Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Doradzcie mi !

adam2270
08-10-10, 11:50
Witam. jestem nowy i zielony proszę o nie robienie sobie jaj lub traktowanie mojego posta niepoważnie

mam 195 cm i 92 kg nie jest to super dużo ale mam otłuszczony tors i chciałbym tego się pozbyć lub jakoś to wyrzeźbić

Kupiłem sobie ławeczkę Marbo home l/marbo-home-lawka-regulowana-prosta-skosna-i1248080440.html jest ona skośna oraz prosta
i mam pytanie czy jest sens kupienia hantli ? jakie ćwiczenia polecacie ?

jakieś wskazówki co do robienia brzuszków ?

a co z tą 6 vadera ? czy razem z brzuszkami to robić czy to dobre?

oczywiście oprócz brzuszków zaczynam biegać raz w tygodniu (troche zimno) oraz chodzę na platformę wibracyjną którą kupiła sobie moja mama (firma powrx koszt około 13 tys. )

czy to wszystko razem z normalnym jedzeniem da rezultaty ?

czy muszę przejść na dietę ? czy jakieś substancje na zbijanie tłuszczu ? czy to jakaś ściema ?

*kiedyś chodziłem na siłkę lecz mam zbyt daleko i poprostu jak widzę samych miesniaków to mi trochę wstyd :)

Pumbas
08-10-10, 13:09
Wyjebałeś w błoto siano na tę ławkę - idź na siłownię!!!
Ci mięśniacy Cię nie zgwałcą, oni tylko żartują żebyś się nie schylał po mydło.
Są oni nawet pomocni, bo mają taką funkcję, że mogą Cię asekurować/podać sztangę.

Na samej ławeczce nie zrobisz żadnej formy!!!
Potrzebujesz sprzętu! Minimum żeby ćwiczyć to byś musiał dokupić hantle, gryf ze stojakami + obciążenie.
Coś tam wtedy poćwiczysz, ale prawda taka że obecne na siłowni atlasy i maszyny są błogosławieństwem, dla którego warto jeździć nawet w największa nawałnicę śnieżną,
przez mroźną noc, jadąc nawet i godzinę.

a6w zapomnij, za trudny trening na brzuch, zacznij od zwykłych ćwiczeń jak np. wznosy nóg, spięcia itd. (poszukaj różnych ćw. brzucha na google) w seriach, lub zabierz się za abs II od poziomu A lub I. (też poszukaj na google o ABSie II).

Musiałbyś wrzucić fotkę, żeby określić czy warto zrzucać ten tłuszcz. Obstawiam że nie ma najmniejszego sensu i powinieneś wchodzić na masówkę.
Bieganie raz w tygodniu!? nawet na masie wskazane jest np. 3 razy w tyg. po 30 minut żeby rozruszać metabolizm, a Ty mówisz o 1x/tyg i jakiejś redukcji?

Dieta jest najważniejsza, musisz na nią przejść. poczytaj na tym forum masa artykułów, poszukaj na google.
Subs. do zabijania tłuszczu? tłuszcz jako wartosć odżywcza jest Twoim największym przyjacielem i ani się waż jej kurwa zabijać!
Jeśli mówisz o tkance tłuszczowej, to co myślisz że wsuniesz magiczny kalafior który daje -5cm w pasie?

Dałem Ci trochę rad, ale konkretów to musisz poszukać sam, wtedy się najwięcej nauczysz. powodzenia.

flutebox
08-10-10, 13:28
ja np. ćwiczę w siłowni piwnicznej bo takową sobie zrobiłem ale potrzeba do tego odpowiednią ilość ciężarów, hantli, gryfów, stojaków itd., mam jeszcze wyciąg do sufitu, kierownice do ściany na której można ćwiczyć brzuch, klatę, triceps i praktycznie wszystko z firmy Marbo i nie uważam, że chodząc na siłkę publiczną byłbym większym koksem niż na swojej suszarnianej :)
Skompletuj sprzęt i możesz ćwiczyć, tylko warto znaleźć sobie kolegę, który będzie asekurował i przy okazji uprawiał razem z Tobą ten sport.

Pumbas
08-10-10, 13:36
przy okazji uprawiał razem z Tobą ten sport.
ciągle masz na myśli kulturystykę? :D

adam, z czasem odczujesz braki suwnic, wyciągu poziomego, masy róznych uchwytów do tych wyciągów blabla, jasne że można sobie poradzić we własnej siłowni, tylko po co, skorą są publiczne.
No jak znajdzie się kolega to przynajmniej będzie Ci miał kto sztange do francuskiego leżąc podać itd.

Badboy1322
08-10-10, 17:21
Nikt raczej temu nie zaprzeczy że domowa siłownia to nie to samo co publiczna, na publicznej przy okazji dowiesz się od ludzi co i jak w praktyce ;p

xxmłodyxx
08-10-10, 17:53
adam nie ma sie czego wstydzic, nie kazdy był odrazu "duzy"...w domu tez da sie cwcziyc wystarczy ławka stojaki sztangai hantle...wszystkie podstawowe cwiczenia dasz rade na tym zrobic i napewno zbudujesz na tym nie byle jaką mase....:D

Muskuł1
08-10-10, 18:39
Idz na siłkę i ćwicz nie przejmuj się innymi i jak wyglądają poćwiczysz bedziesz wyglądał lepiej a tak swoją drogą to dziwna atmosfera na tej siłce jest.
Jeżeli chodzi o brzuszli to spkojnie co drugi dzien mozez robić po 100 rano i wieczorem albo a6w razem to za dużo musisz wybrać bieganie ok nie zaszkodzi.

Pioter1994
08-10-10, 19:53
Jeżeli chodzi o brzuszli to spkojnie co drugi dzien mozez robić po 100 rano

OMG po co jak nic mu to nie da?

Pumbas
08-10-10, 21:23
COŚ da. Tylko można by uzyskać więcej z lepszym treningiem, ale to jeszcze poczytać trzeba...
Albo zapytać trenera na siłowni - to jest ten plus publicznych :d