsensowne, do tego nie raz niebezpieczne) tylko po to aby dostać soga, sprawiają że osoba(y) które mogłyby by kandydować na to stanowisko po prostu nie chcą się narażać na tego typu sytuacje i ja to w pełni rozumiem. Chociaż przydałby się ktoś kto by trzymał tam ''porządek''.
Zdrowie jak i doping to śliskie tematy, więc są potrzebni kompetentni ludzie. Na szczęście jest Vold, Fallen, Lg więc doping się trzyma.

Wspomniałeś o moim artykule, nie było by go gdyby nie właśnie osoby które mnie nakierowały. Ja tylko to wszystko zebrałem do kupy.

Prawdą jest, że na forum robi się dziwna atmosfera, ale czy tylko na naszym? Coraz więcej jest dzieciaków które są coś udowodnić, tylko komu? Coraz częściej widzi się posty 13-14 letnich chłopaków zaczynających targać złom, którzy do tego wogóle nie reagują na żadne rady tylko zakładają kolejne bezsensowne tematy, typu ułóżcie dietę. Gdy nie dostają jej na tacy jest wielki płacz, a potem piszą głupoty i prowokują. Starsi też nie są gorsi.
Gdy wywiąże się jakąś ciekawa polemika (np odnośnie wit C na przeziębienie w relacji Moldera) i nikt nie wtrąci swoich trzech groszy wszystko jest w porządku.

Wystarczy szanować się nawzajem. Przecież po to jest forum żeby każdy mógł się czegoś od siebie nauczyć, tym bardziej, że na naszym forum jest sporo osób mających obszerna wiedzę.
Dziękuję, dobranoc
Luo

da.niel
27-10-10, 08:17
Ja nie widzę, żeby forum schodziło na psy, raczej wy.

luo
27-10-10, 11:11
Ja nie widzę, żeby forum schodziło na psy, raczej wy.

O takie zachowania mi właśnie chodziło:)

da.niel
27-10-10, 13:04
Nie sory, ale to przez was forum schodzi na psy. Rozumiem jeden chciał kogoś zbanować, to ok. Mnie nie obchodzi wasze hejterskie życie na forum, jestem tu bo mam potrzebę.

Fehu
27-10-10, 13:32
A ja się zastanawiam dlaczego Budrys ma bana?
ktoś może to mi wytłumaczyć?

flutebox
27-10-10, 13:34
Budrys przejdzie Ci, tak jak kiedyś i mnie przeszło... dojrzejesz i będziesz mieć większy dystans do życia :) to tylko forum, nie warto się stresować. Jakiś czas temu sobie to uświadomiłem :) Pozdrawiam i nie miałem tu na celu urazić Twoją osobę jeśli by Ci to przyszło do głowy.
P.S Z tego co pamiętam to hardworkout podszywał się pod kogoś, nie swoje zdjęcia wstawiał itp. ale nie pamiętam już co tam dokładnie z nim było.

http://www.e-gym.pl/showthread.php?30096-Aminokwasy/page3 co do bana Budrysa tu masz odpowiedź

fallenursus
27-10-10, 13:46
Tymczasowe sluszne wakacje.

Za bardzo czasami popuszczane jest co niektorym.

Fehu
27-10-10, 16:57
Dzięki ;)
już wiem o co kaman ;)
więc koleżka niech odpocznie ;)

KowalX
27-10-10, 17:30
Po co kogoś banujecie skoro nikogo nie obrażał (chyba ,że nie przeczytałem)? Nie każdy z każdym musi się we wszystkim zgadzać :]

Giro
27-10-10, 17:51
Obraził Moldera

Sosna91
27-10-10, 18:23
zawsze mnie bawią Wasze forumowe problemy, nie macie innych zajeć? w tym czasie juz torbe ryżu byście zjedli. Na forach nie udowodnice swojej racji, bo jak to kiedyś ktos powiedział: "racja jest jak du.pa każdy ma swoją" wiec do konsensusu nie dojdziecie nigdy a takie roztrząsanie prowadzi do powstawania konfliktów między kabelkami.

1.znasz odpowiedz na pytanie autora tematu, bądz wiesz jak mu pomóc to piszesz, ktoś ma inne zdanie również je pisze, jeśli wymiana zdań jest na jakimś poziomie to okej, jesli dochodząć przepychanki słowne to po prostu powinno sie zamknąć temat a dalej niech sobie rozmawiaja na PW jak ich to dowartościowuje.

2. podobna sprawa jak ktos zada proste pytanie na które było 1000ce tematów. Jeśli chcesz to mu odpowiadasz a nie piszesz "użyj wyszukiwarki, było!!!" w tym czasie juz bys napisal mu odpowiedz ... Wiadomo przeciez ze było, odpowiedzi na 99% pytan można znaleść na google. to można by całkeim pozamykać forum bo po co. ktoś wejdzie wyszuka i znajdzie, wszystko zostało powiedziane, a przeciez nie na tym to polega.

takie moje spostrzeżenia i ide gotować ryż.

trzymajcie się cieplutko ;]

Sosna91
27-10-10, 20:23
Nie lubie ryżu.. ;(

ch czy ż ? ;>