Zobacz pełną wersję : Mam wielki problem prosze o pomoc
Witam mam otóz taki problem zaczołem cwiczyc na siłowni już przebyłem 4 treningi jestem bardo zadowolony i wogóle.. ale mam problem mam 17 lat za 2 miesiące 18 187 cm wzrostu i 72 kg wagi dużą niedowage i chciał bym tak z 85-87 kg ważyc i miec fajną sylwetke miesnie itp itd ale problem w tym że mój instruktor na siłowni powiedział mi że mam sobie kupic gainera i pic 3 razy dziennie i do tego zryc zryc i jeszcze raz zryc dużo tłustego i ogólnie wpier****c żebym przybrał na masie a więc gainer i żryc... a w sklepie z odrzywkami rozmawiałem z gosciem który tam sprzedaje i powiedział że gainer dla mnie wskazany jest bo jestem bardzo chudy i musze na masie przybrać żeby cos przypakowac i powiedział mi że ten instruktor nie ma racji że on się tak naprawde nie zna na odrzywkach i że dziennie musze wsunąc białka 180 g, węglowodanów 400g, tłuszczów 86 g i 3 razy dziennie pic gainera rano przed treniingiem i po (przed snem nie pic) tam mi powiedział że mam jesc to co mi napisał płatki owsiane itp że jak będe jad cos innego to mi może brzuch wyskoczyc i że moge przyjsc do niego z pretensjami powiedziałem instruktorowi a on powiedział żebym go nie słuchał że on chce tylko na mnie zarobic i że brzuch mi wyskoczy ale musze przybrac na masie ciała i mówił to samo gainer pic 3 razy dziennie po 100 g albo po 80 g i żryc i kogo tutaj słuchać instruktor powiedzial ze mam jesc wszystko i pic gainera a w sklepie mi powiedzial ze mam pic gainera ale na to co jem mam uwazac ze moze mi brzuch wyskoczyc czy cos.. więc prosze was o jakies rady boje sie pic tego gainera i zryc do tego wszystko bo boje sie co potem bedzie ze mi jakis bandzoch wyskoczy i bede wygladal jak idz stad i nie wracaj.. :D prosze o rady będe bardzo wdzieczny :)
oddaje swoj glosik na pana ze sklepu z odzywkiami;)
oddaje swoj glosik na pana ze sklepu z odzywkiami;)
popieram
nie mozna jesc wszystkiego:
http://www.augustow.mm.pl/~leon/co_jesc.htm
I poczytaj podwieszone tematy :)
Gainera możesz pić jako uzupełnienie diety. Sprzedawca ma racje ;) Instruktor pewnie kupił papiery za masło albo buraki ;)
fallenursus
09-09-10, 18:43
Przy metr 90i 72kg wagi wpierdzielal bym wagony jedzenia+gainer a martwil bym sie o reszte potem.
Tak ale instruktor wygląda jak Pudzian więc chyba powinien wiedziec co mówi
Popatrz jak wyglada Pudzian i myslisz ze on wie co mowi ?
nie ocenia się książki po okładce
Ok ok rozumiem ale nie mam za dużo funduszy na jakąs super dietke taka wystarczy ?
ŚNIADANIE:
100g płatków owsianych
300 ml mleka 0,5%
OBIAD:
piersc z kurczaka
PODWIECZOREK:
jajecznica z 4 jaj
Kolacja:
150 g białego sera
i do tego oczywiscie pic gainera 3 razy dziennie po 80 g rano przed treningiem i po treningu..
tyle to jedz do poludnia. wrzuc sobie 3g bialka 6g wegli 2 g tluszczy wszystko na kg wagi ciala. waga nie ruszy dokladaj tluszcze.
kasę, który wywaliłeś na gainera byś lepiej zainwestował w ryż (za 100+zł to byś miał z 8kg ryżu;))
te posiłki które tam rozpisałeś to chyba dla jakiegoś anorektyka 60g węgli z posiłków, brawo po prostu :)
kasę, który wywaliłeś na gainera byś lepiej zainwestował w ryż (za 100+zł to byś miał z 8kg ryżu;))
te posiłki które tam rozpisałeś to chyba dla jakiegoś anorektyka 60g węgli z posiłków, brawo po prostu :)
Za 100zł 8kg ryżu?To gdzie Ty to kupujesz?W kauflandzie płacę za 1kg ryzu parabolicznego 4,5pln więc za stówkę to ponad 20 kg by kupił.
haha no fakt nie wiem skąd to wyliczyłem, liczyłem za brązowy z biedronki to za100zł by było z ok16-17kg ;p
ale mniejsza z tym