PDA

Zobacz pełną wersję : *** Jak? ***

dirtyhaus
06-10-10, 21:56
Witam, mam lat 18, wzrost 188, waga 85. Ćwiczę od ponad miesiąca, wiem że to krótko ale kiedyś trzeba zaczać. Co dzień biegam lub skacze na skaknace po 30min, ćwiczę na własnej siłowni po 1h dziennie. Od czasu treningu piję wyłącznie wodę mineralną niegazowaną. Nie jem słodyczy. Stosuje odżywki ThermoFatBurner. Jem posiłki 4-5 razy na dzień. Staram sie spożywać jak najwięcej białka.
Moim celem jest abym schudł do 80kg oraz spalanie przy tym tkanki tłuszczowej. Od czasu treningu schudłem około 4kg.
1) Czy jak schudłem te 4kg to mogłem stracić tkankę mięśniową pomimo że ćwiczę wszystkie partie ciała?
2) Czy polecacie jakieś inne odżywki na redukcję tkanki tłuszczowej?
3) Jak mam sie pozbyć tkanki tłuszczowej? Czy mam zostawiać tak jak jest czyli codzienne treningi. Co mam wprowadzic do diety w razie czego?
4) Gdzie mogę sprawdzić ile mam % tkanki tłuszczowej?
Wiem że rezultaty przychodzą z czasem, lecz bym chciał rozwiać wątpliwości na początku. Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam jeżeli popełniłem błędy.

slim shady
07-10-10, 00:07
1) Czy jak schudłem te 4kg to mogłem stracić tkankę mięśniową pomimo że ćwiczę wszystkie partie ciała?Oczywiście, że mogłeś, ale jak do tej pory nie ćwiczyłeś to nie miałeś za bardzo co stracić, mogło polecieć dużo wody

2) Czy polecacie jakieś inne odżywki na redukcję tkanki tłuszczowej?
dobra dieta wystarczy
możesz pić 3 x na dzień łyżkę octu jabłkowego ze szklanką wody do posiłku
możesz pić z 1-1,5 l zielonej herbaty na dzień
możesz przed treningiem i bieganiem wypić mocną kawe z imbirem i cynamonem

3) Jak mam sie pozbyć tkanki tłuszczowej? Czy mam zostawiać tak jak jest czyli codzienne treningi. Co mam wprowadzic do diety w razie czego?
Jesteś początkujący, nie trenowałbym codziennie.
Wystarczy że na siłownie pójdziesz 3 razy w tygodniu (np. poniedziałek środa, piątek)
A trening aerobowy (między innymi bieganie) rób na poczatku 3-4 razy w tygodniu po 30 -40 minut, potem zwiększ ilość razy w tygodniu, i potem wydłużaj czas trwania, dla urozmaicenia możesz jeździć na rowerze, pływać, boksować, grać w piłkę

4) Gdzie mogę sprawdzić ile mam % tkanki tłuszczowej?
Wiem że rezultaty przychodzą z czasem, lecz bym chciał rozwiać wątpliwości na początku. Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam jeżeli popełniłem błędy.

http://www.linear-software.com/online.html

hans87
07-10-10, 08:26
tak jak Slim sądzę ze trening 3-4 razy w tyg. w zupełności wystarczy. Jak bedziesz cwiczył codziennie to szybko sie znużysz i zniechęcisz, bo umysł zacznie sie buntowac.
Dodatkowo tez polecam urozmaicać trening biegając, pływając, boksując, rozciągając sie. Z autopsji wiem, że podnoszenie wyłacznie ciezarów bardzo zamula człowieka i zmniejsza wydolnosc i gibkosc. Dlatego trzeba uprawiac rozne dyscypliny, ale te 3-4 dni tez trzeba cwiczyc na silce. pozdro

Pioter1994
07-10-10, 18:23
Dzięki za linka Slim !

dirtyhaus
07-10-10, 21:37
'' Jeżeli ilość spożywanych węglowodanów jest na niższym poziomie wówczas organizm nasz spala nadmiar tłuszczu jako źródło energii. Rekompensujemy to oczywiście większą ilością białka. Co się dzieje w momencie, gdy zmniejszymy ilość spożywanych węglowodanów ? A mianowicie organizm nasz poszukuje alternatywnego źródła energii. Najbardziej dostępna jest wówczas glukoza zmagazynowana w mięśniach (w formie glikogenu). W konsekwencji mniejszej podaży węglowodanów organizm nasz energię będzie czerpał z ciężko wypracowanych mięśni (białek mięśniowych). Dlatego tak ważne jest tu większe spożycie białka, co oczywiście uzależnione jest wagą ciała. Co się dzieje, gdy spożywamy więcej białka ? Odpowiedź jest bardzo prosta. Organizm zacznie przetwarzać na energię spożywane białko, oszczędzając w ten sposób nasze mięśnie.''

Jest to cytat z jednego z arytykułów. Czyli chodzi o to aby jeść więcej białka wtedy mięśnie nie będą spalane podczas gdy zabraknie wędlowodanów? Jeżeli tak to możecie mi polecić jakieś odżywki? A co będzie gdy będe spożywał więcej białka niż ustawa przewiduje? Są jakieś skutki uboczne nadmiaru białka?
Z góry dziękuje za odpowiedz.