Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dieta

strongwolf
23-09-10, 20:20
czesc wam waze 65 kg (wiem ze to mało) i mam takie pytanie czy jedzac tylko białko masa moze pojsc do gory nie chodzi mi o wykluczenie wegli tylko tylko o ich zmiejszenie np zeby białka było nawet do 3 g na kg a wegli carbo przed i po treningu ok 100 g i do tego brałbym jakies porzadne białko i kreatyne . Ja poprostu nie dam rady zjesc tylu ww na dzien ile jest potzrebne do diety a z białkiem to wyglada troche lepiej i jakby mogł ktos napisac jak do tego miałybysie tłuszcze

sts
23-09-10, 20:27
nie da rady na samym białku.

szycha77
23-09-10, 22:50
czesc wam waze 65 kg (wiem ze to mało) i mam takie pytanie czy jedzac tylko białko masa moze pojsc do gory nie chodzi mi o wykluczenie wegli tylko tylko o ich zmiejszenie np zeby białka było nawet do 3 g na kg a wegli carbo przed i po treningu ok 100 g i do tego brałbym jakies porzadne białko i kreatyne . Ja poprostu nie dam rady zjesc tylu ww na dzien ile jest potzrebne do diety a z białkiem to wyglada troche lepiej i jakby mogł ktos napisac jak do tego miałybysie tłuszcze
Mięśnie muszą mieć z czego rosnąć, tak samo jak mózg...

strongwolf
24-09-10, 18:29
no ok dzieki a teraz drugie pytanie czy np jesli bym wypił 4 razy carbo co dałoby mi ze 200 g ww to tak jakbym wszamał 2 woreczki ryzu? i jeszcze jedno mozecie mi napisac co musze jesc i wjakich ilosciach zeby choc tej masy troche przybyło> Nie chodzi mi tu o sucha mase złozona z wegli i białka tylko taka zeby poprostu waga poszła do gory to chya chodzi o "tłuszczowa" z gory dzieki za odp

sts
24-09-10, 18:36
no ok dzieki a teraz drugie pytanie czy np jesli bym wypił 4 razy carbo co dałoby mi ze 200 g ww to tak jakbym wszamał 2 woreczki ryzu? i jeszcze jedno mozecie mi napisac co musze jesc i wjakich ilosciach zeby choc tej masy troche przybyło> Nie chodzi mi tu o sucha mase złozona z wegli i białka tylko taka zeby poprostu waga poszła do gory to chya chodzi o "tłuszczowa" z gory dzieki za odp
4* carbo to za mało musiałbyś 8 razy wypić :) a tego nie radzę chcesz wagę do góry nie koniecznie masową jedź kebaby, pizze ogólnie dużo kaloryczne posiłki oczywiście+ białko jedź jakieś 3000+kcal a zobaczysz może pare kg niekoniecznie masy.
to taka drastyczna opcja

szycha77
24-09-10, 22:45
http://www.e-gym.pl/showthread.php?67-Kilka-przyk%B3adowych-diet-na-mase
Wybierz którąś bo kombinujesz jak koń pod górę.

strongwolf
25-09-10, 12:49
o wiec tak wstaje o 4 do roboty i nie mam czasu na jakis konkretny posiłek wiec jem płatki +mleko w robocie serek wiejski i całego tunczyka w kanapkach przychodze to na obiad jest czesto jakies mieso i ziemniaki przed treningiem woreczek ryzu i na koniec jeszcze jajka . Z supli to tak carbox2 i białko dokupie jeszcze gainera z vitalmaxa i po obliczeniu tego wszystkiego wychodzi ponad 150 g białka i około 400 ww . Tylko niewiem czy robie dobrze jedzac to wszystko osobno bo ja poprostu tak mam ze nie moge duzo jesc niekiedy to potrafie o 3 posiłkach wytrzymac cały dzien

Patriot
25-09-10, 16:30
musisz rozdzielić na 6 posiłków dziennie i z czasem zwiększać ilości jedzenia jesli nie dasz rady jesc tak duzo. Powoli organizm przyzywczajac do zwiększania porcji, załóżmy dasz rade zjesc 50g ryzu to tyle jesz po tygodniu zwiekszysz o 10g itd az dojdziesz do odpowiednich ilosci. Nigdy nie sie nie objadaj i nie wpychaj w siebie na siłe nie wiadomo jakich porcji byleby zjeśc te 100g, jesli jestes "pelny" po 60 to nie pchaj na sile reszte bo to nie jest dobre dla organizmu. Uwież, że jak powoli będziesz przyzywczajać organizm do wiekszych porcji to w końcu będziesz jadł tyle co musisz i masa ruszy ;)
a tłuszczowej masy nie radze Ci robić, bo później będziesz miał problem co z nią zrobić ;) zbudować tłuszczową to nic trudnego, ale sztuką jest zbudowanie masy lepszej jakości (nawet nie mówię tutaj o 100% czystym mięchu)

strongwolf
25-09-10, 17:04
no ok ale co do tych moich posiłkow mogłyby one zostac?

szycha77
25-09-10, 20:19
Rozpisz porządnie co jesz i o której godz oraz ile gram. Wujkowie z forum lukną i ocenią, no!

Patriot
25-09-10, 20:34
dokładnie, bo to że napisałeś że jesz ziemniaki i mięso to nic nie daje

strongwolf
26-09-10, 11:49
4- płątki 60 g i 250 ml mleka
9 robota- serek wiejski 200g i chlep razowy całym tunczykiem
11 druga przerwa dokanczam kanapki
15 dom to co mama ugotuje
po obiedzie moge zjesc jeszcze raz płatki
przed treningiem ryz 100g i carbo
po treeningu carbo
40 min po t odzywka białkowa
i na noc jeszcze zjem jakies jajka

---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

jak juz mowiłem nie obawiam sie tłuszczu wiec dokupie do tego jeszcze gainera

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

ww płatki 90ww
chleb razowy 100ww
ryz 70ww
carbo 100ww
gainer 50ww
razem 410

białko
mleko 16
serek w 22
tunczyk 25
chleb 12
ryz 7
jaja 24
białko (delicius whey protein) 45g
gainer(vitalmax gainer 2) 20g
razem 171

rafio83
26-09-10, 12:19
4- płątki 60 g i 250 ml mleka
9 robota- serek wiejski 200g i chlep razowy całym tunczykiem co to za tunczyk cały świeży smażony,gotowany czy pucha?
11 druga przerwa dokanczam kanapki ??? nic nie dokańczaj tu ma być drugi pełnowartościowy posiłek
15 dom to co mama ugotuje poproś mamę zeby starała sie gotować pod ciebie
po obiedzie moge zjesc jeszcze raz płatki
przed treningiem ryz 100g i carbo
po treeningu carbo
40 min po t odzywka białkowa
i na noc jeszcze zjem jakies jajka

---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

jak juz mowiłem nie obawiam sie tłuszczu wiec dokupie do tego jeszcze gainera

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

ww płatki 90ww
chleb razowy 100ww
ryz 70ww
carbo 100ww
gainer 50ww
razem 410

białko
mleko 16
serek w 22
tunczyk 25
chleb 12
ryz 7
jaja 24
białko (delicius whey protein) 45g
gainer(vitalmax gainer 2) 20g
razem 171

Dieta (jezeli mozna to tak nazwać) zjebana totalnie... Ogarnij sie chłopie poczytaj tematy podwieszone w dziale dieta i powróć...

sts
26-09-10, 14:00
przed treningiem ryz 100g i carbo-niema sensu węgle+węgle

yaro09
26-09-10, 14:38
słuchajcie macie moze takie tabele CO KIEDY JEŚĆ?
tabele albo jakies artykuły, najlepiej cos takiego gdzie podane są poszczególne godziny lub pory dnia i konkretne produkty, ktore powinno sie jesc wlasnie w tych godzinach.

strongwolf
26-09-10, 15:33
to prosze was przestawcie mi to jakos tylko to z rana musi zostac

szycha77
26-09-10, 15:45
to prosze was przestawcie mi to jakos tylko to z rana musi zostac
Człowieku podałem ci link z dietami a ty jeszcze kombinujesz!!! Wybierz którąś i nie zawracaj dupy!