Zobacz pełną wersję : białko do uzupełnienia diety
Witam!
Zastanawiam się na wyborem białka do uzupełnienia diety. Bezpośrednio po treningu piję OPTIMUM 100% WHEY GOLD STANDARD.
Natomiast jakie białko wybrać do picia w ciągu dnia tam gdzie będą braki? Do wydania mam tak około 130zł.
Zastanawiam się nad następującymi białkami:
DYMATIZE Elite Whey
Syntrax Matrix 5.0
PVL WHEY MAXX
UNS WPC 80% CFM
Które wybrać? Wiadomo że UNS będę miał najwięcej za tą kasę, ale może lepiej dopłacić i kupić coś lepszego?
syntrax matrix - właśnie mam truskawkę. smak zajebisty oraz rozpuszczalność. innych nie znam. polecam również polecam nitroprogen z treca. oczywiście piona za to że chcesz kompleks białkowy do uzupełnienia i czasem nie słuchaj jak ktoś ci będzie wciskał samo serwatkowe.
syntrax gowno. z tego co sie orientuje to tez to co jest na etykiecie ma malo wspolnego z tym co jest w srodku.
Nitroprogen dobry do uzupełnienia ale trochę drogi :/ A może Gaspari Myofusion?
syntrax gowno. z tego co sie orientuje to tez to co jest na etykiecie ma malo wspolnego z tym co jest w srodku.
całkiem możliwe. ja mam na myśli smak i rozpuszczalność bo wziąłem jedynie na próbę.
btw. poleć jakiś kompleks.
z mieszanek dobrze schodzi primaltein whey. smakowo najlepsza truskawa.
ale czy dobrze schodzi = dobra jakość ?
skoro ludzie biora I wracaja po nie to mysle ze jest ok.
Best Body to co już i białka wałkują :P
Best Body to może coś polecisz? Tak do 140zł to już max. Na nitroprogen to musiałbym mieć 200zł i kupić te duże 3kg opakowanie bo mniejszych się nie opłaca.
---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
a może coś takiego jak hi tec peak whey protein?
Zamówiłem sobie to hi tec peak whey protein na promocji za 99zł jest.
skoro ludzie biora I wracaja po nie to mysle ze jest ok.
to nadal żaden wyznacznik.
1kg za 100zł haj teka ?
Nie 1kg tylko 2,3kg
Chesterxxxxx
14-09-10, 14:58
Widze, że niezłe wałki z tymi białkami. W takim razie opisze te ktore stosowałem:
Syntrax matrix 5.0 - Czekolada; Rozpuszczalność i Smak rewelacja, 1 z frakcji to wolnowchłanialne białko więc dość kompleksowa odżywka, przytyłem 2kg i ani cm w pasie ale trening, dieta, genetyka, waga itd itp to za dużo czynników poza samym białkiem żeby kogokolwiek zapewnić o jego nazwijmy to jakości. Mozłiwe, że bez tego też bym tyle przytył.
Dymatize Elite 2,3kg - Czekolada; Rozpuszczalność i Smak rewelacja z tym, że nie ma żadnego bialka wolnowchłanialnego i raczej jest to bialko potreningowe/poranne nazwijmy to, przytyłem 4kg ale to tak jak w/w mało miarodajne
Biogenix Prolongatum ODRADZAM ale to chyba nie istotne bo to dziecko Olimpu już nie ma racji bytu na tle innych odżywek białkowych, w zasadzie 5 frakcji ale podejrzewam, że 90% zawartości to bialka wolnowchłanialne, 5 paczek po 750g na 8tyg cykl kreatynowy, 1szy mój kreatynowy i owszem obwody i siła poszły ale nastąpiła "wymiana" tłuszczu na mięśnie bo ze 110kg przed na 107kg po cyklu...DO tego okrutny smak czekolady i wanilii, bez dodatku kakao(Nesquick) sie nie obeszło niestety.
Ja równierz brałem Syntrax matrix 5.0 było to ci prawda było to ponad rok temu ale z tego co pamietam byłem zadowolony z efektów nie pamietam ile wtedy przytyłem ( był to cykl kreatynowy ) ale średnio na cyklu przybierałem ok 2-3 kg , tak jak kolega powyżej nie jestem wstanie stwierdzić ile dało mi to białko bo tego tak na prawde nie da sie zmierzyć...Teraz biore białko WPC UNS 80 i również jestem zadowolony.
PS: Musze przyznać że jak w większści tematów Best Body troche odmienne zdanie od reszty , nie wiem z czym to jest związane ale może ma wiekszą wiedze o tym co naprawde siedzi w naszych cudownym suplach....
Przydało by sie jeszcze kilka opinie ludzi siedzących w temacie żeby porównać zdania...
Może to troche głupie i moja sie z tematem tego wątku ale moim zdaniem bardzo by to ułatwiło życie wielu osobą i sprzyjało nie zaśmiecaniu forum gdyby Best Body zrobił własną liste suplementów ( różnych ) polecanych przez siebie z komentarzem do kazdego z nich.
PS: Można by również zrobic kilka pokazowych zestawów supli .np na cykl na mase do ok 500 zł itp.
Może to troche głupie i moja sie z tematem tego wątku ale moim zdaniem bardzo by to ułatwiło życie wielu osobą i sprzyjało nie zaśmiecaniu forum gdyby Best Body zrobił własną liste suplementów ( różnych ) polecanych przez siebie z komentarzem do kazdego z nich.
PS: Można by również zrobic kilka pokazowych zestawów supli .np na cykl na mase do ok 500 zł itp.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?6440-Lista-od%BFywek-i-suplement%F3w-godnych-polecenia
Chesterxxxxx
16-09-10, 02:36
W ogóle Best Body to ciekawy użytkownik ALE jeśli pisze, że Mutant Mass to nie najlepszy gainer nawet GDYBY w środku było to co na etykiecie a w swoim sklepie go sprzedaje czyli logicznie rzecz biorąc, nikt z tzw Panów Wszystkowiedzących ze sklepów stacjonarnych z którymi każdy miał mniejszy bądź większy kontakt nie powiedziałby, że jakikolwiek z jego specyfików jest słaby/lipny nigdy w życiu a ******** pisze takie rewelacje.
Odnośnie samego Mutanta to znam przynajmniej 3 osoby które go brały i narbrały masy mięśniowej, były zadowolone i chcą do niego wrócić co nie zmienia faktu, że inny gainer zadziałałby jeszcze lepiej. Jest masa suplementów uważanych za "kultowe" i o każdym można coś niepochlebnego napisać np. BCAA Xtra Activlabu, niby świetne ale lepiej kupić BCAA Inkospor i oddzielnie Glutamine od Kaizen czyli NAG (N-acetyl L-glutamina) i to da naprawde lepsze efektya tak w ogóle to glutamina to syf bo nie wiele więcej daje niz placebo. Tak samo jeden napisze, że Kreatyna Multipowera jest kultowa i zawsze daje extra efekty a drugi, że buforowany monohydrat kreatyny czyli Kre-Alkalyn da lepszy cykl niż samo mono szczegónie od tak przestarzałej marki jak MPower. Podobno tylko 2 marki mają atest dyplomowanych dietetyków i trenerów kulturystki a dokładnie Inkospor i MLO(BioTech) więc ich suple powinnismy tylko jeść a sięgamy po Trec`a, Olimp i Biogenix...Uwarunkowania takie jak Dieta, Trening i Regenracje mają często większe znaczenie niż duża część suplementów.
mtm (http://www.e-gym.member.php?13523-mtm) zobacz na dete od tego czasu na pewno sporo sie zmieniło...