Zobacz pełną wersję : angina a sraczka
RockyBalboa
22-09-10, 21:03
obecnie przechodze przez lekka angine,biore antybiotyk, po kazdym posilku mam srake, niewiem z czym to sie wiaze byc moze jakies zaburzenia flory bakteryjnej w jelitach, moze jakis probiotyk kupic?
Kup Lakcid albo Lacidofil. W aptece bez recepty kosztuje grosze. Przy antybiotykach konieczna osłona.
moim zdaniem jeśli w ulotce antybiotyku nie jest zabronione spożywać nabiału... kupiłbym sobie jogurty naturalne np. firmy Danone, które zawierają w sobie żywe kultury bakterii zamiast faszerować się kolejną chemią...
2 jogurciki dziennie i gra muzyka
P.S Jeśli ktoś nie ma problemów z żołądkiem itd. to bez osłon się obejdzie...
Leki które podałem jako przykład probiotyku stosowanego w antybiotykoterapii to wyselekcjonowane szczepy bakterii a więc nie żadna syntetyczna chemia. Według definicji World Healt Organisation /WHO/ probiotyki to żywe drobnoustroje które podawane w odpowiednich dawkach wywieraja efekt zdrowotny. Przyjmowanie ich pozbawione jest jakichkolwiek cech niepożądanych. Moja rada; zawsze w leczeniu antybiotykami stosować probiotyki.Nie brać ich razem z lekiem tylko ok 2 - 3 godziny po. Brak osłon w wielu przypadkach wywołuje nieprzyjemne komplikacje jelitowe z grzybicą włącznie.