Zobacz pełną wersję : Dieta do sprawdzenia redukcja 80 kg
Witam.
To jest moja Dieta redukcyjna 80 kg
ŚNIADANIE 7:00
Płatki owsiane 70g
Jaja kurze całe 1 całe
Białko jaja kurzego 250g
Białko wpc 80% 50g
Mleko zaw. 3,2% tłuszczu 150 ml
POSIŁEK 9:00
Makaron razowy 50 g
Morszczuk 150 g
Orzechy arachidowe 20 g
Sałata zielona50 g
POSIŁEK PRZED TRENINGOWY (na 60-75 minut przed treningiem)
Ryż brązowy 50g
Pierś kurczaka 200 g
Brokuły 50g
15 MINUT PO TRENINGU
Białko wpc 80% 50g
Mleko zaw.3,2% tłuszczu 150 ml
POSIŁEK PO TRENINGOWY (na 40-60 minut po treningu)
Ryz paraboliczny 50g
Pierś Kurczaka 200g
Pomidor 50 g
W MIĘDZYCZASIE
Ser twarogowy chudy 250 g
Cukier 10 g
NA 30 MINUT PRZED SNEM
Białko wpc 80% 50g
Białko 427 g
Tłuszcze 64 g
Węglowodany 236 g
3228 kcal na redukcję przy 80 kg ? Skąd ty tą dietę wziąłeś ? Ponad 5 g białka na kg masy ciała ? Lecisz na jakiejś bombie ?
a "Cukier 10 g" to po co?
do smaku żeby trochę słodkie było
to jak chcesz słodkie to kup sobie słodzik w aptece, cukry proste odpadają o takiej porze tym bardziej na redukcji
Po treningu jak rozpuszczasz to białko to z wodą, a nie z mlekiem.
Używaj lepiej mleka z niższą zawartością tłuszczu, jak już koniecznie chcesz to chociaż 2% [i tylko mi nie mów, że bez smaku ono bo tu nie o smak chodzi]
Nie wiem jesz coś koło 3200 kcal, nie wiem nie znam twojego trybu życia może to i na redukcję tobie, obserwuj.
A białko to chyba jakieś nieporozumienie, bo Ci wychodzi ponad 5g na kilogram masy... chłopie max do 3g co przy takiej diecie i tak będzie za dużo.
Ja jak na redukcji miałem 55g węgli to szamałem 2,9g białka na kilogram.
Jak na śniadanie uważasz, że musisz pić tą proteine to skoro jesz i tak jaja to białko wypij odrazu po przebudzeniu (rozrobione z wodą), i zabieraj się za robienie śniadania. Chociaż ja bym wyrzucił te białko w ogóle z tego śniadania bo ono do niczego niepotrzebne i tak masz jego za dużo. W tym posiłku, który nazywasz międzyczasem, tez to mleko wywal, dodaj zdrowe tłuszcze. Tak samo w po treningowym dodaj łyżkę zdrowych tłuszczy. Podbijesz kaloryczność z tłuszczy to obetnij trochę z węgli (a najlepiej z białka ;))
Tłuszcze po treningu ? Niezbyt dobry pomysł.
ilość białka w śniadaniu mnie zabiła
to nie piszcie że was zabiła ilość białka tylko napiszcie o ile zmniejszyć po to wstawiłem ta dietę żebyście pomogli mi nieco zmienić
2,5-3g na kg masy ciała będzie dobrze.
A czemu nie może być 4g lub 5g na kg masy?? bo organizm takiej ilości białka nie przyswaja??? to udowodnijcie ze nie przyswaja
i chyba w diecie redukcyjnej chodzi o to żeby było jak najwięcej białka.
zbyt duza ilosc bialka obciaza watrobe. z tego co pamietam to rowniez jest zamieniana w glikogen w organizmie. tak ze szkoda kasy. daj na 3g i bedzie ok.
Spoko wal i po 10g na kg mc, zobaczymy po jakim czasie nerki ci wysiądą. Po 5g ludzie na konkretnej bombie walą.
chodź jutro do mnie na kibel to ci udowodnie
ŚNIADANIE
Płatki owsiane 100g
Białko jaja kurzego 3 białka
Mleko zaw. 2,o% tłuszczu 150ml
Banan 1 banan
POSIŁEK
Morszczuk świeży 150g
Orzechy włoskie 20g
Pomidor 1 pomidor
Ogórek 1 ogórek
POSIŁEK PRZED TRENINGOWY (na 60-75 minut przed treningiem)
Ryż brązowy 100g
Mięso z piersi kurczaka 200g
Brokuły 100g
POSIŁEK PO TRENINGOWY (na 40-60 minut po treningu)
Białko wpc 80% 50g
Mleko zaw. 2,o% tłuszczu 150ml
Ryż paraboliczny 100g
II POSIŁEK
Wieprzowina schab 150g
Oliwa z oliwek 10ml
Brokuły 100g
Ogórek 1 ogórek
NA 30 MINUT PRZED SNEM
Ser twarogowy chudy 250g
Oliwa z oliwek 10 ml
Białko 276 g
Tłuszcze 75 g
Węglowodany 302 g
Białko 3,45 g na Kg.
Tłuszcze 0,9 g na Kg.
Węglowodany 3,75 g na Kg.
ta dieta lepsza???
za mało białka w śniadaniu. 25g z czego tylko nieco ponad połowa to pełnowartościowe.
a nie lepiej dowalić więcej jajek ? poco truć się prochem jak można naturalne żarcie
słuchaj to już indywidualna kwestia. ja osobiście jak robię na 7 rano, to nie jestem w stanie nic w siebie za bardzo wepchać więc jem owsiankę z odżywką albo jakąś kanapkę i odżywkę. czaaaaaaaaaaasem kanapkę z łososiem czy kurą/tuńczykiem. jaj wówczas nie jem bo mam na śniadaniu na kantynie w pracy jajeczka. dobrze, że na rano robię nieczęsto
to dodać tylko więcej jajek do śniadania i wszystko będzie dobrze czy coś jeszcze zmienić??