PDA

Zobacz pełną wersję : Bolące palce-praca

sts
24-10-10, 14:48
A więc tak jak mówiłem pracuję na produkcji 8 godź dziennie wycinam gumowe maty nożyczkami i od ich trzymania w pozycji zgięte palce potem tak mnie bolą że na drugi dzień nie mogę ich wyprostować a potem znowu zgiąć to masakra chodzi głównie o 3 palce od strony zewnętrznej reki macie jakieś maści czy coś jak sobie z tym radzić bo to mi w treningu przeszkadza jak mam złapać sztangę.A w nocy same mi się zginają a potem rano problem aby je wyprostować.

sts
24-10-10, 19:02
j.w....

Hermann
24-10-10, 19:28
Typowe objawy dla schorzenia które dotyka wspinaczy. Znajdż jakis serwis wspinaczkowy i poczytaj znajdziesz sporo rad. Ja z tego co pamiętam to leczenie świeżych przykurczów polega ba ćwiczeniach rozciągających, masażach, jeśli jest obrzęk niesteroidowe leki przeciwzapalne, przez pierwsze 3 dni chłodzić lodem, powinno przynosić ulge potem maść rozgrzewająca.Zmień coś przy tych nożycach, może jakieś rękawiczki, pokombinuj.Wspinacze mają większy czas odpoczynku, Ty pracujesz kilka dni w tygodniu.

Budrys
24-10-10, 22:10
Nie do końca wiem czy szukasz porady na bolące palce i pomysł jak sobie poradzić z bólem, czy też jak wobec tego przeprowadzać treningi...
Pewnie jedno i drugie więc-Hermann odpowiedział na pierwsze. Ja na drugie: to masakrycznie proste-stosuj haki bądz paski treningowe. Dasz odpocząć palcom... Już Ci o tym mówiłem za pierwszym razem... Paski treningowe rzecz trwała, przydatna, koszt 20 zł. Haki nieco droższe

sts
25-10-10, 21:18
Typowe objawy dla schorzenia które dotyka wspinaczy. Znajdż jakis serwis wspinaczkowy i poczytaj znajdziesz sporo rad. Ja z tego co pamiętam to leczenie świeżych przykurczów polega ba ćwiczeniach rozciągających, masażach, jeśli jest obrzęk niesteroidowe leki przeciwzapalne, przez pierwsze 3 dni chłodzić lodem, powinno przynosić ulge potem maść rozgrzewająca.Zmień coś przy tych nożycach, może jakieś rękawiczki, pokombinuj.Wspinacze mają większy czas odpoczynku, Ty pracujesz kilka dni w tygodniu.
dokładnie o to chodzi dzięki