PDA

Zobacz pełną wersję : mój cykl

malolat78
28-09-10, 13:16
witam Panow, bedzie to moj 3 cykl na mase, mam w planie kupic cm3 2x180cap, max XXL 4000g + tauryna 200cap. Czy uwazacie ze jest to rozsadny wybór? waga 73 kg

DaN322
28-09-10, 16:24
Taurynę wywal, zamiast jabłczana weź mono.

Globi
28-09-10, 19:25
Taurynę wywal a wrzuć jakieś aminokwasy :) np : Bcaa Xtra :) . Tak jak kolega wyżej :) Daj mono !

malolat78
28-09-10, 21:22
3 cykl i dalej mono ??;> cm3 nie jest mocniejsze? moim głownym celem jest masa, dzisiaj myslalem tez troche nad tym aby rozpaczac gainera tego mass XXL, pozniej z 2 tygodnie przerwy i zaczac dalej gainera razem z tą kreatyną (planowany cykl jakies 6 tygodni). Globi-slyszalem ze BCAA nie jest polecane razem z odzywka białkową (w tym przypadku gainer), a skoro nie TAURYNA i jesli wykluczycie BCAA to co dolozyc juz na cykl ? Aminokwasy ?

DaN322
28-09-10, 22:11
cm3 nie jest mocniejsze?

Nie jest. Ogólnie na Twoim miejscu (o ile nie jesteś zatłuszczony) wziąłbym gaina+bcaa+glutamina, zależy jak z kasą leci. Zdaję sobie sprawę, że i tak zaraz wpadnie tu ktoś, dla którego cykl=kreta/stack+coś i mnie zjedzie ;)

malolat78
29-09-10, 16:28
czyli widze ze zdania sa podzielone. A co myslicie o takiej opcji - zalezy mi najbardziej na masie wiec moze by tak poleciec na gainerze jakis miesiac, odpoczac z tydzien i rozpoczac cykl BCAA + kreatyna + gainer (ewentualnie białko jesli zobacze po sobie ze bedzie lepsze, bo jestem dopiero swiezo po przerwie wiec im pozniej cykl tym w sumie lepiej). I jeszcze jedno pytanie by nie zakladac bez sensu nowego, mysle basen dolozyc jeden dzien w tygodniu - pozytywny przy masowaniu ? basen wliczac jako dzien treningowy? Nagradzam sogami i z góry dziekuje.

DaN322
29-09-10, 16:47
Basen pozytywnie ogólnie (zdrówko, kondycja, kręgosłup). Nie licz jako DT.
Suple spoko, ale mi osobiście byłoby szkoda kasy na gaina samego na początku, lepiej przez ten czas pojedz sobie dobrze.

Voice666
29-09-10, 18:55
Ja tam tauryne zawsze mam rozrobiona podczas treningu i popijam kiedys na ergo byl fajny artykol na temat tauryny.

m@bi
29-09-10, 21:06
Jak najbardziej basen piłka jakaś, bieganie itp ogólnie ruch nadaje się przy masie :) Wręcz wskazane :) Ja na twoim miejscu bym wziął jabłczan z aminoo. W

malolat78
29-09-10, 22:00
A to ciekawe, ja z kolei przy masowaniu staralem sie unikac wlasnie ruchu, staralem sie zrobic "mulem", nawet zwolnienie z wf-u sobie zalatwilem bo stwierdzilem ze po co mam tracic kalorie (wprawdze nie bylo to glowna przyczyna nie cwiczenia w szkole ale min).A co do pozadnego jedzenia zamiast gainera to wlasnie w tym caly problem ze zabiegany strasznie jestem,a zywieniowo to zalezny jestem w wiekszej czesci od rodzicow bo z nimi mieszkam,wielkie dzieki za wszystkie rady i oczywiscie leca sogi.

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

- jeszcze jedno pytanie. BCAA nie nalezy bezposrednio z odzywka bialkową przyjmowac. (w tym przyadpku gainer), Wiec tak- gainera lykam sobie bezposrednio po treningu, wiec poczekac sobie jak cos z 10 minut i lykac BCAA??? Moim zdaniem jeden na jedno wyjdzie bo itak sie spotkają w zolądku ? To takie moje proste myslenie, moge sie mylic

malolat78
30-09-10, 14:56
Pamietam rok temu pod koniec cyklu bolal mnie zoladek, kupic jakies oslonki czy cos? clomid ?

Voice666
30-09-10, 16:03
Oslonki? na krete?

malolat78
30-09-10, 21:29
nie oslonki, zle to nazwalem. Poprostu odczuwalem w organizmie te plastikowe tapsty....

Voice666
30-09-10, 22:49
Luzik, sa hardcore'owcy, ktorzy to sciagaja

DaN322
02-10-10, 19:57
żelatynowe tabsy :P Nie pamiętam gdzie, ale czytałem, że nie są zbyt korzystne dla żołądka (chyba, nie pamiętam gdzie czytałem, więc nie chcę przekłamać)
@małolat: Kupuj w proszku ;P