PDA

Zobacz pełną wersję : dieta + spalacz

thomas1709
26-09-10, 21:08
Witam. Jestem tutaj nowym użytkownikiem.
Mam 23 lata 184 cm wzrostu i waże 108 kg, moje pytanie brzmi: jaką dietę byście mogli doradzić ? zaznaczam przy tym że zakupiłem sobie Thermo speed extreme i niewiem czy dawkowanie 2X1 jest odpowiednie czy tez można zwiększy. chciałbym ogólnie schudnąć na wadzę do ok 90 kg. dziękuję za dobre rady pozdrawiam Tomek

Giro
26-09-10, 21:46
Oblicz swoje zapotrzebowanie na kcal i zobacz w podwieszonych tematach.

Patriot
27-09-10, 13:44
to czy masz spalacz czy nie, nie zmienia w żadnym stopniu diety. Tak samo czy zwiększyć tego nikt nie wie musisz sprawdzić jak na ciebie działa, ale radzę zacząć od zalecanych dawek. Po drugie ważysz dosyć dużo i przy takiej wadze musisz wiedzieć że spalacze aż takie super nie są, bo zapewne i tak masz nadciśnienie. Musisz wiedzieć tylko jedno, że jak będziesz brał więcej tego spalacza to wcale szybciej nie schudniesz.

thomas1709
27-09-10, 14:52
hmm a jaką dietę mógłbyś polecić na spalanie ? bo przeglądałem trochę i jest i dość dużo i ciężko się zdecydować

---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

aha no i obliczyłem moje zapotrzebowanie na energie z oto takiego wzoru : (10 x masa ciała) + (6,25 X wzrost w cm) - (5 x wiek) - 161 niewiem czy to jest poprawny wzór.
moje zapotrzebowanie wykazało 1954