Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : chwilowy brak czucia w stopie?

D3
03-10-10, 19:38
Dzisiaj robiłem nogi w całości i zauważyłem już któryś raz z kolei, że kiedy robię dwugłowy uda, a dokładniej zginianie na siedząco to przy większym ciężarze tracę "czucie" w lewej stopie na czas robienia tego ćwiczenia. Możliwe to jest? Wałek uciska mi jakiś nerw?

Hermann
03-10-10, 21:34
Tak to jest mozliwe. Za czucie w stopie odpowiadaja trzy nerwy;strzałkowy, piszczelowy i kulszowy, tyle tyko,że kazdy z nich odpowiada za troche inny obszar.Strzałkowy czucie na grzbiecie i bocznej stronie stopy, piszczelowy - podeszwa i kulszowy zaburzenie czucia w tylnej powierzchni uda, tylnej i bocznej powierzchni podudzia i cała stope. Według mnie wałek powoduje ucisk na nerw kulszowy przez co następuje chwilowy niedowład stopy. Sądze że powinienes troche pokombinować z ustawieniem pozycji przyrządu na którym ćwiczysz. Koledzy którzy trenuja sporty walki w których stosuje sie dżwignie z pewnościa wiedza o co chodzi.Pokombinuj, może podłóż cos aby zminimalizować ucisk i nie denerwuj sie , sądze że to nic poważnego.Gdybyś miał popękane naczynia na łydkach, żylaki, problemy krążeniowe wtedy należy zrobić odpowiednie badania ale nigdy nie wspominałes o takich problemach, więc wydaje mi sie że jest to problem typowo natury niedostosowania sprzętu do Twojej budowy. Poeksperymentuj i nie martw sie.Pozdrawiam.

D3
03-10-10, 21:56
Dzięki wielkie Hermann. Żylaki niestety na nogach mam, to chyba rodzinne chociaż nie wiem. Dziwi mnie to, że ten problem mam wyłącznie w lewym udzie i praktycznie w sytuacji kiedy wchodzę na maksymalny ciężar. Spróbuję tak jak mówisz z jakimś miękkim przedmiotem podłożonym pod tę łydkę. Z góry dzięki!

fallenursus
03-10-10, 23:40
przestan sie opierdalac, i rob mc na prostych:)

D3
04-10-10, 14:56
przestan sie opierdalac, i rob mc na prostych:)

Ja tu na poważnie!

kubaCK
04-10-10, 17:42
amputacja!

fallenursus
04-10-10, 18:23
Ja tezna powaznie
Jak mnie dupa boli to na niej nie siedze.
Zmien cwiczenie na inne.

xxmłodyxx
08-10-10, 18:06
Wałek uciska mi jakiś nerw?

o Ty msamym pomyslałem...ale nie jestem pewien