PDA

Zobacz pełną wersję : 17-latek szuka paru kilo.

Alunir
03-10-10, 22:26
Witam was. Szukam pomocy w przybraniu na masie,mam 17lat 175cm wzrostu i waze marne 55kg, wyborazacie sobie moj wyglad? Nie jeden z was moglby obiec moj biceps jedna reka a obwod mojej klatki piersiowej jest mniej wiecej taki jak waszego bicepsa. Jestem sportowcem tzn. od 3-4 lat trenuje pilke nozna, treningi mam 3-5 razy tygodniowo+mecz w weekendy. Juz od dawana myslalem zeby powiekszyc swoja mase lecz teraz biore sie za to na powaznie. Od nastepnego tygodnia zaczynam systematycznie chodzic na silownie tzn. 3 razy w tygodniu, wiadomo moje obciazenia na poczatek beda bardzo male (boje sie wysmiania mnie na tej silowni) ale po trupach do celu. I tu prosze was o duza ilosc rad co robic aby zwiekszyc mase ale w postaci miesni a nie tluszczu. Nie korzystam z zadej diety i raczej ciezko bedzie w pelni z niej korzystac (moze w jakims stopniu tak) gdyz sam nie mam czasu na gotowanie(szkola,nauka,trening,+ teraz silownia) a moi rodzice tez nie sa non stop w domu i chcialbym zarzywac jakies odrzywki. Jestem laikiem w tych sprawach wiec chce znac wasze zdanie i licze na pomoc, jakies konkretne nazwy linki itp.
Chcialbym zeby nie przekraczalo to kwoty 100 zl ale takze zeby na troszke czasu starczylo.
Do tej pory ogladalem sie za takimi odrzywkami:
XXXXX [edit by MolderDist]

czy to to czego potrzebuje czy tylko strata pieniedzy ktora kompletnie nie przyniesie zadnych korzysci

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

Przeczytalem ze na poczatku nie warto brac zadnych odzywek poniewaz nie zastapi nam to diety. Co wy o tym sadzicie ?A co z gainerami ?? Czy moglby mi ktos powiedziec jakich posikow (konkretne dania) spozywac wiecej a czego raczej unikac??

mtm
03-10-10, 22:46
Jak już szuka to niech poszuka w tematach podwieszonych , tam powinien coś znaleźć .

fallenursus
03-10-10, 22:53
http://www.e-gym.pl/showthread.php?29462-NIE-WIESZ-JAKIE-WYBRA%C6-OD%AFYWKI-DLA-SIEBIE-Wejd%BC-wype%B3nij-ankiete-a-my-je-dobierzemy!

Alunir
03-10-10, 23:06
Nie szukam firmy ktora pomoze mi wybrac jakis produkt ze swojej oferty tylko chce zasiegnac opini uzytkownikow i ludzi ktorzy nie beda mieli korzysci z tego ze cos poleca a poleca to z wlasnego doswiadczenia i dobroczynnosci

slim shady
03-10-10, 23:09
zainteresuj się dietą, bo bez niej suplementy nic Ci nie dadzą

MolderDist
03-10-10, 23:20
nie podajemy linki do innych sklepów nie związanych z forum!