Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś dobrego na stres Persen?

sts
19-10-10, 09:09
Nie wiem brał ktoś persen czy coś podobnego bo tak mnie ta praca wku... że aż nic mi się później nie chce masakra a to sie odbija na apetycie a raczej jego braku.

ana0609
19-10-10, 09:31
Persen jest łagodnym , ziołowym preparatem uspakajającym . Kiedyś go stosowałam i jest skuteczny przy mało nasilonym stresie . Warto brać systematycznie magnez , on także łagodzi skutki stresu .

KowalX
19-10-10, 10:39
Lepiej się uspokój ;) Po co i to to nie wiem.

Hermann
19-10-10, 11:51
Valerin Forte 15 tabletek ok 12 zł
Nervomix 60 tabletek ok 15 zł
Persen 40 tabletek ok 15 zł
Persen Forte 20 tabletek ok 15 zł
Relamax B6 30 tabletek ok 8zł
Wszystkie działają uspokajająco, wyciszą Cie ale nie wylecza problemu. Po prostu taka pomoc dorażna aby nie stosować mocniejszych leków.Musisz odpocząć i może zmienić cos w swoim życiu bo skoro praca tak Cie wkurza to może doprowadzic do poważniejszych schorzeń, nerwicy albo nawet depresji. Przeczytaj zawsze ulotke, nie nadużywaj i przemyśl moją sugestie.Pozdrawiam

Rokr91
19-10-10, 13:12
Hydroksyzyna... mocno daje w kość, ale tylko na receptę.

Budrys
19-10-10, 14:39
Ja brałem persen forte przed zdawkami na prawo jazdy...

...i oblałem ;)

...nie no żartuje, fakt faktem oblałem ale bynajmniej nie dlatego że mnie otumanił. Natomiast nerwy troche uspokoił, ważne: takie łagodne leki bez recepty najlepiej zażywać już na jakiś czas przed przewidzianym stresem. (ja persena forte wziąłem już na sen, a później ranem przed zdawkami)

Budrys
19-10-10, 14:42
Musisz odpocząć i może zmienić cos w swoim życiu bo skoro praca tak Cie wkurza to może doprowadzic do poważniejszych schorzeń, nerwicy albo nawet depresji. P
DOKŁADNIE! a poza tym stres to zwiększone wydzielanie kortyzolu-hormonu stresu, odpowiedzialnego m,in. za rozpad tkanki mięśniowej. (Katabolizm...)