Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "blokada" na sparingach :(

kamikadze51293
15-09-10, 21:04
witam
mam taki problem dotyczy on mnie od dłuższego czasu wiec chodzi o to że gdy mamy sparingi w kaskach z obaleniami wszystko prawie to co jest w junior mma to jest tak że nie mogę ciosu zadać a ni nic innego zrobić to włącza mi się taka "blokada" że czekam na ten moment i nie mogę się doczekać i w tym czasie przeciwnik atakuje mnie. Nie wiem jak się tego pozbyć . tak jest nie na wszystkich treningach na innych sparingach normalnie dobrze uderzam i jest wszystko tak jak powinno być . nie wiem jak się tego pozbyć . może jakieś rady od waszej strony?

kot19
15-09-10, 21:06
cykl na testosteronie powinien ci pomoc :)

kamikadze51293
15-09-10, 21:14
no tak ale mam 17 lat więc chyba nie za bardzo bo z tego co sie orientuję to testosteron to hormon płciowy i organizm powinien go produkować a jak przestanie to robić to mogą być jakieś komplikacje. może się mylę.

mtm
15-09-10, 21:17
Jak on ma cie zabić , to ty go zabij pierwszy .

Jak masz z tym problemy by kogoś uderzyć na MMA może zmień sport ?

kamikadze51293
15-09-10, 21:32
ale to jest nie zawsze tak

PucuLeg
15-09-10, 21:55
Nie zawsze to kiedy? Czlowieku nie czekaj na przeciwnika, najlepsza obrona jest atak, jak zaatakujesz pierwszy to amsz wieksza szanse zgniesc opopnenta poprzez np faze zaskoczenia. niz tak jak czekasz i nic nie robisz w koncu to on ciebie zmiażdzy. Zdecyduj sie po co chodzisz na MMA. Chyba po to zeby zwyciezac i odnosic sukcesy, byc twardym facetem itp itd.. Nie bedziesz twardy do poki nie nauczysz sie pierwszy atakowac. Na ringu panuje jedna zasada - zrobic wszystko by wygrac. A bojac sie zaatakowac niczego nie osiagniesz. Chyba ze po prostu boisz sie dostac po ryju w takim razie to nie sport dla Ciebie, ale zakladam ze tak nie jest.