PDA

Zobacz pełną wersję : Duzy skok wagi

Bekon0708
27-02-07, 20:49
Witam serdecznie, jestem nowym forumowiczem.

Piszę do Was bo mam dość spory problem, który trwa mniej więcej od 6 miesięcy. Wcześniej moja waga była całkiem przyzwoita, gdyż przy wzroście 170cm oraz wieku 20 lat ważyłem 65kg. Od ponad roku ćwiczę regularnie na siłowni. Mój trening określiłbym jako ogólnorozwojowy, choć od pewnego czasu (właśnie te 6 miesięcy) zacząłem kombinować z masą. Niestety w moim przypadku skończyło się to dość marnie. Przytyło mi się do 72kg przez ten okres lecz niestety nie jest to tylko przyrost mięśni a tłuszczu. Mam teraz spory problem, gdyż nie wiem jak zacząć się odżywiać i jakie ćwiczenia wykonywać oraz ewentualnie jaką suplementację prowadzić by zgubić nadmiar tłuszczu przy jednoczesnym zachowaniu mięśni. W sumie włożyłem w to wiele ciężkich godzin pracy, więc szkoda by mi było teraz to zaprzepaścić. Najważniejsze to dla mnie w rozsądny sposób zgubić ten nadmiar tłuszczu. Do tej pory prowadziłem suplementację z białka serwatkowego 70g dziennie.

Mam nadzieję, że ktoś będzie umiał mi pomóc bo bardzo mi a tym zależy. Ewentualnie może znajdzie się również jakaś dobra osoba i pomoże mi skonstruować dietę czy to bezpośrednio na forum czy już na priv... Myślałem, że sobie dam radę z tym sam, lecz ludzki organizm jest nieco bardziej zawiłą maszyną.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich!

Bekon0708

Raskus
27-02-07, 22:26
lecz niestety nie jest to tylko przyrost mięśni a tłuszczu to normalne.

Mam teraz spory problem, gdyż nie wiem jak zacząć się odżywiać i jakie ćwiczenia wykonywać oraz ewentualnie jaką suplementację prowadzić by zgubić nadmiar tłuszczu przy jednoczesnym zachowaniu mięśni.

To zrobisz podczas rzeźby, wszystkom asz pod kontrolą. Na tmy poelgatrening na masie, tyć i tyć, masa tłuszczowa również niestety.

Nic nie zaprzepascisz, wszystko jest do jasnej anielki OK! :D

Mam nadzieję, że ktoś będzie umiał mi pomóc bo bardzo mi a tym zależy.
Nikt Ci nie pomoże, nie ma takiej potrzeby :wink:

Trening na mase polega na tym, aby byl przyrost miesni, a diete wzbogaca sie o ok 500kcal wiecej niz ma sie wlasne zapotrzebowanie dzienne, co tez powoduje przybycie tkanki miesniowej, zalezy to oczywiscie od rodzaju budowy ciala ;)

Bekon0708
28-02-07, 00:00
to moze bedziesz mi umial powiedziec, jaki teraz powinienem podjac krok? :) Bo troche sie w tym wszystkim pogubilem. Wychodzi brak jakiegokolwiek doswiadczenia i moje - typowe - lamerstwo :)

Raskus
28-02-07, 08:22
Bekon0708, ćwicz dalej tak jak ćwiczysz. Kiedyś zrobisz rzeźbe i zzrzucisz ten tluszcz odkrywajac ta tknake miesniowa<Yes>.

pkmh
28-02-07, 08:35
Robi sie ciepło to możesz zacząć jakies aeroby (plywanie, bieganie, rower) oczywiście bez przesady narazie moze raz w tygodniu, mi też troche tłuszczu przybyło i mam zamiar zaczac biegac, pytalem sie juz na forum i raz lub dwa razy w tyg. napewno nie zaszkodzi..pozdro

Bekon0708
28-02-07, 18:27
tak, ale powinienem chyba rowniez zmienic nieco sposob odzywiania, czy dobrze rozumiem? Powinienem ustalic sobie diete z nieco ujemnym bilansem kalorycznym tak? Zredukowac weglowodane i tluszcze a spozywac wiecej bialka, tak? Czy cos zle wyczytalem...

Pozdro
Bekon