Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Karate

KwasiK
16-09-10, 16:11
Witam!!! Mam możliwość trenowania karate, chciałbym wiedzieć czy warto trenować karate. Moi koledzy strasznie się naśmiewali z tej sztuki walki i mówili że widzieli jak koleś trenujący 5lat karate dostał od zwykłego przeciętniaka. Twierdzą że to się wcale nie przydaje i mówię tutaj o karate pełno kontaktowym.

Gangsta Latino
16-09-10, 16:23
Taa pewnie ten co trenował 5 lat karate wklepał im, a oni ze złości z niego jadą, bo w ryja mu dać nie dają

Sosna91
16-09-10, 17:01
karate nie jest sztuką na ulice, to zależy w jakim celu chcesz uczęszczać na nie, nie kązdy chodząć na SW ma w głowie to zeby pozniej nakopac jakiemus przeciętniakowi.

lepsze to niż siedzenie w domu, rozciagniesz sie, nogami nauczysz sie machać, jedynie wydawanie ciosów rękami jest dla mnie komiczne i malo efektywne.

Someone
16-09-10, 17:25
To niech z nim wyskoczą Ci Twoi koledzy to się zdziwią :).
Sam naśmiewałem sie z karateków dopóki nie tłukłem się z jednym z nich na sparingu. 3 lata trenował a mimo to nogami radził sobie zajebiście, z łapami już słabiej ale też korpus ładnie obić potrafią. Mimo, że sam stójke ogarniam to miałem straaszne problemy zeby chronić tułow. No ale wiadomo, parterowcami nie są, wiec obalałem i tam już dusiłem czy punktowałem od razu.
Pamiętaj, nie liczy się styl tylko zawodnik !!!

KwasiK
18-09-10, 12:15
Nie chodzi mi o to żeby jakimś przeciętniakom nakopać. Tylko właśnie zdziwiło mnie to że z tego co oni mówili to ta sztuka walki nic nie daję w sensie że nawet jakby mnie ktoś zaczepiał czy zaatakował to bym nie dał rady.

BoloYeung
18-09-10, 12:45
Karate nie przydaje się zbytnio na ulice są dużo bardziej przydatne SW , ale jeśli Cie to kręci i podoba to sie zapisz wszystko zależy od gustu i upodobań

grochos
21-09-10, 23:34
trenowalem kyokushin, tu nie chodzi tylko o napierda*** sie na pale... tu chodzi tez o szacunek dla rywala dla starszych, wspolzawodnictwo itd. przecietniak z mma i przecietniak z karate to pojedynek jedno stronny dla tego pierwszego.

Mimo to karate to wyzszy level, kontemplacja w terenie, KATA, cala procedura przeprowadzania treningu, przysiega DO-JO...

wybor nalezy do Ciebie

PS. znam kolesi ktorzy byli tak twardzi ze po dwoch treningach karate dawali rade ludzia co trenowali judo 10 lat, ale znam tez osoby trenujace 5 lat karate dostajace wpieprz od swoich zon i lecacy z tym na komende (mowie serrio)... to zalezy od czlowieka...

KowalX
22-09-10, 00:24
Karate nie przydaje się zbytnio na ulice są dużo bardziej przydatne SW , ale jeśli Cie to kręci i podoba to sie zapisz wszystko zależy od gustu i upodobań
Idź na kyokushin ,albo coś o to sie przekonasz ;) Przydaje się jak najbardziej ,a zawodnicy z karate na zawodach kicka też sobie radzą np w k-1.

zapytajnik
23-09-10, 23:42
Maciek Górski jest karateka i ladnie sobie daje rade w stojce;p
wiadomo ze wchodzac w MMA musial znacznie rozwinać swoj trening ale widac ze to karate mu bardzo duzo dalo;d tylko to jest karate Full contact( czy jak to sie tam pisze;p)