Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jajka a przygotowanie



Pioter1994
03-10-10, 21:35
Może ten temat był już kiedyś, ale i tak napiszę w czym leży problem.

Ostatnio zaczęło mnie zastanawiać czy sposób przygotowania jajka wpływa na jego składniki odżywcze. Np: czy jajko sadzone ma mniej składników odżywczych niż gotowane?

Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

mtm
03-10-10, 22:01
Myślę, że wartość spadków ilości białka przy obróbce termicznej nie powinna spędzać ci snu z powiek .

fallenursus
03-10-10, 23:14
ja go zaraz termicznie obrobie jak nie uzyje wyszukiwarki

LeBron23LBJ
04-10-10, 14:10
Ja mam w to wyłożone. Jem na różne sposoby. Kulturyści zazwyczaj smażą na patelni razem ze słynnymi plackami. Ja jem smażone, gotowane na miękko, twardo(razem z razowym chlebkiem i trochę majonezu MNIAM). Tylko nie surowe ; -